PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #36

28 mei 2017

Daar is hij weer. Het vertrouwde weekoverzicht in snapshots! Wel van een iets korter weekje dan je gewend bent, want komende week ga ik alle foto’s van ons weekendje Center Parcs in een blog zetten. Die hou je dus nog tegoed. Voor nu vooral veel zomerse buitenfoto’s, want wat was het heerlijk weer de afgelopen week. Echt genieten!

Aangezien we tot en met maandag op vakantie waren, begint de week dus op dinsdag. De dag dat Lise en Quinn weer een dagje naar de gastouder gingen. We waren maandag vrij laat thuis en de kinderen lagen dus ook wat later in bed dan normaal. Ik had de gastouder daarom al gewaarschuwd dat we misschien wat later zouden zijn. Maar iedereen was gewoon op tijd wakker en we konden dus gewoon op de normale tijd de deur uit. Ik pakte mijn studie weer op en ben vooral veel aan het wassen en opruimen geweest. Wat je toch al niet meesleept voor een paar dagen weg… ongelooflijk.

Ik had een speeltje voor Quinn besteld, de Skwish! Ik kende hem al van vriendinnen maar had er zelf nog geen. En hij vindt het een geweldig ding! Het rammelt (maar niet irritant), je kunt de kralen bewegen, in je mond stoppen en op allerlei verschillende manieren vastpakken.

Donderdag waren we lekker allemaal vrij, want het was Hemelvaart. In de ochtend moest ik zingen met mijn koor en kwam M met de kinderen kijken en luisteren. Daar hebben we een soort jaarlijkse traditie van gemaakt en dat is erg leuk! Het was die dag erg warm en daarom zetten we bij thuiskomst het badje voor Lise op. Het was alleen zo enorm glad dat ze uitgleed! Ik had nog Duukies liggen en besloot die bij haar aan te trekken. Daarmee kon ze gelukkig wel gewoon over de bodem van het badje lopen zonder uit te glijden.

En het bleef maar lekker warm, dus aten we die avond lekker buiten. De eerste keer dit jaar! Ik vond dat ik wel een biertje verdiend had. Proost!

Vrijdag had M nóg een vrije dag, maar die was eigenlijk alles behalve vrij. Hij had namelijk bedacht de tegels in de achtertuin schoon te maken met de hogedrukreiniger. Dat is altijd een enorme klus, maar als het gebeurd is ziet de stoep er wel weer als nieuw uit. En aangezien we zondag (vandaag dus) een BBQ-feestje houden, kwam dat ook wel goed uit.

Zo leuk dat ik Lise al haar zomerjurkjes weer aan mag trekken. Gelukkig past ze er nog een paar van vorig jaar, waaronder deze van C&A. Wat lijkt ze al groot op deze foto hè?

En toen was het alweer zaterdag. Nog steeds heerlijk weer en daarom het ideale moment voor een zomers fruithapje. Voor Quinn geprakte banaan met nectarine en voor Lise datzelfde maar dan in stukjes en bij haar deed ik er nog wat aardbeitjes bij. ‘Lekker mama!’

Nadat we boodschappen gedaan hadden, wilden we eigenlijk nog wel ergens een verfrissende duik nemen. Omdat Quinn er nog niets aan heeft en mijn ouders bijna op vakantie zouden gaan, brachten we Quinn even bij hen zodat ze nog even flink konden knuffelen en wij met z’n drietjes naar de zwemplas konden.

Lise wordt echt groot! Na een kwartiertje in het kleuterbad vond mevrouw het tijd voor ‘het diepe’. Uiteraard wel altijd met ons erbij hoor. Maar we hebben echt een waterratje op de wereld gezet. Zelf vond ik het ook erg fijn om even af te koelen in het water en op te drogen in de zon. Dat geeft echt een vakantiegevoel vind ik. We aten nog frietjes op het terras en zijn toen weer naar mijn ouders gereden om Quinn op te halen.

Die werd op dat moment wakker van een lekker dutje. We dronken nog even wat en toen was het tijd om naar huis te gaan. Toen de kinderen gedoucht en wel in bed lagen ben ik nog naar een verjaardag gegaan en had M de kans om de tweede aflevering van ’13 Reasons Why’ te kijken op Netflix. Zo’n indrukwekkende en mooi in elkaar gezette serie (zeg ik nu al en ik heb pas twee afleveringen gezien)!

En nu ga ik heel snel verder met de voorbereidingen voor het feest, dat over anderhalf uur al begint! Ik wens jullie een heel fijne, zonnige zondag toe!

1 reactie

  • Reply Essma 30 mei 2017 at 18:45

    Leuke week! Ik zwem eigenlijk nooit in open plassen (vind ik vies hihi)…ik denk dat ik een trauma heb opgelopen op de Kralingse Plas van alles wat er voorbij dreef (dode dieren enzo) jeeggg.
    Die serie hebben wij ook afgekeken en vond ‘em ook erg goed! Ik geloof dat er ook een deel 2 komt…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.