PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #299

4 juni 2023

En toen was het alweer juni! Ik praat je bij over de afgelopen drie(!) weken waarin we lekker bezig zijn geweest. Het begon allemaal met een heerlijk dagje Zeeland. Mijn ouders waren daar op vakantie en samen met mijn broertje, schoonzus en nichtje ging ik een dagje op bezoek. Zodra ik de zeelucht ruik ben ik op vakantie. En al was het in dit geval maar één dag: ik heb ervan genoten.

De harde wind maakte het nog best fris daar op de camping. Gelukkig had ik een lekker vest bij me. Uit de wind en in de zon was het heerlijk.

Daarna brak Moederdag aan en kwamen de kindjes thuis voor het avondeten. Daar besloot ik meteen maar een feestje van te maken. Wij doken met friet van de buren (we wonen vlakbij een snackbar) en een picknickkleed in het park. Zo simpel, maar zo leuk!

En we sloten dit heerlijke diner af met het eerste (schep)ijsje van het jaar.

Ik werd trouwens enorm verwend met lekkers, cadeautjes en natuurlijk prachtige knutselwerkjes van beide kinderen.

Ik was op Bierfestival Mout in Tilburg en proefde weer wat nieuwe speciaalbieren. Toevallig laatst gekeken op hoeveel biertjes de teller staat op Untappd: 200 verschillende!

In mijn zoektocht naar een leuk uitstapje stuitte ik op dierenpark BestZOO. We zijn alledrie dol op dierentuinen en het was lekker weer, dus perfet om een middagje dit voor ons onbekende dierenpark te verkennen.

Het was zo leuk! In het kinderboerderij-gedeelte konden de kinderen zelf de diertjes aaien, er was een speeltuin, een terras en natuurlijk hebben we een hoop dieren bewonderd. Ik schreef een blog over BestZOO met alle info, mocht je ook eens willen gaan.

Na dat dagje dierentuin gingen we buiten gourmetten! Het was de eerste keer dat ik dat probeerde, maar ik weet zeker dat we het vaker gaan doen. Want wat was het gezellig en wat is het heerlijk dat die vieze baklucht gewoon wegwaait en niet in huis blijft hangen. Quinn was vooral fan van de watermeloen, zoals je ziet 😉

Er stond een kooroptreden op het programma en onze dresscode was ‘colorblocking’. Ik wilde eigenlijk iets uit mijn kast trekken, maar toen kwam ik op Ameland (of all places) deze te gekke groene broek en deze mooie blauwe top. Ik voelde me er meteen top in, dus ik wist: dit gaat mee naar huis! Het optreden was te gek en ging heel goed. Smaakte naar meer!

Er werd ook gewoon gewerkt natuurlijk. Ik vind het zo fijn dat ik nu dagen op kantoor kan afwisselen met de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf. Binnenkort zal ik daar eens een blog aan wijden. Maar hier zat ik dus op kantoor, klaar voor een nieuwe werkdag.

Over mijn sportroutine ben ik helaas niet zo heel tevreden. Het lukt me de laatste weken meestal maar een keer in de week om naar de sportschool te gaan. Thuis sporten vind ik echt heel lastig en komt er dus ook niet van. Maar ik merk zo’n groot verschil in hoe ik in m’n vel zit, dat ik de frequentie toch echt weer op wil voeren. De komende tijd dus weer gewoon minstens twee keer per week een sportles. Daar ga ik voor.

Hier was ik trouwens nog wel semi-sportief bezig: ik hielp een ochtend op de sportdag van Quinn! Ik deed een paar sprintjes, deed even voor hoe verspringen in zijn werk gaat en beklom de stormbaan en daar had ik de volgende dag een last van… Maar goed, leuk was het wel. Ik had alleen mijn rug in moeten smeren, want ondanks dat ik het grootste deel van de ochtend een vest droeg, bleek mijn rug aan het eind van de dag toch flink verbrand.

De eerste echte barbecue van het jaar was een feit! En wat voor een… Enorm gesmuld van al dit lekkers.

Het was een druk weekend bij het preHistorisch Dorp, want het was tijd voor het grootste evenement van het jaar: Vikingfest. Ik moest deels werken, maar heb ook heerlijk genoten samen met de kindjes.

Opeens voelt het alsof de laatste schoolweken zijn ingegaan. En wetende dat mijn kids nog een week vakantie hebben, is dat eigenlijk ook zo. Wat vliegt de tijd toch! Quinn liet hier aan me zien dat hij al met breuken bezig is, zo knap!

Deze dame ging afgelopen vrijdag naar de kapper en er ging wel 20 centimeter af! Lise heeft heel snel last van knopen in haar haar en nadat ik telkens wel een uur bezig was met het uitkammen en met mijn handen uit elkaar halen van die klittenbende, besloten we dat het slim was om er in elk geval een stuk af te laten knippen. En wow, wat staat het haar fantastisch! Ze is er zelf ook helemaal blij mee 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.