PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #286

11 december 2022

De laatste maand van het jaar is begonnen. Sterker nog, die is alweer bijna halverwege. Begin vorige week waren we nog druk met de Sinterklaasvoorbereidingen en -viering. De tweede helft van de week kickte de kerstsfeer in. Heerlijk! Ik hou van de gezelligheid in huis en kan niet wachten om morgen de kerstboom binnen te zetten en op te tuigen.

Lise legde vorig weekend de laatste hand aan haar surprise. De jongen voor wie ze ‘m maakte had als lievelingsdier ‘cavia’ op zijn lootje geschreven, dus ze hoefde niet lang na te denken wat het zou worden. Ik heb, vooral omdat ik het zelf veel te leuk vond, wel wat geholpen maar het meeste heeft ze zelf gedaan.

We gingen ook weer eens spelen bij de Brandevoortse Hoeve. Even lekker klimmen, klauteren en glijden. In de pietenpakjes, want het was tenslotte bijna Sinterklaas.

Twee weken geleden wilden we al meedoen aan de Sinterklaasworkshops in de Stadsstudio in de Heuvel (in Eindhoven), maar toen begon het keihard te regenen en besloten we het uit te stellen tot dit weekend. De kinderen versierden allebei een jutezakje dat daarna met snoep werd gevuld. Daarna mochten ze nog een kleurplaat kleuren. Leuk initiatief van de gemeente! De weekenden tot aan kerst zijn er ook van dit soort workshops te volgen binnen het kerstthema.

Maandag was het dan eindelijk zover: pakjesavond! Helaas was Quinn helemaal niet fit, maar toen de cadeautjes tevoorschijn kwamen was daar weinig meer van te merken. Wat was het een gezellig avondje en wat zijn ze weer heerlijk verwend 🙂

Het was een week van scherpe contrasten, want de ochtend na Sinterklaasavond lagen wij in de stoel van de tandarts. Quinn was toch weer ziek geworden en kon dus helaas niet mee. Voor hem moet ik nog even een aparte afspraak maken. De meisjes hadden goed gepoetst, Lise kreeg een fluorbehandeling en bij mij is er alleen een heel klein beetje tandsteen verwijderd. Geen gaatjes gelukkig!

Lise kreeg het spel Spokenchaos van Sinterklaas en dat gingen we dus maar eens uitproberen. We moesten even uitvogelen hoe het moest, maar dat werd gelukkig al snel duidelijk. Het is een leuk spel! De volgende keer gaan we de moeilijkere variant proberen.

Donderdagmiddag gingen Lise en ik een kerstboom kopen. Dat doen we inmiddels al een aantal jaar en is echt een beetje traditie geworden. Zo gezellig! We twijfelden tussen twee bomen, een iets grotere en een iets kleinere. Uiteindelijk was het toch de grote die mee naar huis mocht.

Quinn spreekt nog niet zo heel vaak af met kindjes uit zijn klas, maar vrijdag wilde hij graag afspreken. Lise had ook een vriendje meegenomen dus het was een gezellige boel in huis. De kinderen speelden terwijl ik met mijn vader samen nieuwe plinten legde. Nu zijn de muren die voor de komst van de nieuwe keuken opnieuw gestuct moesten worden helemaal netjes afgewerkt. Blij mee!

Tja en vrijdag zag ik net als vele anderen hoe Nederland na een heel spannende wedstrijd het WK uitvloog. Wel onder het genot van een lekker biertje. Dat dan weer wel.

Komende week beginnen de kerstvoorbereidingen echt. We gaan de boom optuigen en ik ga maar eens bedenken wat de kinderen aan hapjes mee gaan nemen voor het kerstdiner op school. Nog twee weekjes tot aan de kerstvakantie!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.