PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #303

23 juli 2023

Och, die lieverdjes van me. Vorige week zaterdag vertrokken ze voor twee weken vakantie met papa. Sentimenteel als ik ben ga ik ze dan van tevoren extra veel knuffelen. Zij hadden gelukkig vooral veel zin om op vakantie te gaan en ik geef ze geen ongelijk. Zelf had ik deze week een combi van werk en leuke dingen in gedachten. Lekker bezig zijn in ieder geval en hopelijk ook wat uitrusten want de afgelopen weken zijn stiekem best druk geweest.

Ik was samen met een groepje bloggers/influencers uitgenodigd om een nieuwe food hotspot in Eindhoven te komen proberen: Foodgasm 2.0. De Indische keuken, maar met een moderne twist. We kregen een 8-gangen verrassingsmenu van kleine hapjes en het was echt verrukkelijk! Ik ben zeker van plan hier nog eens terug te komen.

Mijn werkweek begon zoals altijd bij het preHistorisch Dorp, waar de lamp op kantoor opeens begon te zoemen. Omdat ik me moest concentreren op teksten ben ik naar een leegstaand kantoortje gevlucht. Niet zo gezellig, wel beter voor de productiviteit. Hopelijk is de zoemende lamp inmiddels vervangen 😉

Dinsdag reisde ik direct uit het werk naar mijn vriendin in Nijmegen voor de Zomerfeesten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Na een lekker hapje fietsten we naar de stad. We wilden heel graag naar de Bloemenregen op de Kaaij, maar waren net als vorig jaar helaas te laat. Dit keer zagen we van veraf nog wel de bloemetjes vanaf de Waalbrug naar beneden dwarrelen. Beetje jammer, maar drie maal is scheepsrecht en volgend jaar gaan we dus op tijd zijn. Van de grond konden we nog wel bloemetjes rapen om in ons haar te doen 🙂

Daarna zijn we de hele stad door gewandeld. Waar het leuk was bleven we wat langer hangen. Zo vind ik het eigenlijk het leukst. Overal sfeer proeven. Op de Grote Markt stond een goede coverband te spelen, dus daar zijn we uiteindelijk geëindigd.

We maakten het niet heel laat, want woensdag was het alweer vroeg dag. De wandelaars komen op Roze Woensdag elk jaar bij mijn vriendin door de straat en samen met vrienden en familie zijn wij zijn er dan natuurlijk om ze aan te moedigen. Ik heb (nog steeds) geen roze kleding in mijn kast, maar met een ketting en een mooie bloemenslinger leek het toch nog ergens op.

Een traditie die we zelf voor de grap hebben bedacht is dat ik elk jaar op een zeker moment met een schaal hapjes langs de kant ga staan. Ik had het idee dat ze vorig jaar beter in de smaak vielen, maar de mensen die wat pakten waren erg dankbaar. Haha! Dit jaar is aan deze traditie trouwens wel een eind gekomen, want mijn vriendin gaat verhuizen. Nu zullen we volgend jaar misschien ook nog wel ergens aan de route gaan staan, maar ik denk niet dat we dan een keuken binnen handbereik hebben om hapjes in klaar te maken. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Donderdag heb ik de hele dag gewerkt zodat ik vrijdag een dagje vrij kon zijn. Dat liep alleen net even anders, want ik wilde toch nog wat dingen afronden voor ik andere leuke dingen ging doen. Ik blijf er anders toch maar mee in mijn hoofd zitten. Toen het werk gedaan was, stapte ik in de trein.

De eerste bestemming was Tilburg, waar ik me waagde aan Doloris’ Meta Maze. Een doolhof/museum/escaperoomachtige ervaring die je eigenlijk gewoon zelf moet doen om te begrijpen wat het is. Maar de moeite waard was het zeker! Er is ook een rooftopbar vanwaar je een mooi zicht hebt op de skyline van Tilburg. Het was vrijdag ook de eerste dag van de Tilburgse Kermis, die toen ik er was net aan het opstarten was.

Van Tilburg ging ik (weer) naar Nijmegen. Tja, het kon en ik had er zin in dus waarom niet 🙂

Een vriendin liet weten ook nog te willen komen en na enig zoekwerk hadden we elkaar gevonden. Grappig, want we zijn los van elkaar al vaker op de Zomerfeesten geweest, maar nog nooit samen terwijl we wel ieder jaar samen carnaval vieren. Het is op de laatste vrijdag van de feesten trouwens altijd wel erg druk in de stad, maar met een beetje tactisch kiezen waar je heengaat en waar je op de pleinen gaat staan is het wat mij betreft goed te doen. Het was gezellig!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.