PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #301

9 juli 2023

Dit zou weleens de meest ongeïnspireerde foto van mijn weekoverzicht kunnen zijn. Maar het was deze week de enige liggende die ik als hoofdfoto kan gebruiken dus we doen het er maar mee. Wat het is? De fietsenstalling op mijn werk. Die is de meeste dagen vrij rustig of gewoon gevuld, maar op dinsdag is al het kantoorpersoneel er en dan is ‘ie opeens wat aan de krappe kant. Geen ramp verder hoor. Laten we snel doorgaan naar de leukere foto’s…

Vorig weekend ging ik met een vriendin naar Antwerpen. We vertrokken vrijdagmiddag en waren zaterdag vroeg op de avond weer thuis. Een bliksembezoekje dus eigenlijk. Maar op zich hebben we kunnen doen wat we wilden doen. Lekker uit eten, genieten van een fijn hotel met hotelontbijt en de volgende dag lekker shoppen tijdens de zomersolden.

In België mogen winkels maar twee keer per jaar uitverkoop houden: vanaf 1 januari voor de wintercollectie en vanaf 1 juli voor de zomercollectie. Volgens mij staat er dan ook nog een bepaalde termijn voor en mag er dus tussentijds niet met kortingen worden gewerkt. Je kan je voorstellen dat het druk was in de stad! Vorig jaar deden we dit ook, maar waren we een week later en toen merkte je dat er al veel maten (en leuke kleding) weg was. Nu was alles er nog, al was de korting soms wel maar 20 of 30%, dat vind ik eigenlijk wat weinig. Maar we zijn allebei goed geslaagd en genoten van een minitripje echt even weg van huis.

Helaas viel het tripje wel samen met mijn kidsweekend. Daarom waren we van vrijdag op zaterdag gegaan in plaats van zaterdag op zondag. De kinderen genoten van een gezellig logeerpartijtje bij mijn broertje, schoonzus en kleine nichtje (win-win). Maar op deze manier had ik toch nog de zaterdagavond en volledige zondag met de kinderen. We deden het zondag trouwens lekker rustig aan. Samen ontbijt maken en lekker spelen zonder afleiding van schermen.

In de middag gingen we naar een feestje. De zoon van een vriendin werd alweer 13 en daar moest natuurlijk op geproost worden!

Ik heb twee boekenwurmpjes in huis. De boeken zijn hier bijna niet aan te slepen en ik vind het zo leuk 🙂 Voor de vakantie moeten we zeker nog even naar de bibliotheek om wat nieuwe boeken te lenen. Ik lees Lise trouwens ook nog steeds voor. Vinden we allebei leuk. Nu zijn we bezig in ‘Lampje’ van Annet Schaap. Mooi boek!

Mijn dakkapel was dringend aan een schilderbeurt toe. Aangezien ik zelf het dak niet op durf en het mijn vader niet wil aandoen, kwam de schilder deze week langs. Nu kan ‘ie er hopelijk weer een jaar of tien tegen. (Voor de duidelijkheid: dit was de voor-foto.)

Had ik al gezegd dat ik boekenwurmpjes in huis heb? Voor hun goede rapport mochten de kinderen van mij allebei een boek uitkiezen. Niet bij de bieb, maar in de winkel uiteraard 😉 Quinn ging voor Meester Kikker van Paul van Loon en Lise koos deel 4 van de Waanzinnige Boomhut.

Dinsdag is altijd een hele hectische en vermoeiende dag. Dat merk ik meestal pas op het moment dat de kinderen weg zijn en ik na het eten op de bank plof. Dit keer viel ik zelfs even in slaap! Maar ik was op tijd wakker om te bedenken dat ik eigenlijk ook nog wilde sporten, dus een uur later stond ik alweer te zweten in de sportschool.

Het lukte me de laatste tijd niet zo goed om voedzaam te ontbijten. Als het warm is heb ik ’s ochtends meestal niet (meteen) honger. Maar zo’n schaaltje frisse skyr met fruit en granola vind ik dan wél weer heel lekker. Dat besloot ik dus maar weer eens te maken. Ga proberen het erin te houden, al vind ik het voor ochtenden waarop ik ook de kinderen naar school moet brengen vaak teveel tijd kosten. Gelukkig is er nog maar een weekje school tot de vakantie begint 😉

Michael van Veneta kwam langs om me te adviseren over nieuwe raamdecoratie voor de achterkant van het huis. Een tijdje terug heeft hij me geholpen bij het uitzoeken van houten jaloezieën in de keuken aan de voorkant en nu heeft hij me geholpen met het uitzoeken en inmeten van gordijnen voor de achterkant. Ik denk dat het heel mooi gaat worden!

Als het even kan lunch ik buiten, zowel op kantoor als wanneer ik thuiswerk. Alleen was het de afgelopen week wel erg warm in de zon. Volgens mij ben ik 5 minuten na deze foto naar een plekje in de schaduw verhuisd.

We sloten de week af met een speelafspraak/pooldate bij een vriendinnetje van Quinn en vriendje van Lise. Volgend jaar zitten niet alleen de oudsten maar ook de jongsten bij elkaar in de klas, superleuk! Het zwembad was net gevuld en dus wat aan de koude kant, maar daar lieten deze waterratjes zich niet door tegenhouden…

En zo is er alweer een week voorbij en is er nog maar 1 week te gaan tot de zomervakantie. Bizar hoor… Volgende week een drukke, maar ook leuke week. Lise hoeft niet meer naar korfbal, dus dat geeft wat ruimte. Waarschijnlijk gaan we lekker uit eten om de vakantie in te luiden en heel veel knuffelen want na deze week moet ik ze twee weken missen… Hebben jullie al vakantie?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.