PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #304

28 augustus 2023

En zo zit de zomervakantie er – voor ons althans – weer op. Terugkijkend kan ik zeggen dat we hele fijne weken hebben gehad. Niet altijd even goed weer, maar op de momenten dat we het nodig hadden scheen de zon. De terugblik van onze week in Zeeland heb je nog tegoed, daar wil ik graag een aparte blog over schrijven. Ik pak de draad nu vast op met een overzicht van onze laatste vakantie week thuis, waarin we heel veel leuke dingen hebben gedaan.

We gingen eindelijk zwemmen bij het zwemstrandje hier in de buurt. Dat was er tot vorige week nog helemaal niet van gekomen. Ikzelf vond het water wat aan de frisse kant, maar de kinderen hebben heerlijk gezwommen en gespeeld. Top dus!

Het weekend voordat de kinderen weer bij mij waren heb ik heel wat klusjes gedaan in huis en gezond gekookt. Ik merkte dat we op vakantie toch net iets te vaak voor het ongezonde hadden gekozen, dus het voelde goed om weer wat extra aandacht te besteden aan wat ik at. En zoals je ziet kan gezond ook heel lekker zijn!

Met het gezonder eten pakte ik ook het sporten weer op. Dat is er deze laatste week overigens weer bij in geschoten, maar nu het gewone leven weer begint heb ik mijn fijne sportritme zo weer terug.

Vlak voor we op vakantie gingen kocht ik een nieuwe lamp voor boven de eettafel. Samen met mijn vader hing ik hem op. Het is nog even wachten op een dimmer, want hij brandt nu vrij fel, maar als dat eenmaal gelukt is ben ik superblij.

Een hele tijd geleden scoorde ik via Marktplaats een vuurschaal. Die stond een beetje te verstoffen in de schuur, tot ik me bedacht dat het de ideale tool was om het afvalhout dat al maanden in een hoekje van de tuin stond, weg te werken. En het was nog gezellig ook, zo’n vuurtje in de tuin.

Daar waren ze weer. Zo blij om een hele week met deze lieverds door te mogen brengen. Ik had nog een weekje vrij van werk dus we hebben ook echt quality time gehad met z’n drietjes. Goud waard!

Dit had ik niet per se in mijn vakantie willen plannen, maar ik moest echt hoognodig naar de kapper dus het kon even niet anders. Wel heel blij met het eindresultaat overigens. En de kindjes dat zij ondertussen even met hun kleine nichtje konden spelen bij opa en oma.

We gingen met de bus op pad en zagen bij AH to go de eerste kruidnoten liggen. Toch even een momentje, haha. Ik heb het idee dat ze er elk jaar vroeger liggen.

We bezochten met onze museumkaarten het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Een gloednieuw en mooi museum over een van de beroemdste schilders van ons land. Niet per se op kinderen gericht, maar Quinn vond de audiotour geweldig en Lise stortte zich vol overgave op de speurtocht.

Dit is ook leuk: je kan jezelf laten fotograferen in de setting van het schilderij ‘de aardappeleters’!

In de museumwinkel kun je een Playmobil-poppetje van Van Gogh kopen. We liepen daarna nog even het park in om wat leuke foto’s te maken bij standbeelden van van Gogh, met dat poppetje erbij 🙂

Levert best leuke plaatjes op!

Daarna was het hapjesavond. Dat hadden de kinderen gekozen als avondeten en vond ik zelf ook geen straf. Onder het eten keken we gezellig een film.

Een spelletje vinden dat we alledrie leuk vinden is niet altijd even makkelijk, maar dit is een van onze favorieten: 1000 bommen en granaten. Echt een leuk spelletje voor tussendoor. Niet te ingewikkeld, het duurt niet al te lang en is door het optellen van punten ook nog eens leerzaam voor de kids. Aanrader hoor!

Mijn ouders hadden kaartjes gewonnen voor de Apenheul en deze bofkonten (inclusief mijzelf) mochten mee! Toen Lise nog heel klein was zijn we er een keer geweest, maar sindsdien nooit meer. Erg leuk dus om er weer te zijn en nu ook Quinn de mooi aangelegde dierentuin te kunnen laten zien.

De ringstaartmaki’s zijn Lise’s favoriete apen en kwamen heel dichtbij! De speeltuinen waren trouwens ook een dikke hit bij beide kinderen.

Vlak voor het weekend gingen we de stad in voor gymkleren en -schoenen. Ik ben zo’n moeder die dat niet direct aan het begin van de vakantie regelt, want dan lijkt het allemaal nog zo ver weg. Maar in de laatste week is er opeens nog maar weinig tijd en is het toch altijd even passen en meten geblazen. Maar gelukkig slaagden we goed en inmiddels is alles voorzien van naam en kan er weer een schooljaar worden gegymd 🙂

‘Kunnen we niet gewoon frietjes bij de buren halen?’, kreeg ik als reactie op mijn vraag of ze een idee hadden wat we die avond konden eten. Tja, we halen vrijwel nooit friet en met het eind van de vakantie in zicht vond ik het eigenlijk wel een goed plan. Filmpje aan en smullen maar. Wij eten dus eigenlijk altijd aan tafel, behalve als we hapjesavond doen of friet eten. Dan eten we op de bank voor de tv.

Mijn tante paste vrijdagavond even op, zodat ik naar het laatste kasteeltuinconcert kon gaan bij het kasteel in Helmond. Elke vrijdag in juli en augustus is daar een gratis concert en dat is altijd erg leuk. Dit keer regende het helaas een groot deel van de tijd en dat bedierf toch wel een beetje de sfeer, maar gelukkig maakte de ABBA tribute op het hoofdpodium veel goed 😉

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.