PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #38

11 juni 2017

Het is zaterdagavond, 22:05 en ik zit buiten dit weekoverzicht in elkaar te zetten. Heerlijk, die zwoele avondjes in de tuin. Ik kan daar zo van genieten! Helemaal als ik de foto’s van de afgelopen week voorbij zie komen. Vorig weekend was een dagje langer dan normaal, ik bracht een bezoekje aan de kapper en had een heuse fotoshoot!

Zoals ik al schreef had vorig weekend een dagje extra en dat kwam natuurlijk doordat het maandag Tweede Pinksterdag was. Eigenlijk wisten we nog niet precies wat we wilden gaan doen die dag, tot we op het idee kwamen in de middag even naar de dierentuin te gaan. Lise en ik hebben daar een abonnement, dus we hoefden alleen voor M een kaartje te kopen.

Als extra verrassing voor Lise kwam ook haar oom Eric die kant op. Ik ben trouwens mega blij met de paddenstoelfoto van beide kids. Ik heb er al een aantal van alleen Lise op verschillende leeftijden en hoop natuurlijk dat ik door de tijd heen ook wat foto’s kan verzamelen van de kinderen samen. Lise genoot van de dieren, het spelen en het ijsje wat er natuurlijk bijhoort op zo’n warme dag. Overigens waren we bij lange na niet de enige die het plan hadden naar de dierentuin te gaan die dag (het was druk!), maar dat mocht de pret niet drukken.

Dinsdag kwamen mijn schoonouders op Lise en Quinn passen terwijl ik me opsloot in de bibliotheek om te studeren. Onze gastouder was op vakantie, dus het was erg fijn dat opa en oma konden inspringen.

Thuisgekomen knuffelde ik met de kinderen en daarna maakte ik een gezonde en WW-proof kip-kerrie schotel. Naast extra veel wortel deed ik er ook nog tomaat in. Lekker én gezond.

Woensdag werkte M een dagje thuis. In de ochtend ging ik samen met Lise naar onze wekelijkse muziek- en spelles. Ze vond het erg leuk dat we bij thuiskomst met papa konden lunchen! Vervolgens ben ik naar de kapper gegaan. Vrijdag stond er namelijk een leuke afspraak op het programma waarvoor ik mijn kapsel weer even bijgewerkt wilde hebben. De uitgroei werd geverfd en in plaats van de subtiele highlights die ik de vorige keer had, heeft de kapster met een balayage-techniek mijn haar lichter gemaakt in de lengtes. Even wennen, maar ik ben heel blij met het resultaat en vind het perfect voor het zomerseizoen.

En woensdagavond was het weer tijd voor mijn wekelijkse Weight Watchers cursus. De nieuwe WW-update komt er snel aan. Beloofd!

Donderdagochtend ging Lise spelen op de peuterspeelzaal. Zoals elke week ging ik haar samen met Quinn ophalen. Vond ik het eerst nog wennen hem als grote jongen in het zitje te zien zitten in plaats van als baby in de reiswieg, nu geniet ik er echt van. En voor hemzelf is het natuurlijk ook stukken leuker dat hij nu lekker om zich heen kan kijken.

Die middag stelde Lise voor te gaan picknicken op het kleed in de woonkamer. Ze haalde er zo’n beetje de complete inventaris van haar speelkeukentje bij. En we hadden het zo gezellig! Ze begint nu echt rollenspellen te verzinnen en dat vind ik geweldig om te zien.

Vrijdagochtend kwam het met bakken uit de hemel. Maar het was ook de dag van de afspraak waarvoor ik woensdag naar de kapper ging. En dus stapte ik om half negen toch maar in de auto. Ik ben al geen held met autorijden, maar als het slecht weer is vind ik het helemaal spannend. Ik moest een klein uurtje rijden en gelukkig is dat helemaal goed gegaan. Ik kwam zelfs zonder file op de plaats van bestemming aan. Over de shoot zelf kan ik nog niets zeggen helaas, maar natuurlijk wel dat het tof was. Ik werd gestyled en er was visagie. En omdat mijn haar een beetje had geleden onder de storm zijn er ook nog wat speelse golven in gemaakt met de stijltang.

Zaterdag was Quinn extreem vroeg wakker. Hij slaapt normaal toch meestal wel door tot een uur of zeven, maar nu was hij om half zes al wakker. En natuurlijk net nu ik vrijdagavond na de koorrepetitie nog een drankje ging doen en pas rond één uur in mijn bed lag… Gelukkig wilde meneer na de fles nog wel even slapen waardoor wij ook nog even onze ogen dicht konden doen.

Eenmaal up and running zijn we op zolder aan de slag gegaan. Daar staan allemaal kratten met oude kleding van Lise en Quinn. Ik heb alles gesorteerd en M heeft dat wat bewaard moet blijven opgeborgen. Binnenkort gaan we verder opruimen en herrijst er hopelijk een werk-/studeerkamer waar ik me af en toe terug kan trekken als ik moet studeren.

Bij de lunch kreeg Quinn zijn eerste boterham! Hij overtreft mijn verwachtingen echt keer op keer. Want hoewel hij met de korstjes wat moeite had, at hij de boterham verder wel helemaal op! Die houden we erin dus. Lise wilde trouwens heel graag helpen en vroeg of zij de korstjes dan mocht opeten…

Toevallig was het ook nog eens onze trouwdag. Vandaag alweer 6 jaar geleden gaven M en ik elkaar het ja-woord. We hebben er niets speciaals aan gedaan, maar om het toch een beetje te vieren zijn we ’s middags naar de stad gelopen. Na wat winkelen zijn we met z’n viertjes sushi gaan eten. En Lise smulde ook al goed mee van al het lekkers! Ze was helemaal niet bang om verschillende sushi te proeven, de stoere meid.

Quinn was helaas erg moe, al is dat op bovenstaande foto nog niet te zien. Met hem hebben we dus wel wat rondgesjouwd, terwijl zijn zus zich voorbeeldig gedroeg. Uiteindelijk lukte het M om Quinn in de wagen in slaap te laten vallen zodat wij rustig onze laatste ronde in konden gaan.

Met morgenmiddag eerst koorrepetitie en aansluitend het concert van Guus Meeuwis voor de boeg heb ik weer een lekker druk maar leuk weekend. Volgende week moet ik alleen wel weer wat beter op mijn eet- en drinkgedrag gaan letten, want met al dat gefeest sluipen de ‘slechte’ gewoonten er toch sneller in.

Wat zijn jouw plannen vandaag? Geniet als je kan in elk geval van het mooie weer!

5 Comments

 • Reply Joyce 11 juni 2017 at 08:24

  Wat zit je haar mooi! <3

 • Reply Rory 11 juni 2017 at 12:14

  Wat een leuk overzicht weer. En wat wordt Quinn groot! Ik ben erg benieuwd naar het hoe en waarom van de shoot 😉 Ongetwijfeld horen we daar wel in de toekomst wat over, toch? Spannend!

  • Reply Monique 12 juni 2017 at 22:11

   Dankjewel Rory! Groot wordt hij inderdaad en veel te snel als je het mij vraagt… In de toekomst hoor je daar inderdaad meer over, maar dat zal nog wel even duren vrees ik 😉

 • Reply Carmen 12 juni 2017 at 12:21

  Mooi je haar! En die fantasie bij kinderen is zo leuk, mijn zoontje ‘speelt’ sinds kort ook dat hij boodschappen gaat doen en gaat koken zonder dat er ook maar 1 fysiek speelgoedje aan te pas komt. Zo leuk 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.