PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #31

16 april 2017

Allereerst: Vrolijk Pasen! Vandaag is het namelijk Eerste Paasdag. Voor ons staan er vandaag geen familiebezoekjes op de planning. Wel gaan we lekker uitgebreid ontbijten en aan de slag met een projectje voor de woonkamer. Maar laat ik eerst eens terugblikken op de afgelopen week!

Vorige week zondag startten we lekker rustig op. Na het dagje Efteling op zaterdag waren we allemaal best moe. Lise vindt het trouwens (net als ik) heerlijk om een zachtgekookt eitje te eten bij haar ontbijt. In de middag stonden er wel wat dingetjes op de planning. Zo had ik een extra repetitie met mijn koor en ging ik daarna nog met Lise naar de verjaardag van haar vriendinnetje.

M had zondagavond een theateruitje met zijn vader gepland en dus at ik met de kinderen gezellig bij mijn ouders. Na het eten knuffelde Quinn nog even gezellig met opa.

Ik bladerde maandagochtend weer eens door mijn map van Weight Watchers. Ik zit lekker in het programma, maar het is af en toe wel fijn om de boekjes er even bij te pakken voor wat nieuwe motivatie en inspiratie.

Dinsdagochtend gingen Lise en Quinn weer naar de gastouder. Het gaat echt enorm goed en dat zorgt ervoor dat ik thuis met een gerust hart kan gaan studeren. Af en toe dwalen mijn gedachten natuurlijk wel af naar de kinderen en wat ze aan het doen zouden kunnen zijn, maar ik ben er zeker van dat ze het er naar hun zin hebben en dat is zó fijn.

Bij thuiskomst lees ik altijd even in de boekjes hoe de dag is verlopen. De gastouder schrijft altijd zo leuk op wat ze gedaan hebben en hoe het is gegaan. Die boekjes ga ik nooit wegdoen 🙂

Op woensdag kwam onze nieuwe droger binnen. De oude (een tweedehands exemplaar van mijn ouders) had het helaas begeven. Omdat we echt niet zonder droger kunnen, bestelden we dinsdagavond meteen een nieuwe en woensdagochtend stond de nieuwe al te draaien. Echt ideaal, die bezorgservice! De oude droger werd meegenomen, de nieuwe op zolder gezet en al het verpakkingsmateriaal bleef in de vrachtwagen achter. Zo heerlijk!

Over het gebruik van de droger heb ik trouwens wel een vraagje aan jullie. Stoppen jullie alles in de droger, of zijn het specifieke wasjes? Ik deed altijd alleen handdoeken en ondergoed/sokken in de droger. Nu schijnt deze zelfs een speciaal programma voor sportkleding te hebben, maar ik durf dat er niet zo goed in te doen. Wat zijn jullie ervaringen met het drogen van ‘gewone’ kleding in de droger?

Heerlijk om dit stelletje weer dicht bij me te hebben. Quinn is altijd direct gefocust op Lise als hij haar in het vizier krijgt en Lise zorgt er op haar beurt altijd voor dat ze hem aan het lachen maakt.

Woensdagavond ging ik ook weer naar de cursus van Weight Watchers. Hoe dat ging en of en hoeveel ik dit keer ben afgevallen kon je al lezen in mijn derde Weight Watchers Update.

Donderdagochtend had Lise Paasontbijt op de peuterspeelzaal. Van de ouders werd verwacht dat ze voor een klein hapje zorgden voor tijdens dat ontbijt. Een zoektocht op Pinterest leverde het idee op voor tulpjes van komkommer en kaas. Supersimpel, maar het zag er leuk uit vond ik. Toen ik na afloop een van de juffen sprak, zei ze dat de bloemetjes erg in de smaak vielen bij de peuters (zonder dat ze wist dat ik ze gemaakt had, dus dat was extra leuk!).

Lise nam een zelfgemaakt paasmandje mee naar huis.

Die avond gingen M en ik naar een cabaretvoorstelling van Javier Guzman. Ik was bang dat ik erg moe zou zijn tijdens de show, maar ik had eigenlijk volop energie en heb enorm gelachen. We dronken nog een wijntje na afloop en zijn toen de ouders van M gaan aflossen die op de kinderen pasten.

Vrijdagochtend rommelden we wat in huis en reden daarna naar mijn ouders. De kinderen bleven daar (Jip en Janneke lezen, oma!) en ik ging door naar het station om daar de trein naar Den Bosch te pakken voor een lunch en shopsessie met vriendin. Ik was al zo lang niet meer ‘offline’ gaan winkelen en haar had ik ook al een tijdje niet meer gezien, dus dat was heel fijn.

Ik probeerde voor de lunch een beetje Weight Watchers-proof te kiezen, maar dat viel niet mee. Uiteindelijk valt het qua brood hier mee met de schade, maar die lading saus op de zalm had voor mij niet gehoeven. Note to self: voortaan even vragen of de saus apart geserveerd kan worden. Overigens was het wel een heul erg lekker broodje!

Zaterdagochtend nam ik Lise even mee naar de Action. Bij thuiskomst zette ik de auto aan de voorkant van het huis, omdat we die middag toch weer weg moesten. En je ziet het goed… de geboortesticker van Quinn zit nog steeds op ons raam. Echt te genant voor woorden, vooral als er een collectant of pakketbezorger aan de deur komt en ons feliciteert met de geboorte van onze zoon… Die inmiddels 5,5 maand is, hahaha. Goed, lang verhaal kort wil ik eerst een leuke foto van Lise al juichend voor de sticker voor ik hem eraf wil halen. Als het goed is is dat nu gelukt en dus neem ik me voor morgen te gaan pulken. Hopelijk wil dat ding een beetje loskomen van de ruit na al die tijd…

Bij Action scoorde ik trouwens twee megaleuke maxi-jurken voor mezelf én eentje voor Lise. Ik heb nog niet gekeken hoe de maat valt, maar was bang dat 98/104 te klein zou zijn en ging daarom voor een maatje groter. Mocht hij echt nog veel te groot zijn dan bewaar ik hem gewoon voor volgend jaar.

En in de middag waren we te gast op een kinderverjaardag. Quinn had in de auto een kwartiertje geslapen, maar dat was natuurlijk veel te weinig. Na heel even mopperen gaf hij het op en viel in slaap in Ms armen. Zo ontzettend lief!

En nu is M de deur uit en heb ik vanavond de tafel alvast een beetje gedekt voor het Paasontbijt morgenochtend. Ik heb er nu al zin in! Ik ga zo naar boven om Quinn nog een laatste fles te geven en dan lekker te gaan slapen. Morgen dus gewoon thuis en maandag gezellig brunchen en gourmetten (daar gaan m’n punten…) bij mijn ouders. Hele fijne Paasdagen gewenst van ons alle vier! Wat zijn jullie plannen vandaag en morgen?

10 Comments

 • Reply Patricia 16 april 2017 at 06:47

  Ooh dat van die gezonde keuze maken en dan die overload aan saus krijgen dat herken ik… wat plannen betreft doen we het met baby (bijna 3 weken) toch iets rustiger aan.

 • Reply Tina heurter 16 april 2017 at 14:58

  Action kleding valt heel klein,heb pas een s hirt gekocht in mt xl heb normaal m..en t zit kei strak…koop voor mezelf niet snel meer kleding daar.ben wel.benieuwd hoe de jurken vallen

  • Reply Monique 20 april 2017 at 22:37

   Gepast heb ik ze nog niet, maar ze lijken inderdaad vrij klein te vallen. Balen zeg… Wel goed om rekening mee te houden!

 • Reply Met4inhuis 16 april 2017 at 15:15

  Die hapjes van komkommer en kaas zien er heel erg leuk uit! Ga ik hier zeker nog eens maken voor de kindjes.

  • Reply Monique 20 april 2017 at 22:37

   Wat leuk! Ja het was echt een succes bij die kleintjes 🙂

 • Reply Nicole 17 april 2017 at 07:00

  Super leuk dat de gastouder telkens in het boekje schrijft.. Dat mis ik wel bij de opvang. Verder doen wij geen kinderkleding in de droger dat krimpt toch wel vaker. En vooral de werkkleding van m’n man. Beddengoed. Spijkerbroeken, dikke truien van katoen. Dat soort dingen!

 • Reply Essma 17 april 2017 at 08:44

  O je bent niet de enige hoor…haha. Aidens geboortekaartjes hingen ook 4,5 maand aan onze reling…😉Leuk overzicht weer! Trouwens, ik vind het best jammer dat ik niet iedere dag kan genieten van een artikel van jou! Vind het gewoon gezellig iedere ochtend.. 👌🏻Maar ik begrijp dat je het druk hebt de laatste tijd

  • Reply Monique 20 april 2017 at 22:42

   Ah wat lief dat je dat zegt (en leuk om te horen)! Ik doe echt m’n best, vind het zelf ook jammer als ik een dag niets kan publiceren. Maar soms gaat het gewoon even niet..

 • Reply Jodi - liefthuis 17 april 2017 at 09:07

  Hahaha Wooops die sticker. Bij ons heeft het geboortebord tot 4 maanden gehangen

  • Reply Monique 20 april 2017 at 22:55

   Haha, dat vind ik stiekem toch wel fijn om te lezen 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.