PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #29

2 april 2017

Wat hebben we weer een drukke maar leuke week achter de rug. Naast veel leren (want: volgende week examen!) hebben we vooral genoten van het buiten zijn, de eerste BBQ van het jaar, ging ik voor het eerst naar Weight Watchers en (niet voor het eerst) naar een concert van Racoon.

Vorige week zondag ging M in de ochtend even op bezoek bij zijn oma. Ik bleef thuis omdat Quinn in bed lag én omdat ik zo mooi even in alle rust mijn studieboek in kon duiken.

Weer thuis deden we Quinn in bad en bakten Lise en M samen een appeltaart. Ze vindt bakken zo leuk! Dat moeten we echt vaker doen.

Quinn stapte duidelijk met zijn goede been uit bed maandag. We leggen hem elke dag een aantal keer op zijn buik op aanraden van de fysio. Door de voorkeurshouding die hij als kleine baby had (en die nu gelukkig verdwenen is!) heeft hij af en toe nog een extra duwtje nodig. Maar zoals je ziet gaat het al goed en vindt hij het zelfs leuk om zo op zijn buik te liggen en lekker rond te kijken.

In de middag ging Lise spelen op de peuterspeelzaal. Ze had thuis al bedacht dat ze puzzels wilde maken, dus toen ze binnenkwam liep ze meteen naar de kast en pakte er twee puzzels uit om te maken.

Thuis wachtte haar een verrassing: oma! Omdat mijn ouders een dag later een paar dagen weg zouden gaan, wilde ze graag even langskomen om de kindjes weer even te zien. Omdat het zulk lekker weer was dronken we wat in de achtertuin en aten daar een stukje zelfgemaakte appeltaart bij. Mmm! Daarna blies oma bellen samen met Lise.

En Quinn rockte zijn petje, dat nu echt geen overbodige luxe was. Hij heeft nog niet veel haar, dus is het belangrijk zijn hoofdhuid goed tegen de zon te beschermen. Los daarvan vind ik het petje hem enorm leuk staan, dus dat is mooi meegenomen 😉

’s Avonds ging ik voor het eerst naar de cursus van Weight Watchers. Hoe dat ging heb je deze week al kunnen lezen. Komende week ga ik weer. Ik ben zó benieuwd of er wat af is!

Woensdagochtend ging ik zoals elke week met Lise naar muziek- en dansles. Vorige week nam ze haar eigen trommel mee, deze week een fluit. Ze vindt het heel leuk en zingt de liedjes al uit volle borst mee. Omdat we wekelijks een aantal dezelfde liedjes zingen leren de kinderen ze vrij snel.

En ’s avonds mocht ik zingen. Nou ja, vooral meezingen dan. Met Racoon, een van mijn favoriete bands. Ze traden op in de Effenaar hier in Eindhoven en toen vriendinnetje Bregje meldde dat zij en haar ‘Roodharige Hunk’ erheen gingen, was voor Nicole, Janske en mij de keuze snel gemaakt. We gingen gezellig met z’n allen. En wat was het fantastisch mooi… Had je echt bij moeten zijn 🙂

Nog even een fotootje van onze blije koppies!

Op donderdagochtend was er werk voor de winkel. In eerste instantie voor Quinn, want de fysio kwam voor de laatste keer langs. Ze deed wat oefeningen en controles, maar meneer was eigenlijk veel te moe en had er weinig zin in. Ze zag gelukkig wel dat hij op een aantal gebieden vooruit was gegaan en denkt dat als we gewoon doorgaan met de oefeningen die we hebben gekregen, het vanzelf wel goedkomt met hem. Fijn!

Die avond was het zover… de eerste barbecue van het jaar! We nodigden ook mijn broertje uit en zaten in de tuin heerlijk te smullen! Voor M zijn verjaardag bracht hij nog een heel pakket aan BBQ-spullen mee, dus we kunnen voorlopig nog veel vaker lekker genieten. Quinn vond het ook wel interessant zo buiten. Hij zat voornamelijk te chillen in zijn Stokke, maar natuurlijk ook gezellig bij ons op schoot.

En vrijdag was meneertje gewoon alweer 5 maanden oud! Waar blijft de tijd? Ik moet de update over zijn ontwikkeling de afgelopen maand nog schrijven, maar die kun je komende week zeker verwachten! Ik ben zo trots op mijn kleine man!

En gisteren, zaterdag, moest er toch echt weer gestudeerd worden. M ging daarom alleen met de kinderen naar een verjaardag. Dat was wel even fijn, want ik heb flink wat kunnen doen. Toen ik klaar was en Lise weer thuis, wilde ze de pop graag in bad doen. Geen probleem natuurlijk! Na het badderen kreeg ze een lekkere badcape om.

En die avond leek het alweer feest, want we belegden zelf pizza’s! Volgens mij Weight Watchers app kost dat veel minder punten dan een gemiddelde diepvriespizza en het is natuurlijk ook veel lekkerder!

Toen de kinderen op bed lagen en M zich voor de tv had geïnstalleerd, ging ik in de stad nog even borrelen met een vriendin. Super gezellig!

En nu ga ik me snel klaarmaken voor deze heerlijke zondag. Wat zijn jouw plannen vandaag? Geniet van het zonnetje!

4 Comments

 • Reply Nicole 3 april 2017 at 06:12

  Een tip voor de pizza.. maak hem eens op een wrap. Is nog veel minder punten voor je!

 • Reply Patricia 3 april 2017 at 06:47

  Heb wielrennen gekeken: De Ronde

 • Reply Mijntje 3 april 2017 at 09:13

  Hi Monique, wat een gezellige boel! Hier een tamelijk relaxte zondag gehad trouwens… mijn dochtertje stond op met het idee een mini robotje te willen maken.. Het idee liet haar niet los dus ik zoeken op youtube en uiteindelijk was ons hele gezin ermee bezig. Hihi.. en het lukte. Dat was wel lachen & kicken. Het werd een mini borstel “robotje” die trilt als je hem aandoet en dan door de trilling “loopt” ie weg of rond.
  De tijd gaat hard ja, ik “weet” (via je blog natuuk) nog dat hij in je buik zat. Wat een guitig koppie..leuk!
  Mooie kinderen hebben jullie. ^_~
  Ennuh RACOON!!! Ahhhhhh, die wil ik toch ook eens live gaan zien. Zo tof! *stiekem beetje jaloersig.. haha
  Fijne dag en liefs,
  Mijntje.

 • Reply Saskia 6 april 2017 at 09:46

  Hoi Monique,
  Wat een leuke week hebben jullie gehad zo te zien.
  Ik heb een vraag: waar heb je die leuke rode jas van Lise gekocht of van welk merk is deze? Ik ben op zoek naar een jas voor mijn dochter en ik denk dat deze haar geweldig zou staan!
  Groetjes,
  Saskia

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.