PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #313

12 februari 2024

Alaaf! Haha, wegens carnaval is mijn weekoverzicht iets vertraagd maar dat mag de pret niet drukken. Het begon vorige week dinsdag al, met een gezellige bingo in Nuenen, ofwel Dwersklippelgat. Niks gewonnen, maar wel veel lol gehad, genoten van een leuk optreden en me verwonderd hoe knap het is om niets te winnen als er zo veel prijzen worden weggegeven… Even een kleine disclaimer voordat je verder leest: bereid je voor op veel carnavalsspam!

Quinn ging met een vers kapsel de carnavalsweek op school in. Hij had er helemaal zin in en vond het helemaal geen probleem dat hij na dit kappersbezoek ook nog naar zwemles moest. Dat vond ik achteraf toch wel een erg drukke middag, maar gelukkig hebben we alles gehaald en ging het goed.

We moesten namelijk ook nog even de stad in voor een broek voor Lise’s piratenoutfit. Ik had er eentje besteld via Vinted, maar die zou niet op tijd bij ons binnenkomen. Deze zwarte legging was een prima alternatief, vonden we.

Dit was dus die carnavalsbingo op dinsdagavond. Na een dag op kantoor was het even schakelen, maar wat was het gezellig. Behalve die Flügel en een klein glaasje champagne bij binnenkomst zat ik trouwens netjes aan de cola, want ik was gewoon met de auto.

Op gekke harendag moesten we even improviseren. Lise heeft nogal wat knopen in haar haar, waar ik druk mee bezig ben om ze eruit te krijgen. Zij wilde dus geen gekke staartjes of gedoe. Gelukkig vond ik twee haarbanden in onze carnavalskist en een lampje met clip dat ze aan en uit kan zetten of kan laten knipperen. We keurden het allebei goed. En terwijl ik dacht dat Quinn niets zou willen, koos hij uiteindelijk voor een kleurtje in zijn haar. Helemaal goed!

Vrijdag barstte het feest na school echt los. Ik vind het zo’n eerste dag altijd een beetje onwennig om m’n outfit aan te trekken. Op de fiets naar school zag ik ook geen andere verklede personen en dat voelt dan best een beetje gek. Op het schoolplein was ook maar een handjevol ouders verkleed, maar hé daar laten wij ons niet door tegenhouden natuurlijk.

Na school verzamelden we bij een van de kinderen van school thuis om wat te eten en te drinken.

De tent in het centrum waar we daarna heen wilden zou pas om twee uur open gaan en de kinderen waren al om 12 uur uit. Het was leuk om zo het feestje alvast voorzichtig aan te beginnen en samen wat te eten. We gingen ook even met z’n drieën op de foto. Drie piraten!

Quinn paste zijn pakje van vorig jaar gelukkig nog perfect. Helaas raakten we die middag in de tent wel zijn mutsje kwijt…

Na het feestgedruis doken we na het eten samen op de bank, waar ik bijna in slaap viel. Maar uiteindelijk wist ik mezelf te herpakken want ik had oppas geregeld zodat ik nog even terug kon naar de stad…

In de tent ontmoette ik een paar ouders van school die net als ik oppas hadden geregeld en een vriendin. Ik maakte het niet zo laat die avond, want er stonden nog wat feestjes op het programma. Bovendien was carnaval vrijdag nog niet eens officieel van start gegaan, al was daar in de feesttent en omliggende kroegen niets van te merken. Mensen die geen carnaval vieren snappen er waarschijnlijk niets van, maar de sfeer is zo mooi en bijzonder. Dat vind je echt nergens. Love it! Volgende week een verslagje van de resterende carnavalsdagen 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.