PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #310

7 januari 2024

Gelukkig nieuwjaar! Nadat ik vorig jaar onbedoeld stopte met het maken van weekoverzichten, leek me de start van een nieuw jaar een mooi moment om het weer op te pakken. Want het blijft toch wel leuk om op die manier terug te kijken op wat we allemaal hebben gedaan.

De woensdag voor de kerstvakantie luidden wij stiekem al een klein beetje de vakantie in met een lunch in de stad. Zo gezellig! De kinderen moesten nog wel twee dagen naar school en ik moest nog aan het werk, maar het voelde eigenlijk al een klein beetje als vakantie.

De kinderen waren dat weekend bij papa en mij stond een druk weekend vol kerstoptredens te wachten. Speciaal voor het kerstconcert van mijn zanggroep kocht ik deze te gekke top. Ik vind ‘m zo tof!

In totaal hadden we verdeeld over twee weekenden maar liefst vier optredens. De foto hierboven is gemaakt tijdens het vierde en laatste optreden, samen met een big band. Ieder optreden zaten we er beter in, dus stiekem was het jammer toen het er na het vierde concert op zat.

En toen was het zover en kon Kerst echt beginnen. Kerstavond kwamen de kindjes naar mij en aten we gezellig thuis met mijn ouders en tante. De volgende ochtend dekten we de tafel voor een uitgebreid kerstontbijt.

Daarna gingen we naar mijn broertje, schoonzus en nichtje om met de rest van de familie te eten. Ik leende van iemand uit de wijk het spel 30 Seconds junior en dat was een groot succes. We kookten daarna gezamenlijk een heerlijk kerstdiner. Lise en ik waren verantwoordelijk voor het toetje en we maakten deze Eton mess. Niet moeilijk om te maken, maar wel erg lekker!

De kinderen sliepen de hele kerstvakantie bij elkaar op de kamer. Dat ging enorm goed. Ze sliepen één ochtend zelfs uit tot na half tien. Die houden we erin dus.

Vlak voor de kerstdagen werd onze cavia Teddy (op rechts) twee jaar. We hadden het toen te druk om het te vieren, dus dat deden we in de week na kerst nog even. Mét een speciale cavia-taart natuurlijk.

Op ‘derde kerstdag’ gingen we naar het Kerstwintercircus in het Parktheater in Eindhoven. Vorig jaar gingen we voor het eerst met z’n drietjes en hebben we enorm genoten. Dit keer keken we er dus extra naaruit en het was weer geweldig. Ik schreef al een blog over het Kerstwintercircus, dus verwijs je daar graag naar als je er meer over wilt lezen 🙂

Vlak voor oud en nieuw was het tijd voor een dagje Roermond samen met Charlotte en onze kinderen. Hoewel het helaas nogal regenachtig was, hebben we een topdag gehad. Hoogtepunt was de rolschaatsbaan in de Winter Fever Arena, waarna we genoten van warme apfelstrudel en warme chocolademelk. Roermond is een van de meest sfeervolle steden om te bezoeken rond de kerstdagen als je het mij vraagt. Hopelijk krijgen we volgend jaar weer de kans om te gaan.

Ik sluit af met onze jaarwisseling. De kindjes waren gezellig bij mij op oudejaarsavond. Er kwamen vrienden op bezoek en op verzoek van de kids gingen we pizzaretten. Daarna speelden we een spelletje en vlak voor middernacht haalde ik de bolderkar uit de schuur en wandelden we met z’n allen naar het centrum voor de vuurwerkshow. Het was voor het eerst dat er in Eindhoven een centrale vuurwerkshow was georganiseerd, vanwege het vuurwerkverbod. Wij vonden het erg mooi!

De kinderen zijn de hele avond wakker gebleven en gingen om 1.00 uur pas naar bed. De volgende dag waren we bij mijn ouders op bezoek en staken we nog wat sterretjes af die we die nacht vanwege de harde wind niet aan kregen.

Ik wens je een mooi, gezond en gelukkig 2024! 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.