PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #287

8 januari 2023

Jeetje, ik zie net dat het bijna een maand geleden is dat ik voor het laatst een weekoverzicht online heb gezet. Dat zat niet helemaal in de planning! Maar verklaren kan ik het wel, want wat waren de laatste weken van 2022 hectisch. Wel leuk hectisch gelukkig hoor. Hieronder dus een overzicht van de laatste weken van vorig jaar en de eerste van dit jaar, inclusief de kerstvakantie natuurlijk.

De bovenste foto en deze zijn gemaakt in het tiny house waar Lise en ik een nachtje bleven slapen. Elk jaar gaan we samen een nachtje weg (dit jaar ga ik voor het eerst ook met Quinn) en na een paar overnachtingen in hotels was dit de eerste keer dat ik een Airbnb voor ons boekte. Het tiny house staat in de buurt van Dordrecht en bij de eigenaresse in de achtertuin. Bij de ontvangst kregen we meteen ontbijtspulletjes voor de volgende ochtend. We zijn eerst een hapje gaan eten in het dorp en doken daarna in onesie het bed in met warme chocolademelk, chips en Home Alone.

De volgende ochtend genoten we nog even van het mooie uitzicht op de polder en de schaapjes die er rondliepen. Zoals je ziet was het die periode erg koud, dus we waren goed ingepakt! We hebben trouwens allebei heerlijk geslapen.

Daarna doken we Dordrecht in. We kochten nieuwe kleren voor Lise en sloten de dag af bij de Mac. Het was echt heel gezellig!

De donderdag voor kerst hadden de kinderen kerstdiner op school. Quinn maakte kaarsjes van komkommer, kaas en druif.

Bij Lise in de klas was het thema ‘wereldrestaurant’. De klas was in groepjes verdeeld en ieder groepje moest een aantal hapjes maken die afkomstig waren uit een aan hen toegewezen werelddeel. Lise zat in groepje ‘Oceanië’ en maakte het Australische ‘fairy bread’. Niet moeilijk, wel lekker dus perfect 🙂

Halverwege december trad ik voor het eerst op met mijn nieuwe koor. Geheel in Dickens-stijl zongen we drie sets van een half uur tijdens het Dickens Festival in Geldrop. Zonder dirigent, want die had helaas al een ander optreden, was het best een uitdaging maar het ging wonderbaarlijk goed! Koud was het wel trouwens, dus tussen de optredens door gingen we steeds even binnen opwarmen.

Op de vrijdag voor kerst stond mijn tweede optreden op de planning en dat was meteen een heus kerstconcert. Binnen dit keer, dus lekker warm. Voor mij wel best pittig, want ik zing pas twee maanden mee en moest in die relatief korte tijd heel veel liedjes uit mijn hoofd leren. Maar het ging supergoed en ik heb echt genoten van het optreden.

De kerstdagen zelf waren fijn en bracht ik voor het grootste deel door met familie. De kinderen waren op kerstavond en Eerste Kerstdag bij mij. We hebben veel gegeten, er werden geheel tegen onze traditie in toch (weer) best veel cadeautjes uitgepakt en verder deden we het vooral lekker rustig aan.

Wel vergat ik te vragen of iemand even een leuke foto van ons wilde maken. Deze casual selfie is de enige van ons drietjes. Ook mijn voornemen om dan met Nieuwjaar maar een foto te maken is mislukt. Haha ach, het is ook niet het belangrijkste.

Vlak na kerst bezochten we het Kerstwintercircus in het Parktheater. We zaten direct aan de piste en dat was zo ontzettend leuk! De kinderen keken hun ogen uit en ik heb me ook prima vermaakt. ‘Volgend jaar weer!’, riepen ze meteen na afloop en dat lijkt me een goed teken.

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2023! Voor mij geen grootse festiviteiten met oud en nieuw, maar wel veel gezelligheid en ontzettend lekker eten en drinken met vrienden. De kinderen vierden het dit jaar bij M. Ondanks het gemis (dat blijft op zulke dagen toch lastig) vond ik het een hele fijne avond (en nacht).

Er zijn van die films die ik bijna jaarlijks kijk rond kerst en oud en nieuw. The Holiday is er één van. Verveelt nooit en roept dat typische kerstgevoel op.

Lise kreeg voor haar verjaardag haar eerste kookboek: Aan tafel met de Zoete Zusjes. Daar wilde ze deze kerstvakantie heel graag iets uit maken en het werden deze hamburgers. Met een klein beetje hulp van mij stond ze als een volleerde chef in de keuken. Het resultaat mocht er wezen: ze waren superlekker!

‘Mogen we deze vakantie een keer bij elkaar logeren?’ Prima natuurlijk. De vorige keer sliep Lise bij Quinn, dus nu was het zijn beurt om eens bij haar op de kamer te slapen. Het ging wonderbaarlijk goed en ze sliepen zelfs een beetje uit. Op de vraag of ze nog een nachtje bij elkaar wilden slapen was het antwoord: ‘nee, een nachtje was wel genoeg’. Haha!

We waren uitgenodigd om de nieuwe Tover Route in Roermond te komen ontdekken. Vorig jaar liepen we de Tover Route voor het eerst en dat was zo leuk, dat we niet twijfelden of we dit jaar weer wilden gaan. Net als vorig jaar gingen we gezellig samen met Charlotte en haar meiden. Dit keer konden we in tegenstelling tot vorig jaar (toen er nog strenge covid-maatregelen golden) wel de winkels en de horeca in. Dat maakte dat we bijna een hele dag zoet waren in het gezellige Roermond.

Vlak voor het eind van de vakantie ging Lise nog een nachtje logeren bij haar beste vriend. Ze had haar koffertje helemaal zelf ingepakt en stond te trappelen van ongeduld omdat ze hem zo had gemist in de bijna twee weken dat ze hem niet had gezien.

Quinn genoot die middag en avond ontzettend van mijn onverdeelde aandacht. We deden boodschappen, kookten samen en keken tv tot het bedtijd was. Hij mocht ook voor het eerst (met autostoel) voorin zitten en dat was toch wel erg leuk!

Na het eten ruimde ik alle kerstspullen op en meteen daarna brachten we de kerstboom naar het inzamelpunt. Vorig jaar was ik daar te laat mee en heeft mijn vader mijn boom uiteindelijk in kleine stukjes gezaagd en in de groene bak gedaan. Dat wilde ik dit jaar voorkomen, dus gingen we door weer en wind (uiteraard was het gaan regenen) op pad met de boom. Ik heb enorm gelachen en Quinn vond het met name achteraf een erg leuk klusje. Hopelijk onthoudt hij dat voor volgend jaar 😉

Hopelijk heb je fijne feestdagen achter de rug en is 2023 voor jou op een goede manier begonnen. Morgen begint het ‘normale leven’ weer en ik moet zeggen dat ik de vakantie heerlijk vond, maar daar toch ook wel weer naar uit kijk. Weer terug in het ritme, de kinderen naar school (vooral Quinn staat echt te springen!) en ik weer lekker aan het werk en terug in mijn sportroutine.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.