PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #311

29 januari 2024

Kwam ik drie weken geleden aan met m’n goede voornemens… Haha, het was even heel druk allemaal, die eerste weken van het nieuwe jaar. In dit overzicht blik ik maar gewoon globaal op al die weken terug. Wat je hieronder voorbij ziet komen heb ik dus niet allemaal in één week gedaan, maar in een weekje of drie. En die gezellige foto hierboven is van het absolute hoogtepunt in die weken: een nachtje op hotel met Lise!

In de eerste week van de kerstvakantie hield ik ook even vakantie van het sporten, maar daarna had ik zoveel zin om weer van start te gaan! Ik merk gewoon dat mijn lijf (en zeker ook mijn hoofd) het nodig heeft om regelmatig te sporten. En hoewel de drempel echt wel hoger wordt als ik even niet ben geweest, voelt het als ik die drempel eenmaal over ben heel erg goed.

Het is er met die vele regen van de afgelopen tijd minder van gekomen dan ik wilde, maar op wandelen ga ik ook zo lekker. Hoe koud het ook is, van een lekker stuk lopen word ik altijd blij. Het was trouwens af en toe echt even survivallen om dat sommige delen van het bos helemaal onder water stonden.

Yes, mijn favoriete tv-programma is weer begonnen! Inmiddels zijn we al wat afleveringen verder. Ik raak trouwens bijna altijd in een spreekwoordelijke tunnel en ben er dan van overtuigd dat een persoon de mol is die het uiteindelijk helemaal niet blijkt te zijn, maar dat maakt het niet minder leuk. Ik speel ook mee in de app en vooralsnog heb ik alle punten nog. Dat belooft wat!

Tussen kerst en oud en nieuw was iedereen op het werk verplicht vrij. Mij kwam dat heel goed uit, want precies die week had ik de kinderen en konden we dus echt maximaal genieten samen. Na Nieuwjaar ben ik weer lekker aan het werk gegaan, ook fijn. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Met de zanggroep kwamen we na de kerstvakantie ook weer bij elkaar. Niet om te zingen, maar voor een gezellige borrel en een dobbelspel. Dit was mijn ‘buit’: een fles cava, mooie servetten en een vintage spaarpot.

Het was koud begin januari. Terwijl half Nederland ging schaatsen op natuurijs moest ik helaas gewoon werken. Ik kon in het museum wel even een mooie foto maken van de bevroren Vleut. Prachtig zo met die opkomende zon 🙂

We hadden er allebei ontzettend naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover: Lise en ik gingen samen een nachtje weg. We gingen met de trein naar Arnhem!

We sliepen in het Ibis Styles hotel vlakbij het station en het centrum. Ideaal gelegen dus. We gingen gezellig uit eten, naar de film en de volgende dag genoten we van een hotelontbijtje, doken we de stad in en we sloten ons uitje af in het Openluchtmuseum. Het was echt heel gezellig en we hebben volop genoten van de tijd samen. Ondertussen genoot Quinn ook van een logeerpartij bij opa en oma, dus dat was win-win-win!

Met oud & nieuw kwamen er vrienden pizzaretten. We hadden daar nog wat bodems en toppings van over, dus het leek me leuk die met z’n drietjes op te maken. Dat zagen de kinderen ook wel zitten. Superlekker en gezellig.

Bij opa en oma speelt Quinn graag Scrabble, een spel dat wij zelf thuis niet hebben. Of eigenlijk ‘hadden’ want na een oproepje in onze wijk-app kon ik deze mooie vintage editie gratis bij een buurtbewoner komen halen. Zo leuk!

Het was tijd voor het jaarlijkse personeelsuitje met het werk. Een hele gezellige dag die begon in het Erfgoedhuis waar we konden dwalen tussen archeologische vondsten uit Eindhoven en omstreken en die eindigde in het DAF-museum met een lunch, een rondleiding en een gezellige borrel.

Na even wikken en wegen besloten Charlotte en ik onze kaarten voor de Vrienden van Amstel te verkopen. Achteraf kreeg ik daar toch een beetje spijt van, zeker toen ik de livestream van het concert bekeek. We hebben geprobeerd voor volgend jaar kaarten te kopen, maar dat is helaas niet gelukt. Dubbel balen dus!

Quinn ging weer vol goede moed van start met zwemlessen. In hetzelfde badje als voor de vakantie maar wel met een nieuwe juf die, zo vermoed ik, heel goed is voor Quinn. Bij de vorige juf bleef hij nog weleens onopgemerkt en ik zag meteen dat deze juf hem veel beter in de gaten heeft en weet te sturen. Fijn! Ik ben benieuwd hoe het de komende weken verder gaat.

Ik ben nog steeds lekker aan het sporten en probeer echt die twee keer per week te gaan. Hier was ik net thuis van een toch wel erg zware training. Blij dat het erop zat, haha. De spierpijn was ook niet mis, maar twee dagen later deed ik deze training gewoon nog een keer. Lekker hoor!

Tijd voor een nieuwe week en bijna een nieuwe maand. Eerlijk gezegd ben ik blij dat januari er nu (bijna) op zit, ik heb zin in de lente!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.