PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #284

27 november 2022

We hebben een leuke week achter de rug, die begon met Lise’s 9e verjaardag! Het fijne van in het weekend jarig zijn is dat je het wat makkelijker op de dag zelf kunt vieren. We maakten samen een monchoutaart die niet helemaal lekker uit de verf kwam omdat ik de verkeerde monchou kocht. Gelukkig smaakte ‘ie wel goed. Iedereen bleef eten en Lise had een heerlijke dag. Helemaal geslaagd dus!

’s Ochtends in bed mochten de eerste cadeautjes al worden uitgepakt.

Deze taart lukte wel, maar dat komt misschien omdat ik ‘m gewoon kant-en-klaar bij Albert Heijn kocht 😉 Wel een aanrader trouwens, deze red velvet taart met witte chocolade en aardbei.

De dag na het feest deden we het lekker rustig aan. Quinn haalde de Duplo weer eens tevoorschijn. Elke keer als ik erover denk het te verkopen, wordt er weer heel leuk mee gespeeld. We laten het dus nog maar even staan.

In deze tijd van het jaar ben ik regelmatig in het tuincentrum te vinden. Als je ergens de feestdagen-sfeer kunt opsnuiven is het daar wel. We pakten meteen de kerstshow mee en de kinderen zochten iets uit voor in hun eigen kerstboom. Verkleed als Piet, want tja, het is nog geen 5 december geweest! Daarna speelden ze nog lekker in de binnenspeeltuin.

Ik speelde een avond spelletjes bij mijn broertje en schoonzus. We speelden onder andere een Exit game, een soort escaperoom die je gewoon thuis kunt spelen. En ik ontdekte een dobbelspel dat ik nog niet kende maar wel erg leuk vind: 1000 bommen en granaten. Dat belandde dus na die avond regelrecht op mijn verlanglijstje!

Door drukte lukte het me een week lang niet om te gaan, dus was het afgelopen donderdag best even aanpoten. En vrijdag merkte ik dat mijn spieren ook weer even moesten wennen aan deze workout. Ik had echt vreselijke spierpijn. Het is de bedoeling dat ik komende week weer gewoon twee keer ga, maar nog even de vraag of dat gaat lukken want het belooft opnieuw een erg drukke week te worden.

Sinterklaas is in het land, dus twee keer per week mag er een schoentje worden gezet. Soms zit er alleen wat lekkers in, maar dit keer ook een cadeautje. Ik was nog boven toen ze dat ontdekten en hoorde Quinn beneden helemaal enthousiast reageren. Zo leuk 🙂

Vrijdag hadden de kinderen studiedag en wilde ik graag iets leuks met ze gaan doen. Het werd een dagje Tilburg. We gingen met de trein, omdat dat niet alleen makkelijk en snel is, maar ook heel erg leuk!

Onze bestemming was Natuurmuseum Brabant. Ik ben daar als kind eens geweest maar kon me er eigenlijk niet echt meer iets van herinneren. De kinderen zijn er met M nog wel eens geweest, maar dat was ook al even geleden. Zin om die museum met ze te gaan ontdekken!

We hadden een ontzettend leuke dag. We zijn het langst op de bovenste verdieping geweest, waar onder andere een tentoonstelling van Kikker was met veel activiteiten die vooral Quinn erg leuk vond. Daar tegenover was BOS, een ruimte waar van alles te ontdekken viel over de natuur. Interactief, educatief, maar vooral erg leuk! Aan de stekels voelen van een echte egel vonden we toch wel erg bijzonder.

‘Mama, wil je een foto maken?’ Als Quinn uit zichzelf met die vraag komt, gaat hij er helemaal klaar voor staan zoals je ziet. Heerlijk 🙂

Ik sloot de dag af met vrienden in Nuenen, waarbij ook mijn oude koor na de repetitie aansloot. Deze gin-tonic was het helemaal waard om met de fiets te gaan 😉

Komende week dus een drukke, maar leuke week met de laatste Sintvoorbereidingen, Lise’s kinderfeestje, een theatervoorstelling en wat werkafspraken. Zijn de laatste weken van het jaar bij jou ook altijd zo druk?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.