PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #293

2 april 2023

Ik moet er echt aan denken om vaker horizontale foto’s te maken, want de verticale zijn niet geschikt als ‘hoofdfoto’ voor mijn weekoverzicht. #firstworldproblems, I know… Maar daardoor moet je het nu dus doen met deze ietwat onderbelichte en onscherpe foto. Overigens, gezellig hadden we het hier wel want we gingen na het eten nog even naar de speeltuin! En hier was de zomertijd nog niet eens ingegaan. Fijn dat het weer langer licht is en we ook op zo’n avond dus nog even iets kunnen gaan doen, al is het maar zoiets simpels als naar het speeltuintje lopen.

Samen het weekend in luiden bij HEMA. Doen wij gewoon! Quinn heeft op vrijdag naschoolse gym en dat uur proberen we altijd nuttig maar vooral gezellig te besteden.

We shopten bijvoorbeeld ook meteen even wat lente-shirtjes voor Lise. Vooral dat gestreepte shirt vind ik zó tof!

Mooi hè, die bloesem overal? Helaas laat het lenteweer nog wat te wensen over, maar de bloemetjes en de blaadjes weer aan de bomen zien geeft toch al een beetje dat lentegevoel waar we zo naar uitkijken. Ik wel tenminste.

De kinderen moeten allebei een nieuwe identiteitskaart en dus was het tijd voor pasfoto’s. Dat ging wonderbaarlijk soepel en snel! Niet helemaal verwacht, haha.

Vroeger deden we het weleens, maar het was er al heel lang niet van gekomen: hapjesavond. Een bonte mix van gezond en iets minder gezond, maar vooral lekker kleurrijk als ik dit zo terugzie. We keken een film en smulden ondertussen van het lekkers. Perfect voor het weekend als je het mij vraagt!

Tja, als je te weinig uren in je dag hebt om al het werk af te krijgen, dan moet de laptop maar mee naar de korfbaltraining van Lise. Mijn tante blijft altijd thuis bij Quinn, dus in principe kan ik dit uur prima nuttig besteden. En met een schuin oog krijg ik zo ook nog wat mee van de training,

Twee weken geleden verfde ik de muur in mijn gang in deze kleur. De ‘kleur van het jaar 2023’. Voelde een beetje als de makkelijke keuze, maar ik was al zolang aan het twijfelen dat ik nu toch eindelijk de knoop doorhakte. En ik ben er ontzettend blij mee! De hal mist nog wat styling en ik heb net besloten dat ik de radiator die tegen deze muur hangt ook in deze kleur ga lakken (met lak die daarvoor geschikt is uiteraard). Maar als het eindresultaat daar is, laat ik het zeker zien!

Deze meneer fietst tegenwoordig zelf naar school! Ik vind het doodeng en we moeten er wel wat extra tijd voor uittrekken, maar hij doet het goed en vindt het vooral heel erg leuk om nu (ook) zelf te mogen fietsen.

Privétraining na de zwemles 😉 Quinn vindt het soms wat lastig om de instructie op te volgen als ze met 10 kinderen in het badje aan het zwemmen zijn. De juf heeft dat door en neemt hem daarom na de les nog even apart om wat extra te oefenen. Zo lief en zo fijn. Het is nog even afwachten of hij door mag naar het volgende badje over een paar weken…

De kinderen zouden het liefst ieder weekend gaan zwemmen. Doen we niet, maar ik probeer het toch regelmatig te doen. Zeker voor Quinn is het goed om vaak lekker het water in te gaan. Dit keer gingen we met een vriendin en haar kids naar een zwembad in Lommel, in België. Het was een heel geslaagde middag en hoewel het voor ons wel een klein half uur rijden is, gaan we naar dit zwembad zeker nog eens terug.

Het leek me wel leuk om na het zwemmen nog even ergens Vlaamse friet te gaan eten. Na een korte zoektocht op Google kwamen we hier uit.

Lekker hoor, die Belgische mayo, maar zóveel! Gek genoeg had ik ook niet zo’n honger. De kinderen kregen hun portie ook niet op, maar hebben wel gesmuld.

Werk aan de winkel deze week!

En ook tijd voor ontspanning gelukkig. We hebben weer fijn gerepeteerd met het koor!

Afgelopen vrijdag hadden de kinderen een studiedag. Vanwege het slechte weer en feit dat we op tijd weer thuis moesten zijn voor ‘de wissel’ hadden we niet superveel opties. Maar Het Gouden Woud in Liempde was een groot succes. We zijn er al eens eerder geweest en Lise heeft er vorig jaar haar kinderfeestje gevierd. Bekend terrein dus, maar erg leuk!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.