PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #295

16 april 2023

Hoe was jouw lange paasweekend? Wij hebben heel erg genoten. We begonnen zaterdag met een middagje Historisch Foodfest bij het preHistorisch Dorp. Voor de kinderen was het hun eerste bezoekje aan het museum en ze hadden er superveel zin in. We gingen samen met twee vrienden en hebben ons de hele middag prima vermaakt.

Er is veel te zien en te horen, maar ook vooral veel te doen. Dat hoef je mijn kids geen twee keer te vragen. Hier zet Lise met Steffie even eigenhandig een ijzertijdboerderij in elkaar 🙂 Quinn kijkt ondertussen op de plattegrond wat we daarna kunnen gaan doen.

Trek kregen we ook en hoe fijn is het dan als je in het zonnetje op het terras van de herberg kunt gaan zitten met wat lekkers?

Lise was helemaal in de ban van het schrijven met inkt en een echte veer. ‘Net als in Harry Potter!’ Quinn vond het maar onhandig dat hij na een halve letter alweer nieuwe inkt aan zijn veer moest doen…

We gingen nieuwe identiteitskaarten aanvragen voor de kinderen. Ze moesten allebei zelf hun naam schrijven in een vakje. Op Quinn z’n vorige id stond nog een babyfoto. Wat gaat het hard!

Eerste Paasdag troffen de kinderen een verrassing bij het ontbijt. Chocolade én cadeautjes!

Lise vond dat ik ook een kleine verrassing verdiend had en terwijl ik nog in bed lag maakte zij even een speurtocht die ik moest doen toen ik beneden kwam. Ik moest briefjes zoeken die door het huis verstopt waren en uiteindelijk kwam ik uit bij het haasje van klei dat ze bij het preHistorisch Dorp gemaakt had en nog een chocolade-eitje 🙂

Paasontbijtjes zijn de beste! Lekker genieten van eitjes, sapjes en warme broodjes. Ik hou ervan.

Deze blazer draag ik maar zelden. Ik kocht ‘het’m ooit voor de fotoshoot voor mijn zakelijke website, maar hij leek me ineens heel geschikt als onderdeel van mijn paasoutfit!

Ik was boven om me aan te kleden, kwam beneden en trof dit aan. Heerlijk dat zij gewoon uit zichzelf een boek pakt en daar heerlijk ontspannen mee op de bank gaat liggen.

We gingen naar opa en oma voor de traditionele paaslunch. Maar voor we aan tafel konden, moesten er eerst eitjes worden gezocht.

En toen konden we aan tafel! Zoveel lekkers dat ik altijd strategisch moet kiezen wat ik ga eten.

Na zo’n flinke lunch kan ik altijd wel wat beweging gebruiken. Lise en mijn broertje gingen mee het park in voor een potje voetbal en later korfbal (zonder korf helaas). Het was nog steeds lekker weer, dus fijn om even buiten in beweging te zijn.

Tweede Paasdag hadden we eigenlijk niets op de planning. Ook wel lekker! Na een ontbijtje en thuis wat aanrommelen, nodigden mijn ouders ons uit om de restjes van de paaslunch op te komen eten. Daarna wilden we naar de grote speeltuin bij hen om de hoek, maar die bleek helaas gesloten. We zochten een ander speeltuintje op, deden boodschappen voor het avondeten en brachten de rest van de middag en avond lekker thuis door.

Ik werd zo blij van het zonnetje dat zich ook op dinsdag nog liet zien! Helaas was het woensdag weer even wat minder met heel veel regen, maar de vooruitzichten voor de komende week maken me erg blij. 20 graden… zon… lente!

Lise wilde al heel lang haar beste vriend eens meenemen naar de korfbaltraining. Donderdag was het zover. Hij ging al uit school met ons mee naar huis, we aten gezellig pizza en toen het tijd was reed ik het stel met de auto naar het sportveld. Hj vond het leuk! Even afwachten of hij nog vaker mee wil en misschien zelfs wel lid wil worden. Dat zou gezellig zijn!

De temperatuur was niet om over naar huis te schrijven, maar het waaide en de zon scheen, dus ik vond dat de was naar buiten moest. Ik voel me altijd een ontzettende huisvrouw als ik buiten de was sta op te hangen, maar eigenlijk is er niets lekkerders dan wasgoed dat buiten gedroogd is. Bovendien heb ik geen droger en kan ik op deze manier meer wasjes kwijt en raak ik dus minder snel ‘achter’ met wassen.

We sloten de week af met een drankje en wat lekkers bij HEMA, onder Quinn zijn naschoolse gym. Het was de laatste les van deze ronde en het is even afwachten of hij de volgende keer weer mee wil doen. Zo niet, dan ga ik dit vaste een-op-een momentje met mijn dochter wel missen, maar kunnen we natuurlijk gezellig met z’n drietjes gaan 🙂

Op naar een nieuwe week. de laatste voor de meivakantie!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.