PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #33

30 april 2017

Het is meivakantie en hoewel wij nog geen schoolgaande kinderen hebben, is dat toch wel te merken. De peuterspeelzaal van Lise is immers ook dicht, er was geen muziekles en de gastouder is op vakantie. Lekker veel thuis, maar ook wat daagjes (en twee nachtjes!) bij opa en oma. M en ik hadden op dinsdag namelijk een date night en donderdag vierden we uitgebreid Koningsdag.

Te beschamend voor woorden eigenlijk, dit. Maar na bijna zes maanden besloten we de raamsticker van Quinn’s geboorte maar eens van het raam te pulken. Steeds als er weer een bezorger of collectant aan de deur kwam die ons feliciteerde met de geboorte van onze zoon dacht ik eraan dat die sticker eraf moest, maar het ook daadwerkelijk doen bleek een tweede. Tot vorige week zondag dus. Gelukkig ging de sticker gemakkelijk van het raam. Hadden we best wel wat eerder kunnen doen dus.

Samen met zijn vader maakte M de muur in onze woonkamer af die we een week eerder besloten te gaan verven. Op de foto komt de kleur van de verf niet helemaal goed over, maar we zijn voor het bekende ‘early dew’ van Flexa gegaan. Ik ben blij met het resultaat, maar wat een rotklus was dat zeg. We hebben een muur met een structuurtje erin en de verf was nogal dik (we lazen later pas dat hij met water verdunbaar is) waardoor we volgens mij wel 5 blikken verf nodig hadden voor dit ene muurtje… Nu nog een nieuwe kast voor de televisie, de meubeltjes van Lise naar een andere plek en dan is dit hoekje klaar.

Maandag waren we lekker thuis. Lise maakte met kussens op de bank een ‘nest’ zoals ze het zelf noemt en Quinn mocht er ook in. Heerlijk stel kinderen heb ik toch he 🙂

Omdat het die middag geen peuterspeelzaal was en M thuis werkte, ben ik even met Lise naar het schoolplein gegaan zodat ze toch even lekker kon spelen. Trots liet ze me zien welke klimrekken ze al helemaal zelf kon beklimmen.

M had even een knuffelmomentje met Quinn voor hij naar bed moest. Zo heerlijk!

Normaal gesproken gaan Lise en Quinn op dinsdag naar de gastouder, maar zoals ik al schreef is die op vakantie. We startten de dag rustig, zoals je ziet. Ik was wat aan het opruimen en Lise maakte lol met Quinn. Ze heeft nu al zoveel plezier door met hem bezig te zijn. En hij geniet ook van haar aandacht.

De kinderen gingen naar opa en oma zodat ik me op mijn afstuderen kon storten. Ik had een afspraak bij een vrouw die misschien een opdracht voor me had (wat helaas toch niet zo bleek te zijn) en ben verder als een dolle gaan solliciteren. Die avond hadden M en ik date night. We hadden kaartjes voor de show van cabaretier Daniël Arends. Vooraf gingen we een hapje eten bij de nieuwste food hall in Eindhoven: de Down Town Gourmet Market. Erg leuk en vooral erg lekker! Ik twijfelde een beetje of ik wel een toetje zou nemen, zeker gezien mijn laatste Weight Watchers resultaat, maar zwichtte toch voor dit prachtige kunstwerkje (het linker potje was van mij). En genoot er volop van!

Daniël was geweldig! Aangezien de kinderen bij opa en oma sliepen kon ik me woensdag ook nog even op mijn studie storten voor ik ze weer op kwam halen. Omdat M voor zijn werk in Amsterdam was, kon ik met mijn ouders mee-eten en daarna snel naar de cursus van Weight Watchers. De update laat iets langer op zich wachten dan je gewend bent, maar komt zo snel mogelijk online!

Donderdag was het natuurlijk Koningsdag en kleedden we ons allemaal lekker feestelijk. Lise verzorgde voor we op pad gingen nog even haar moestuintje. Dat vindt ze zo leuk! Ze laat iedereen die langskomt trots zien hoe groot haar plantjes al zijn.

Quinn kreeg het rompertje aan dat ik voor Lise kocht toen zij een baby was en op Koningsdag 2014 droeg. Ik zette de foto’s even naast elkaar. Zoals je ziet is Quinn een stukje groter dan Lise destijds 😉

Na de lunch reden we naar het Stadswandelpark voor een bezoekje aan de vrijmarkt. Een verslagje van onze Koningsdag 2017 heb je al kunnen lezen, maar het was erg leuk!

We aten bij mijn ouders en daar kwam ik toevallig wat babyfoto’s van mezelf tegen. Hier was ik ongeveer 8 maanden oud, dus net wat ouder dan Quinn nu is. Zie jij gelijkenis? Na de koffie maakten M en ik ons klaar voor een avondje in de stad. Mijn broertje was daar al met vrienden en wij zouden aansluiten. M moest vrijdag gewoon werken en hield zich dus netjes in. Ik genoot van een paar biertjes en een dansje. Dat had ik sinds Carnaval toch al niet meer gedaan. Ik verbaasde me trouwens wel over het extreem jonge publiek in de stad..!

Vrijdag was M dus vroeg op om te gaan werken en lukte het mij niet uit te slapen. Balen! Wel kon ik natuurlijk even lekker rustig douchen en de dag beginnen (en dat was ook wel nodig). Toen ik de kinderen weer lekker thuis had genoot ik van het voeden van Quinn en speelde ik spelletjes met Lise. Lekker ontspannen middagje dus.

Zaterdag waren we al vroeg op pad om voor een salontafel te gaan kijken in een dorp hier in de buurt. De showroom bleek wat kleiner dan verwacht, maar we hebben wel beter een idee gekregen wat we mooi vinden. Zodra we hem besteld hebben en hij binnen is komt er hier op de blog vast wel een foto voorbij.

’s Middags ben ik zelf nog even de stad in gegaan om wat dingetjes te kopen voor de Instaswap waar ik aan meedoe en die bijna verstuurd moet gaan worden. Ook kocht ik bij H&M wat tops voor mezelf en bracht ik een broek die ik eerder voor Lise kocht terug. Toen ik thuiskwam stond M te koken (i-de-aal) en aten we lekkere goedgevulde wraps!

Vandaag staat er weer een optreden met mijn koor op de planning, gevolgd door een korte fotoshoot, gaan we als het goed is even babyknuffelen en moet ik ook echt nog even aan de studie. Alles behalve een rustige zondag dus, maar wel leuk.

Hoe heb jij Koningsdag gevierd? En wat zijn de plannen vandaag?

4 Comments

 • Reply Nicole 30 april 2017 at 06:36

  Bij ons zat de raamsticker er nog langer op haha. Maar hij was maar klein en zat in een hoekje dus viel niet op gelukkig haha..

  • Reply Monique 30 april 2017 at 08:10

   Oooh gelukkig zijn we niet de enige! 😉

 • Reply Essma 30 april 2017 at 16:35

  Te schattig die foto! 😍In een oogwenk dacht ik echt dat het Quinn was, dus gelijkenis volop dacht ik zo!

 • Reply Jessica 30 april 2017 at 20:33

  Best gek om die sticker eraf te halen lijkt me, een soort tijdperk afsluiten!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.