PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #290

12 februari 2023

Er zijn alweer twee weken voorbij gevlogen. Tijd om terug te kijken naar wat we allemaal gedaan hebben. Januari is inmiddels voorbij en dat maakt dat ik echt uitkijk naar het voorjaar. Alleen duurt dat toch altijd nog veel langer dan ik zou willen. Toen het zonnetje deze week zo lekker scheen voelde het trouwens wel al een klein beetje lente. Fijn vooruitzicht hoor! Twee weken geleden namen wij weer eens een duik in het zwembad. Quinn kan de extra oefening en het lekker vrij kunnen spelen wel gebruiken en voor Lise is het natuurlijk ook goed als ze regelmatig blijft zwemmen. Het was wat drukker dan de vorige keer, maar we hebben het leuk gehad!

Quinn moet zijn bandjes natuurlijk nog om, maar we hebben stiekem wel even in het ondiepe zonder geoefend. Als ik erbij ben vind ik dat dat moet kunnen. Daarna snel de bandjes weer aan en spelen maar! In dit zwembad drijven ijsjes rond waar je op kan klimmen. Erg grappig 🙂

Samen met Quinn ging ik die middag naar een voorstelling van de Klimaatjes in het Parktheater. De blog over de voorstelling Plasticsoep kun je hier lezen. Het was een hele leuke en ook leerzame voorstelling. Na afloop mocht Quinn van mij een voorleesboek uitzoeken, dat we nog hebben kunnen laten signeren door de schrijvers en illustrator. Zo leuk!

Toevallig vroeg ik me laatst af of mijn kinderen nog wel op de leeftijd waren van het hutten bouwen. Nou, dat bleek het geval want ze bouwden samen een hut middenin de woonkamer vanwaaruit ze de tv nog konden zien. Slim bedacht!

Twee keer eerder was ik bij een concert van hem, maar nog nooit stond ik zó dichtbij. Robbie Williams trad op in het Sportpaleis in Antwerpen en ik kon hem bijna aanraken. Toen hij t-shirts het publiek in gooide wilde hij er een naar mij gooien, maar die kwam helaas wat te hoog en te ver waardoor de meneer schuin achter mij hem uiteindelijk bemachtigde. Of het aan Robbie’s gooi-skills of mijn vang-skills lag laten we maar in het midden. Het was een fantastisch concert en ik heb alle liedjes luidkeels meegezongen.

Als ik met Lise bij de zwemles moet wachten, nemen we het er altijd van met z’n tweetjes. Appelsap voor haar, cappuccino voor mij en een spelletje uit de spelletjeskast.

Ik had vreselijke honger en ontdekte pas toen ik wilde gaan koken dat het blik geen lipje had. Een blikopener bleek ik niet in huis te hebben, dus ja… wat doe je dan? Ik belde mijn tante die in dezelfde straat woont maar ze nam niet op. Toen ben ik het blik maar met een schaar te lijf gegaan. Mega riskant en ik zou het mijn kinderen nooit laten doen, maar ja… je hebt honger en je wilt wat. Het bleek toch makkelijker dan gedacht en ik ben er heelhuids vanaf gekomen gelukkig.

Binnenkort maakt mijn 35 jaar oude vitrage plaats voor houten jaloezieën. Er kwam een adviseur van Veneta langs om het raam op te meten. Fijn, want dan weet ik ook dat het goed gebeurt en hoef ik niet twintig keer na te meten of ik het wel goed heb gedaan. Ook liet hij me de verschillende opties zien en de kleuren waaruit ik kon kiezen. Er komt een aparte blog over deze hele raamdecoratie-transformatie dus ik verklap nog even niet teveel, maar dat het mooi wordt weet ik zeker!

Kijk, het zonnetje kwam al regelmatig tevoorschijn de afgelopen week. Zo fijn!

Ik heb wat stressvolle weken achter de rug waarin ik slechter sliep en ook niet al te best heb gegeten. Daar moest verandering in komen. Ik probeer nu echt voor elf uur ’s avonds in bed te liggen en overdag ook wat momentjes van rust in te lassen. Blijkbaar werpt dat zijn vruchten al af, want deze melding verscheen opeens op mijn smartwatch. Ik merk dat ik me nog wel moe voel, misschien juist nu ik meer uren per nacht slaap, maar denk dat het gewoon even tijd nodig heeft. De komst van de lente en wat meer uren zon zullen me vast ook goed doen qua energie.

Lise en Quinn zitten allebei op naschoolse gym. Dat is eigenlijk gewoon extra uurtje gym na schooltijd. Helaas voor mij is het voor elk op een andere dag en dus moet ik de ene dag een uurtje overbruggen met het ene kind, en de andere dag met het andere. Op zich ook geen straf, want de stad en bibliotheek zitten bij school om de hoek. Hier gingen we even wat drinken bovenin de HEMA, met uitzicht op ‘de blob’ en het station.

Ze hadden het helemaal zelf geregeld. Quinn zou afgelopen vrijdag een hele dag ‘op bezoek’ gaan in de klas van Lise. Een ventje uit groep 3 bij de grote kinderen van groep 5-6. Ik vond het stoer! Hij moest dan zijn laatje met spullen uit zijn eigen klas meenemen naar de klas van Lise zodat hij wel gewoon zijn eigen werk kan doen. Ik vond het best een beetje spannend of dat wel allemaal goed zou gaan, maar hij zei een hele leuke dag te hebben gehad. Lise vertelde dat de hele klas heel lief voor Quinn was en ze hem allemaal wilden helpen. Zelfs met het wassen van zijn peer 🙂

Tijdens Lise’s naschoolse gym, ging ik met deze knapperd naar de kapper. Helaas knipte ze zijn pony scheef en kwam ik daar (door de gel die ze erin had gedaan) thuis pas achter. Dat moet ik binnenkort dus nog even laten fiksen.

Ik had eindelijk ook weer eens tijd voor een wijntje met Charlotte. Doordat we allebei druk zijn komt het er niet meer zo vaak van als vroeger, maar gelukkig weten we altijd nog wel een gaatje te vinden. We hebben weer fijn bijgekletst en dit wijntje is een van de eerste alcoholische versnaperingen van dit jaar. Op een paar uitzonderingen na heb ik in januari helemaal geen alcohol gedronken en ik voelde me daar zo goed bij dat ik besloten heb het ‘drinken uit gewoonte’ te schrappen. Nee, ik ga voortaan echt niet alcoholvrij door het leven, maar ik wil dus bewust wél voor dat drankje kiezen als ik er zin in heb maar het ook bewust laten staan als ik net zo lief iets anders drink.

Deze dame mag in het weekend wat langer opblijven van haar broer en vrijdag zijn we begonnen met het (terug)kijken van ‘Wie is de Mol?’. Een van mijn favoriete programma’s en zij lijkt nu ook fan. Zo leuk om dat soort dingen nu al samen te kunnen kijken.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.