PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #314

19 februari 2024

Ik had je vorige week gewaarschuwd voor nog meer carnavalsfoto’s, dus hou je vast… Na een goede start op vrijdag zaten we er zaterdag helemaal in. Uiteindelijk ben ik in totaal drie middagen met de kinderen op pad geweest en twee avonden zelf en dat was precies genoeg.

Zaterdagmiddag was de Lampegatse (Eindhovense) optocht. Daar moesten we bij zijn natuurlijk! We gingen te voet en wat was het lekker weer, met wat extra laagjes onder onze outfits konden we gewoon zonder jas de deur uit. Aan serpentine en confetti geen gebrek en ik werd zelfs nog uit het publiek gehaald om te ‘figureren’ bij een van de deelnemers.

Toen er Schrobbelèr werd uitgedeeld kon ik natuurlijk niet weigeren… Lekker hoor!

Zaterdagavond ben ik thuisgebleven omdat het op zaterdag altijd zo mega druk is in de stad dat je toch nergens doorheen- of binnenkomt. Zondagavond gingen de kinderen uit logeren en maakte ik me klaar voor een laatste avond feesten. Mijn favoriete feestband Lijn7 kwam naar Eindhoven en dat belooft altijd een groot (meezing)festijn te worden. En dat was het! ontzettend genoten.

Ondertussen hadden de kindjes het heel fijn bij opa en oma. Maandag ging ik rond het middaguur naar ze toe en mocht ik meteen aanschuiven voor de lunch. Wat een luxe!

Eenmaal thuis brachten we de middag chillend op de bank door. Wel met ‘Fijnfisjenie café’ op Omroep Babant aan om een beetje in de stemming te blijven.

Want dinsdag gingen we nog één laatste keer op pad. Dinsdagmiddag is altijd kindercarnavalsmiddag in Nuenen. Vorig jaar zijn we daar voor het eerst naartoe gegaan en omdat het zo goed beviel, besloten we dit jaar weer te gaan. Lekker met de bus!

Voor de kinderen kun je bonnen kopen, die zij dan vervolgens kunnen inwisselen tegen allerlei lekkers of een activiteit. Echt heel leuk! Deze goedgevulde zak popcorn bleek een goede keuze!

Na het feestgedruis liepen we terug naar de bushalte. Daar vlakbij is een speeltuintje en met de laatste energie die de kinderen nog over hadden, gingen ze daar nog even los tot de bus kwam.

Voor woensdagmiddag had ik tickets gekocht voor de Museum Kids Factory in het Philips Museum. Dat had ik eerder al eens willen doen, maar telkens greep ik naast kaartjes. Nu was ik er een keer lekker op tijd bij en was er nog volop keus voor een dag en tijd. En wat was het leuk! Quinn moest even op gang komen, maar ging daarna lekker zijn gang. Lise mocht ook al met elektra aan de gang en maakte een huiskamertje met lampje, dat ze zelf mocht solderen. Er lopen tijdens de activiteit veel vrijwilligers rond die maar al te graag willen helpen.

Ik werkte deze week donderdag en vrijdag op kantoor en trof mijn werkplek donderdag zo aan. Feestelijk toch? Maar met het eind van deze week kwam er ook een einde aan de carnavalsvakantie en gaan we met z’n allen weer het normale ritme in. Maar de kinderen hebben geluk, want voor hen is er nog een studiedag aan de vakantie geplakt!

Fijne nieuwe werk-/school-/vakantieweek 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.