PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #288

15 januari 2023

De kerstvakantie zat erop! Na een hele gezellige week sloten wij de vakantie in stijl af. Lekker aanrommelen, spelletjes doen, veel knuffelen en lekker eten. Na een week alleen maar leuke dingen begon na dit weekend het normale leven weer. Ik heb daar altijd een beetje gemengde gevoelens bij. Ik vind het heerlijk om even niet zo op de klok te hoeven leven, zeker nu de kinderen groter worden geeft dat zoveel vrijheid en ontspanning. Aan de andere kant ga ik heel goed op een vast ritme en de houvast en structuur die alle verplichtingen zoals school werk en hobby’s met zich meebrengen. Dus na een fijne, welverdiende vakantie vind ik het nooit heel erg om weer terug naar normaal te gaan.

Een van mijn allerfavorietste spellen is Azul. Wij hebben de ‘zomerpaviljoen‘ editie, maar het standaard spel vind ik ook erg leuk om te spelen. Ik besloot het Lise eens te leren en nu is zij ook fan. Zo leuk!

We sloten de vakantie af met pizza van onze schuine overburen, een klein zaakje dat de heerlijkste pizza’s, pasta’s en Italiaanse broodjes verkoopt. Gelukkig lukt het me prima om daar niet elke week naar binnen te lopen, maar ik vond dit vieren van het eind van de vakantie een hele goede reden.

Daarna nog even met z’n drietjes uitermate relaxen onder een dekentje op de bank.

We haalden zondagochtend nog even Quinn z’n fiets bij mijn ouders op. Hij fietst eigenlijk nog niet zoveel op de openbare weg, dus dat vond ik best spannend. Maar het ging gelukkig heel goed! Nu gaan we dat fietsen maar eens vaker oefenen. Eigenlijk wil hij al zelf naar school fietsen, maar in de drukte van de ochtendspits en de haast die we dan vaak hebben durf ik dat nog niet aan.

Die avond ging ik met deze lieve dames naar de Vrienden van Amstel in Rotterdam. Supergezellig!

We zaten op grote hoogte, maar konden alles toch goed zien. Het was weer een geweldige show vol verrassingen. Na afloop maakten we, voor een inmiddels leeg Ahoy, nog even een foto 🙂

Deze jongen is zo lekker bezig bij de zwemles! Hij is na een extra ronde in badje 1 nu door naar badje 2. Hoewel ik dacht dat er zes badjes waren tot het A-diploma, blijken dat er vier te zijn. Dat scheelt dus een stuk! Als we dit badje hebben gehad, is hij op de helft. Hij is zo trots en, nog belangrijker, hij heeft er zoveel lol in. Dat maakt dat we iedere week allebei met plezier naar het zwembad fietsen.

Ik ben een avondmens. In de avond ben ik op m’n best. Als ik vakantie heb, zoals vorige week dus kerstvakantie, dan verschuift mijn ritme heel makkelijk en ga ik al snel nóg later naar bed dan ik normaal al doe. Toen het werkende en schoolgaande leven begon was dat even een pittige omslag. Na een paar nachten van amper 6 uur ging er een knop om: ik wil gewoon om 23.00 uur in bed liggen en minstens nachten van 7, maar liever nog 8 uur maken. En dat lukte de afgelopen week best aardig!

Vrijdag brachten Quinn en ik Lise naar opa en oma voor een logeerpartijtje.

Wij gingen namelijk een nachtje in een hotel slapen! Drie jaar geleden ging ik met Lise voor het eerst en sindsdien doen we dat als een soort traditie ieder jaar. Vorige maand sliep ik met haar bijvoorbeeld in een tiny house. Dit jaar besloot ik dat Quinn ook groot genoeg is voor deze jaarlijkse traditie en sliepen wij in het hotel waar ik met Lise twee jaar geleden was. Hij had er zóveel zin in!

Bij binnenkomst zette meneer thee voor zichzelf en koffie voor mij. Even proosten op een leuke middag, avond en ochtend samen!

We aten kibbeling met frietjes, genoten van de mega grote regendouche, keken de film Aladdin in bed met een zak chips binnen handbereik en daarna las hij mij nog voor uit zijn boek. In slaap vallen duurde voor hem wel even, maar tegen half elf gaf hij het dan toch op en niet veel later ben ik ook in slaap gevallen. Heerlijk om zo samen nieuwe herinneringen te maken.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.