PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #292

19 maart 2023

Wat heerlijk dat de lente eraan komt en dat het ook langzaam zo begint te voelen als je buiten komt! Om dat te vieren gingen we vorig weekend naar de Geitenkijkdagen bij ’t Geitenboerke in Veldhoven. Normaal gesproken mag je niet zomaar de boerderij in, maar op alle weekenddagen in maart kun je naar de geiten én de pasgeboren lammetjes komen kijken. En zoals je ziet mag je ze ook knuffelen en zelfs een flesje geven. Bij de kinderen was het een dikke hit en ik vond het zelf ook erg leuk. Die houden we erin!

Het was best druk, vooral in de stal bij de lammetjes, maar bij de grote geiten was het wat rustiger. Daar kon je voor € 1,- een zak brokjes kopen om ze te voeren. Quinn vond dat te spannend en Lise in eerste instantie ook. Quinn besloot de brokken maar gewoon op de grond te leggen. Prima oplossing! Toen ik Lise voordeed hoe je de brokjes op je hand legt en ze ze er dan met hun lippen vanaf lebberen, durfde ze het toch. Heel stoer vond ik!

We trokken de skeelers weer uit het stof. Ze moest even wennen, maar ging al snel als een speer. We hebben afgesproken dat we binnenkort samen een rondje gaan, want mijn skeelers staan hier ook stof te happen. Erg veel zin om weer lekker op pad te gaan ermee.

Zondag was het wat minder goed weer en besloten we spontaan een bioscoopje te pakken. Die relaxstoelen bij Pathé zijn echt geweldig. We gingen trouwens naar De Gelaarsde Kat 2. Leuke film!

Nog even een spelletje Spookslot voor het slapengaan, dachten we. Ik was even vergeten dat het opbouwen van het spel zo’n beetje langer duurt dan het spelen zelf. Maar het is de moeite wel waard, want het is heel leuk én spannend!

Deze week begon ik bij mijn nieuwe baan! Jawel, ik ben weer deels in loondienst gaan werken en combineer dat nu met mijn freelance schrijfwerk vanuit Tekstalent en mijn blog. Ik zal er binnenkort nog wel meer over delen, maar de bloemen die ik kreeg op mijn eerste werkdag verdienen hier zeker een plaatsje. Het was een warm welkom en ik ben met een heel goed gevoel begonnen aan deze nieuwe uitdaging.

Dinsdagmiddag was weer zwemlesmiddag en deze week een heel welkom momentje om onder het genot van een verse cappuccino even bij te komen van alle hectiek van het werken en heen en weer racen.

Uiteraard ging ik woensdag naar de stembus.

Vrijdag mocht Quinn dan eindelijk op zijn eigen fiets naar school. Ik heb het lang weten uit te stellen omdat ik de weg naar school op twee punten best druk vind, maar hij wilde zo graag en is er ook wel aan toe om zelf te gaan fietsen. We vertrekken gewoon op tijd en doen het rustig aan. Hij heeft in elk geval bewezen dat hij het kan 🙂

Quinn gaat op vrijdagmiddag nog een uurtje naar de naschoolse gym. Met Lise ga ik dan altijd even de stad in of naar de bibliotheek. Afgelopen vrijdag hadden we een missie: een nieuwe sportbroek en een nieuw sportvest scoren. Beide is gelukt 🙂

En zo ging de werk- en schoolweek weer over in het weekend. Op naar een fijne, nieuwe week!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.