PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #30

9 april 2017

Alweer de dertigste Snapshot Sunday ‘nieuwe stijl’, ofwel het moment dat ik ze ben gaan nummeren. Ongelooflijk hoe snel dat gaat als je terugkijkt. Deze editie komt trouwens wat later online, omdat we gisteren na een dagje Efteling zo ontzettend moe waren dat we zo’n beetje meteen naar bed zijn gegaan. De afgelopen week was leuk maar ook spannend. Hij begon met een babyshower, ik had een belangrijk examen en we sloten af met dat dagje Efteling waar ik het net over had.

Vorige week zondag was het tijd voor de babyshower van Nicole. In het diepste geheim werd er via Whatsapp al ruim van tevoren overlegd over data, activiteiten en het cadeau. Nicole had zelf niets door tot het moment dat ze de woonkamer in kwam en ons allemaal zag zitten. Zo leuk! Ik vond het zelf ook mega spannend, haha. Het was super gezellig en ik knutselde bovenstaand rompertje voor haar kleine man.

Thuisgekomen trof ik dit duo in de achtertuin aan. Het was heerlijk weer! Lise was lekker aan het spelen en M werkte wat in de tuin. Gelukkig wilde hij ook nog even wat sleutelen aan mijn fiets. Waarvoor dat was zie je binnenkort hier op de blog.

’s Avonds voor hij naar bed moest knuffelde ik nog even flink met mijn kleine man die stiekem toch al flink groot aan het worden is. Ik trok hem voor het eerst dit pyjamaatje met walvissen aan en kwam erachter dat het nog maar net past! Mweeeh… zo balen altijd!

Maandag was druk want ik moest flink aan de studie, Lise ging naar de peuterspeelzaal en M werkte een middag thuis. De enige foto die ik maakte was van mijn bordje avondeten. Sinds ik Weight Watchers doe is de hoeveelheid pasta die ik eet minder dan normaal, maar eigenlijk heb ik er gewoon prima genoeg aan! Met een saus van tomaten met basilicum, mager rundergehakt en courgette en paprika.

Dinsdag was het dan zover. Voor het eerst gingen beide kinderen een dag naar de gastouder. Lise was helemaal trots dat haar broertje voor het eerst mee mocht en vertelde hem die ochtend nog hoe leuk het altijd is bij Sara. Samen met M bracht ik de kinderen weg. Omdat we er al een hele tijd komen voelt het zo vertrouwd dat ik het denk ik minder moeilijk vond dan toen ik Lise voor het eerst moest wegbrengen.

Tussendoor stuurde ze me even een update van de twee terwijl ze lekker aan het spelen waren. Leuk om te zien en zo kon ik weer met een gerust hart verder met leren…

Woensdagochtend was het eerst tijd voor de muziek- en spel les waar ik elke week met Lise naartoe ga. Sinds we in het begin ooit met de kussens hebben gespeeld vraagt ze me er elke week om, maar de activiteiten zijn elke keer anders. Vorige week hebben we het samen aan de juf gevraagd en deze week werden ‘op speciaal verzoek van Lise’ de kussens weer uit de kast gehaald. Ze was zó blij!

’s Middags stond mijn examen op de planning. Ik doe ze altijd liever in de ochtend, maar er was voor deze dag in de ochtend geen tijdstip meer beschikbaar waarop ik het kon inboeken. Terwijl de kinderen bij opa en oma waren fietste ik naar het testcenter, om anderhalf uur later met gemengde gevoelens weer buiten te staan. Sommige vragen vond ik enorm moeilijk, andere gingen wel. Terwijl ik dit schrijf spiekte ik even in het systeem en zie ik dat ik een 5,8 heb gehaald. Geen resultaat om over naar huis te schrijven natuurlijk, maar een voldoende!! Weer 6 studiepunten in the pocket! Nog 2 examens en dan hoef ik alleen nog maar af te studeren…

Woensdag was een drukke dag want ik ging ’s avonds óók nog naar de cursus van Weight Watchers. In de laatste Weight Watchers update heb je al kunnen lezen hoe dat ging.

Donderdagochtend ging Lise naar de peuterspeelzaal en genoot ik van mijn kleine mannetje dat op de meest schattige manier in slaap viel in de box. ’s Middags gingen we met z’n drietjes naar de verjaardag van het zoontje van een vriendin en ’s avonds heb ik volgens mij geen bal meer uitgevoerd. Moet ook weleens kunnen!

Ik was van plan de kinderen vrijdag mee te nemen naar de dierentuin, maar besloot de plannen op het laatste moment toch om te gooien. We wilden zaterdag naar de Efteling en twee van die uitjes achter elkaar leek me wat veel. Daarom gingen we ’s ochtends te voet naar de bibliotheek. Quinn sliep heerlijk in de wagen en Lise zocht een nieuwe puzzel en boekjes uit.

’s Middags kwamen haar opa en oma Lise ophalen zodat ze daar even kon spelen en ik me kon storten op mijn afstudeeronderzoek. Of nou ja, de aanzet er naartoe. Ik heb misschien een bedrijf gevonden waar ik mijn onderzoek mag uitvoeren, het is nu alleen nog even zoeken naar een geschikt onderwerp en dat valt nog niet mee!

Zaterdagochtend was het dan zover. We gingen naar de Efteling! Quinn brachten we naar opa en oma zodat we deze dag echt volledig aandacht aan Lise konden geven. Dat heeft ze wel verdiend. Bovendien is er voor Quinn op dit moment toch nog niet veel aan… Hoewel ze eigenlijk niet durfde was Monsieur Cannibale een groot succes! Dat gold niet voor Panda Droom (‘Ik wil naar huis! Naar opa en oma!’) en de Fata Morgana (‘Is het al afgelopen??’). Ik voelde me toch wel een beetje een slechte ouder dat ik m’n peuter meenam in die attracties en ze vervolgens hevig zat te trillen op mijn schoot. Maar de vorige keer ging het nog prima. Zo zie je maar dat ze zich steeds meer bewust worden van de dingen…

Het was heerlijk weer en dat was echt genieten! We aten ons broodje op in de bootjes, met een lekker zonnetje erbij.

En ’s middags streken we neer op het gras. Zo fijn dat dat weer kan!

Lise had de dag van haar leven (‘Gaan we morgen weer naar de Efteling?’) en wij stiekem ook. Ik maakte in mn eentje nog een ritje in de Python en Vogelrok, waar ik door de zwangerschap al een hele tijd niet meer in was geweest. Lise’s favorieten van de dag waren Carnaval Festival en de Oldtimers.

Vandaag belooft het niet alleen zonnig, maar ook nog wat warmer te worden dan gisteren. Ik heb vanmiddag een extra repetitie met mijn koor en daarna ga ik met Lise nog even naar de verjaardag van haar vriendinnetje. Wat zijn jullie plannen voor deze mooie dag?

6 Comments

 • Reply Met4inhuis 9 april 2017 at 22:03

  Leuke foto’s! Wij bezoeken regelmatig pretparken maar de Efteling is onze favoriet!
  Wij hebben vandaag genoten van het zonnetje door een paar uur te gaan wandelen langs een prachtig stukje natuurgebied en de dag afgesloten met een heerlijke barbecue.

 • Reply Patricia 10 april 2017 at 06:00

  Wij zijn centrum in gegaan met de baby en hebben drankje in de zon op terras gedaan. Genieten!

 • Reply Nicole 10 april 2017 at 06:57

  Klinkt als een fijne week en super dat je weer 6 studiepunten in je zak hebt. Het is misschien niet wat je hoopte dat cijfer maar je doet gewoon een studie terwijl je ook nog twee kleine kids in huis hebt! Ennuh ik was enorm verrast en vond het echt mega lief van jullie 💋

 • Reply Wendy 10 april 2017 at 14:19

  Ooow, vreselijk he, als die kleinste maatjes kleertjes niet meer passen! Ook bij baby nummer 2 vond ik het toch weer een dingetje hoor (snik)
  Leuk dat jullie in de Efteling waren! Wij nemen Noor (2,5) ook gewoon mee in de Fata Morgana en what not, haha. Niet altijd een succes, oeps 😉 De Efteling is voor onze meisjes een beetje een tweede thuis omdat mama er werkt dus dat is volop genieten voor ons gezin

 • Reply Vlijtig Liesje 11 april 2017 at 10:25

  Die pasta ziet er heerlijk uit! Fijn dat je bij Weight Watchers zulke duidelijke aanwijzingen krijgt over porties en zo.

 • Reply Priscilla 11 april 2017 at 12:25

  Hahaha dat gevoel van slechte ouder zijn ken ik maar al te goed! Ik nam mijn zoon laatst voor het eerst mee in de Vliegende Hollander. Dat was ook niet zo’n groot succes hahaha 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.