PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #297

30 april 2023

De meivakantie is alweer halverwege. In dit weekoverzicht blik ik terug op de eerste week. Het eerste weekend ging Quinn een nachtje logeren bij opa en oma. Samen met Lise reed ik naar IKEA om wat spulletjes te kopen, maar ook om gezellig een hapje te eten. Zo leuk om even een op een er op uit te gaan samen.

Eenmaal thuis was het tijd voor een film met wat lekkers. Prima begin van de vakantie zo!

Ondertussen had Quinn het heel leuk bij opa en oma. Ik kreeg deze foto van mijn moeder. Lekker met een zakje chips een filmpje kijken. Hij keek zo ontzettend uit naar het logeerpartijtje dat hij het liefst meteen na het ontbijt al naar mijn ouders was gegaan.

Maar dat ging niet door, want we moesten er eerst op uit voor wat boodschappen. We haalden onder andere twee plantenbakken op die ik via Marktplaats had gescoord. Bij het tuincentrum gingen we plantjes kopen en werd het tuinmeubilair uitgebreid getest zoals je ziet.

Na extra zegels van een lieve collega en zelfs twee volle kaarten die een lieve Instagram-volger me per post toestuurde, konden we bij Lidl drie Achtertuinmini’s ophalen. Het was het allerlaatste weekend dat je de spaarkaarten kon inleveren, maar gelukkig waren er nog een paar knuffeltjes om uit te kiezen.

Zondagochtend vonden wij het tijd om een nieuw spel uit te testen: Setup! Ik schrijf er binnenkort een uitgebreide review over. Het duurde even voor we de spelregels doorhadden, maar daarna ging het vlot. Echt een leuk spelletje en voor Lise ook al prima te spelen.

Ik zat in een lekkere sportflow de afgelopen week. De kinderen waren niet bij mij, dus dan is het wat makkelijker om sportmomentjes te vinden. Twee keer Bodypump en één keer Xcore in vijf dagen, best netjes toch?

Ik heb ook veel gewerkt de afgelopen week. Een dag extra op kantoor zodat ik komende week maar één dag hoef te werken. Fijn dat ik dat zo flexibel kan indelen. Ik heb trouwens ook de warme chocolademelk uit de koffie-automaat ontdekt. Die is lekker! Maar daar ga ik maar geen dagelijkse gewoonte van maken.

Toen ik woensdag van mijn werk naar huis fietste zag ik dat de kraampjes voor de vrijmarkt op Koningsdag al in het park stonden. Er waren zelfs mensen hun kleedjes al aan het neerleggen en hun spullen aan het uitstallen! Dat leek mij persoonlijk wat vroeg, maar op die manier hebben ze vast de beste plek.

Die avond ging ik eerst naar koorrepetietie en daarna naar een optreden van Lijn7 in Helmond. Het was erg koud, ik was mijn oordopjes vergeten en de muziek stond wel erg hard. Maar ondanks dat alles was het een mooi feestje en heb ik erg genoten.

Kleine oogjes de volgende ochtend, maar het was natuurlijk Koningsdag! Geen tijd om te lamballen in bed dus, maar lekker de stad in. Ik begon met een huisgemaakte tompouce bij Bij13, het restaurant van het Parktheater en deed daarna een rondje vrijmarkt waar ik veel bekenden tegenkwam. Gelukkig zat het weer mee en was het echt lekker buiten in het zonnetje. ’s avonds ben ik nog even met vrienden naar een coverbandje in de stad gegaan. Ondanks dat ik eigenlijk geen plannen had was dit een prima Koningsdag. Al miste ik de kindjes wel ontzettend.

Vrijdag had ik eerst wat werkafspraken en daarna ontmoette ik Charlotte bij Beyond in Nuenen voor een lekkere high gin! Die gaf ze me vorig jaar voor mijn verjaardag, maar het was er nog niet eerder van gekomen om hem te plannen. Nu hadden we allebei tijd en veel zin in deze hele lekkere variant van de klassieke ‘high tea’.

We kregen drie verschillende soorten gin (twee keer met tonic en een keer met ginger ale) en bij elk drankje kregen we bijpassende hapjes geserveerd. Het was heerlijk om uitgebreid de tijd te hebben om bij te kletsen onder het genot van al dit lekkers.

Zin in de tweede week van de meivakantie die voor mij ook wat meer als vakantie zal voelen. Ik moet dus sowieso die ene dag werken en ook voor mijn eigen bedrijf staan er wat to do’s op de planning, maar verder ga ik vooral genieten van en met de kindjes. We gaan zelfs nog een paar dagen weg met z’n drietjes, een heerlijk vooruitzicht!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.