PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #300

3 juli 2023

Zo is het begin juni… en zo is het een maand later en kijken we uit naar het begin van de zomervakantie. Time flies! Ik ben een paar weken druk geweest, maar nu vond ik het wel weer tijd om je bij te praten over de afgelopen tijd. De foto hierboven is van begin juni toen we voor het eerst buiten gingen zwemmen. Het weer was prima, maar het water nog ijskoud! Dat zal inmiddels wel anders zijn…

Ik nam een weekje vrij van mijn werk omdat de kinderen juni-vakantie hadden. We gingen er een klein weekje tussenuit met mijn ouders, maar de foto’s van die week bewaar ik voor een aparte blog want anders ben ik morgen nog niet klaar 🙂

We gingen dus lekker weg, maar nog niet meteen. Eerst moest ik dealen met deze duif, die al dagen bij ons zat en een ring om z’n poot had. Ik spoorde de eigenaar op en na heel wat gedoe kwam die hem uiteindelijk ophalen.

Ik wilde het al een tijd heel graag en heb het nu maar eens gewoon gedaan: een Museumkaart voor ons drietjes! Helaas hebben we nog geen tijd gehad om een museum te bezoeken. Hopelijk komt dat er binnenkort van! Mocht je nog leuke tips hebben voor musea, voor mijzelf en vooral ook voor de kids, let me know 🙂

Met mijn vader mocht ik naar het bedrijfsfeest van Bavaria ‘Proostival’. Hij heeft twintig jaar bij Bavaria gewerkt en was als pensionado uitgenodigd. Het was een groots opgezet feest in festivalsferen, erg leuk! Mijn vader kwam allemaal oud-collega’s tegen en samen genoten we van een hapje en een drankje en leuke optredens.

Over optredens gesproken… Met vriendin Steffie ging ik een dag later naar de albumreleaseparty van ‘Uit het hoofd’, het nieuwe album van Guus Meeuwis. Dit optreden was in het openluchttheater in Mariahout. Lekker kleinschalig in de buitenlucht. Erg mooi! Na afloop nog gezellig nagepraat met Marc (percussionist en ‘de broer van’) en na enige twijfel toch in de rij voor een foto met Guus want tja, hoe vaak krijg je die kans nou?

Een week later was het tijd voor Groots! Een enorm contrast met het kleinschalige optreden in Mariahout, maar van een totaal andere orde natuurlijk. Het was een feestje! Charlotte, Lisette en ik hebben een heerlijke avond gehad. Gedanst tot we niet meer konden en thuis vonden we alledrie de confetti nog in onze kleren 😉

Deze dame naast mij had enorm veel geluk, want op zondag mochten wij samen nog een keer naar Groots met een zachte G. De middageditie is wat mij betreft perfect voor kids en dat we zitplaatsen hadden was ook wel heel erg fijn. Lise genoot enorm, van zowel het voorprogramma van Flemming als van de show van Guus Meeuwis zelf. Echt heel leuk om dit samen te beleven.

Na afloop was het al na etenstijd, maar hadden wij nog niet gegeten. Dat werd een bezoekje aan de Mac. Vond ze helemaal niet erg…

Normaal gesproken is maandag voor mij een kantoordag, maar deze maandag ging ik het bos in! Samen met een aantal andere ouders was ik helpende hand tijdens het schoolkamp van Lise. Ik mocht onder andere als kok bij een post zitten op de route van de speurtocht. Heel leuk om te doen en om de interactie tussen alle kids eens te zien. Lise heeft het erg leuk gehad op haar eerste echte schoolkamp.

Omdat het zo heet was ging ik in korte broek sporten. Normaal toch altijd even een dingetje, maar dit keer eigenlijk niet. Ik was vooral blij dat ik die lange warme sportlegging niet aan hoefde.

Deze momentjes vind ik zo heerlijk… Even koffiedrinken met Quinn als Lise naschoolse gym heeft. Genieten we allebei van!

Op maandag helpen bij het kamp, op vrijdag zat ik met vier cavia’s en een andere moeder in de auto op weg naar school! Lise en haar beste vriend deden hun spreekbeurt over cavia’s en daar moesten hun eigen cavia’s natuurlijk bij zijn… Het was een hele onderneming, maar we hadden het ervoor over. Alles voor de kids 😉

Ik woon hier al ruim een jaar, maar vriendin Ronella had mijn huis nog niet eens gezien. Daar moest verandering in komen en dus kwam ze gezellig een nachtje logeren. Heel veel gekletst, lekker gegeten en gedronken en zelfs nog een dansje gedaan op het Ketelhuisplein. Het was heel gezellig!

Soms ben ik zo druk dat het erg fijn is als ik tussen de bedrijven door mijn boodschappen bij elkaar kan klikken en het de volgende dag aan de deur bezorgd wordt. Meestal ga ik gewoon zelf naar de winkel hoor, maar dat dit ook kan is soms wel een uitkomst.

Onze cavia Guus (links) was op 22 juni jarig en werd 2 jaar. Dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus vierden we afgelopen week een klein verjaardagsfeestje.

Met vriendin Sanneke maakte ik afgelopen vrijdag een tripje naar Antwerpen. Doel was gezellig bijkletsen en winkelen tijdens de eerste dag van de zomersolden, op 1 juli (afgelopen zaterdag dus). We aten vrijdag allemaal ingewikkelde dingen, zoals langoustines en artisjok, sliepen in een geweldig fijn hotel (A-Stay, aanrader!) en slaagden allebei heel goed tijdens het shoppen.

En nu is het zondagavond, heb ik de broodtrommels net gevuld en ga ik als ik dit weekoverzicht heb ingepland lekker naar boven en naar bed. Klaar voor een nieuwe drukke week. Nog twee weken tot de zomervakantie!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.