PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #32

22 april 2017

De afgelopen week begon natuurlijk met het Paasweekend. Hoe we dat vierden en wat we de rest van de week allemaal deden lees je in deze nieuwe Snapshot Sunday. Helaas weinig lente-achtige buitenfoto’s want wat is het koud voor de tijd van het jaar! Brrr…

Zaterdagavond knutselde ik snel deze eitjes, met een setje dat ik kocht bij Jumbo. Ik zette ze als verrassing bij onze ontbijtborden, want ik had de tafel voor het Paasontbijt al gedekt.

Lise vond de eitjes erg leuk en genoot ervan in haar ochtendjas aan het ontbijt te zitten met een lekker sapje en verse broodjes uit de oven. En wij natuurlijk ook! Eerste Paasdag hadden we geen speciale plannen wat familiebezoek betreft, dus gingen we na het ontbijt aan de slag met het verven van een muur in de woonkamer.

Bij Praxis kocht ik twee testers van Flexa, die we op karton uitprobeerden en op de muur plakten zodat we goed konden zien welke we het mooist vonden. Links zie je ‘kiezelgroen’ en rechts het welbekende ‘early dew’. Welke het is geworden zie je hopelijk binnenkort als het helemaal klaar is.

Een dagje extra weekend, dus ook een dagje extra knuffelen met deze twee boefjes. Heerlijk hoor! Blij dat M uit zichzelf besloot er een foto van te maken 🙂

Maandag was het natuurlijk Tweede Paasdag en gingen we naar mijn ouders voor een gezellige Paasbrunch waar ook mijn broertje en tante bij aanwezig waren. Lise zocht eieren in de tuin en in de middag maakten we nog een fijne wandeling.

En Lise speelde lekker in de speeltuin. Het was niet warm, maar door het zonnetje toch best aangenaam. Sowieso vind ik het altijd erg fijn om op zo’n feestdag even een frisse neus te halen. ’s avonds gingen we gourmetten en legden we de kinderen bij opa en oma in bed zodat we met mijn broertje nog een spelletje ‘Ticket to Ride’ konden spelen.

Dinsdag was ik weer vroeg op, want er stond een reisje naar Amsterdam op de planning. Niet zomaar voor de lol, maar voor een gesprek met een mogelijk afstudeerbedrijf. Ik weet op het moment nog niet of het wel of niet iets gaat worden, maar het gesprek ging in elk geval goed en ik heb na afloop nog even lekker door de stad geslenterd.

Ik ben het niet zo gewend, maar ik besloot in mijn eentje te gaan lunchen. Bij HEMA, omdat ik die toevallig tegenkwam en vind dat ze daar lekkere broodjes verkopen die niet zo belachelijk duur zijn. Omdat ik echt op mijn punten wilde letten ging ik voor een broodje carpaccio met een flesje mineraalwater.

Woensdagochtend was de laatste muziek- en spelles van deze reeks. We zongen weer liedjes en speelden onder andere met deze schattige badeendjes. We hebben ons inmiddels ingeschreven voor de vervolgreeks, maar ik moet nog even bevestigd krijgen dat we mogen komen.

Woensdag was ook de cursus van Weight Watchers. Hoe de stand was na Pasen heb je al in een Weight Watchers update kunnen lezen.

Mijn ouders en broertje hadden met ons mee gegeten, want toen ik terug was van de cursus fietsten M, mijn broertje en ik naar een café in de stad voor een pubquiz. We hadden al zo lang het plan daar eens aan mee te doen en nu was eindelijk het moment daar. We vormden samen met een vriendin een team en het was zo leuk! We eindigden in de middenmoot. Helemaal niet slecht vind ik! Er waren best pittige vragen bij en ook van die dingen die je maar net moet weten. Weet jij bijvoorbeeld uit je hoofd de titels van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson op te noemen?

Donderdagochtend was voor Lise de laatste keer peuterspeelzaal voor de meivakantie. Er was een tentoonstelling voor de ouders en grootouders waarin we konden bekijken wat de peuters de afgelopen tijd geknutseld hebben binnen het thema vormen en kleuren. Erg leuk!

Aan het eind van de ochtend moeten de kinderen altijd op een krukje zitten in de kring en zingen ze een liedje. Leuk om daar eens bij te zijn.

De kinderen vermaakten zich donderdagmiddag prima thuis. Quinn lag aanvankelijk met een paar speeltjes op zijn kleed, maar Lise vond dat al zijn speelgoed erop moest liggen. Dan kan hij immers zelf kiezen waarmee hij wil spelen!

Vrijdagochtend liep ik met de kinderwagen en beide kinderen naar de stad. Lise had echt dringend nieuwe schoenen nodig, want ze klaagde dat haar teen pijn deed bij het lopen (oeps…). We lieten haar voeten opmeten en kochten een paar echt goede schoenen en een paar om lekker mee te kunnen buitenspelen. Van dat laatste paar had ze precies dezelfde al in een maat kleiner, maar ze vond dit toch echt de mooiste en dus namen we ze gewoon mee naar huis. En na het shoppen mocht Lise in de draaimolen. Zoals je ziet vond ze dat best leuk…

Het lukt me echt niet om voor mezelf te shoppen als de kinderen erbij zijn, maar voor hen ben ik vrijdag toch wel goed geslaagd al zeg ik het zelf. De schoenen van Lise staan niet op de foto, maar ik kocht onder andere een stoere broek van GAP voor Quinn (voor op de groei want het is maat 92, haha), een zomers setje van H&M, een te geinig badpakje voor Lise en twee broeken waarover ik op een later moment nog eens wat zal schrijven.

Quinn had heerlijk geslapen onderweg en thuis besloot hij dat het tijd was om te gaan omrollen! Het was een hele tijd geleden al eens bij toeval gelukt op het bed, maar nu rolde hij wel vier of vijf keer achter elkaar van rug naar buik. Zo knap! Enig probleem is dat hij nog niet weet hoe terug te rollen en dan half op zijn arm ligt te balanceren. Tot mama to the rescue komt natuurlijk.

Vrijdagavond had ik koorrepetitie en bracht ik Lise naar mijn broertje voor een logeerpartijtje.

En dat was iets waar ze al een week lang naar uitkeek. Ze had er zoveel zin in! Omdat ze pas na het avondeten daar was hebben ze alleen nog een filmpje gekeken (dat ze niet eens af wilde kijken omdat ze zei dat ze moe was en wilde slapen!), maar zaterdagochtend zijn ze naar de speeltuin geweest en hebben ze ook thuis nog fijn gespeeld. Toen we haar op kwamen halen zat ze in een ‘hut’ onder de tafel, hihi.

En dat zo’n logeerpartijtje ook best vermoeiend is bleek op de weg terug naar huis. Compleet ingestort was ze 🙂

En deze meneer ook, na zijn laatste fles. Hij was al tijdens het drinken in slaap gevallen. Wel jammer dat ik hem nog moest omkleden om naar bed te gaan, maar daar sliep hij al snel weer verder.

Gisteravond begon ik aan dit overzicht, maar ik was zo moe dat ik besloot het zondagochtend af te maken. Vandaar dat het iets later online kwam dan normaal. Vandaag geen bijzondere plannen. M gaat zo met Lise naar een trampoline springpaleis, we moeten boodschappen doen en willen de muur in de woonkamer afmaken.

Hoe was jullie Paasweekend? En wat zijn de plannen deze zondag?

5 Comments

 • Reply wendy 23 april 2017 at 10:25

  Ziet er heerlijk uit! Mooi, je knuffelfoto 😀 Wij hadden ook een heel fijn weekend en dit weekend zijn we 7 jaar getouwd dus ook weer feest voor ons.

  • Reply Monique 23 april 2017 at 10:48

   Gefeliciteerd! Dat is zeker wel een feestje waard 🙂

 • Reply Anouk 23 april 2017 at 13:17

  Leuke foto’s! Kan het zijn dat ik de kleur op de muur al ontdekt heb? Ziet er mooi uit

 • Reply Essma 23 april 2017 at 17:02

  Hopelijk wordt het wat dat afstudeerproject! Hier in Frankfurt is het maar koud en grauw! Een rondje gefietst met beide kinderen en dat was het. Het is vooral een luier zondag geworden 😉

 • Reply Jessica 23 april 2017 at 22:23

  Ik ben benieuwd naar de kleur van de muur… Ik vind de Drew wel mooi, maar iedereen heeft die kleur haha… de kiezel kleur is ook heel mooi en wat meer natural…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.