PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #283

21 november 2022

Hee daar, hoe gaat het met jou? Hier zijn het leuke maar hectische weken. Ik hou echt van de Sinterklaastijd en ik vind het heel leuk om met de verjaardagen van de kinderen bezig te zijn, maar soms is het alles bij elkaar best veel. Af en toe even de rust op zoeken is dan fijn. Zo gingen we twee weken geleden de natuur in. Even lekker wandelen in het bos.

We gingen naar Docus de Das, een avonturenbos in de Maashorst. Vanuit hier is dat een half uurtje rijden. Ik had er al weleens wat over gelezen, maar we waren er zelf nog nooit geweest. Langs en verhard wandelpad van ongeveer 1,5 km kom je speeltoestellen tegen en aan het begin van het pad wordt via een hoorspel het verhaal over het betoverde bos verteld.

Naast echte speeltoestellen waren er ook veel omgevallen bomen als deze waar ze lekker op konden klimmen.

Ik gok dat het water hier weleens hoger heeft gestaan 😉 Maar dit vonden ze geweldig! In de zomer gaan we nog eens terug, want dan is het niet erg als ze zelf ook nat worden. Nu moesten we daar toch een beetje voor oppassen. Aan de andere kant van de weg zit trouwens een leuke boshut waar je nog lekker wat kunt eten en/of drinken na afloop. Aanrader!

Lise werd (en is inmiddels) 9 jaar en daarom was het tijd voor de 9 jaars-prikken bij de GGD. Ik haalde haar op uit school en toen we aankwamen in de sporthal waar we moesten zijn bleek dat er nog veel meer kinderen van haar school die dag waren opgeroepen. Er werd flink over en weer gezwaaid. De meeste kinderen beten zich er stoer doorheen, maar sommigen moesten toch wel (hard) huilen. Lise was enorm dapper! Ze vond de ene prik wel wat meer zeer doen dan de andere. Gelukkig was het snel voorbij.

Mijn laatste sportles dateert alweer van twee weken geleden. Zo erg, maar ik ben er vorige week gewoon niet aan toe gekomen om te gaan. Daar gaat deze week zeker verandering in komen. Dinsdag en donderdag staat een sportles op de planning en aan die planning ga ik me houden.

Dit was een wel heel bijzondere ervaring! Bij het Parktheater hier in Eindhoven is het thema deze maand ‘Let’s talk about sex’. Speciaal in het kader daarvan kun je nu in restaurant Bij13 genieten van een zinnenprikkelend diner getiteld: ‘De smaak van seksualiteit’. Samen met een vriendin mocht ik dat uitproberen en dat was zowel heerlijk als hilarisch 🙂

Of we kruidnoten wilden proeven? Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen natuurlijk en niet veel later werd deze doos vol bezorgd. Nu begrijp je ook waarom dat sporten zo belangrijk is…

Samen met deze dame ging ik op donderdagavond naar de musical Charly and the Chocolate Factory in het Parktheater. Ik heb er al een uitgebreide blog over geschreven, maar het was in één woord fantastisch! Sowieso was het heel speciaal om met mijn grote dochter op een doordeweekse avond om half acht nog naar een musical te gaan. Ze heeft van begin tot eind genoten en ik ook!

Elk jaar in november is het in Eindhoven tijd voor lichtfestival GLOW. Op een route van 5 kilometer kun je allerlei verschillende lichtkunstwerken bekijken. Ik was er meteen de eerste avond en gelukkig viel het toen (voor mijn gevoel) mee met de drukte. Ik wilde de afgelopen week eigenlijk nog een keer teruggaan met de kindjes, maar dat is er helaas niet meer van gekomen.

Onderweg even een warme chocolademelk gescoord. Lekker!

Vorig weekend werd er weer geklust. De nieuwe keuken is inmiddels geplaatst en af, maar de gestucte muren moesten nog twee laagjes verf. Mijn lieve papa kwam helpen en aan het eind van het weekend zaten er overal een laag primer en twee lagen verf op de (nieuwe) muren. Wit op wit schilderen is best lastig omdat je niet goed ziet waar je bent gebleven, maar het resultaat is echt mooi geworden!

Maandag ontdekte Quinn dat er nog afplaktape op de kozijnen van de deur zat. Hij wilde dat wel even voor me weghalen.

Ik had een leuke afspraak bij een nieuwe klant voor mijn tekstbureau. Toen ik naar de kamer werd gebracht waar het gesprek zou plaatsvinden ontdekte ik dat het behang op de muur perfect zo ongeveer gelijk was aan de print van mijn jasje. Zo grappig.

Lise was afgelopen zaterdag jarig en dus was het vrijdag tijd om op school te trakteren! Ze wilde heel graag iets van Harry Potter en zo kwamen we op deze cupcakes met marshmallow en HP-prikker. Het was even stressen omdat ik de nieuwe oven nog niet zo goed ken, maar gelukkig kwamen ze er (uiteindelijk) prima uit. Het was een groot succes!

En nu is de nieuwe werkweek alweer in volle gang. Weer een drukke, maar leuke week met vrijdag een vrije dag want dan hebben de kinderen studiedag. Eens kijken wat we dan kunnen gaan doen.

Fijne week!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.