PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #281

31 oktober 2022

Door een keukenverbouwing en een midweekje weg met het koor verscheen er zomaar twee weken achter elkaar geen weekoverzicht. Hoog tijd om je even te updaten dus, want er zijn een hoop leuke dingen gebeurd de afgelopen weken! Het begon met de Eindhovense Marathon begin deze maand. Lise, Quinn, mijn broertje en ik liepen de 1,6 km ofwel de Engelse mijl. Lise en ik zelfs binnen de tien minuten en Quinn hield het helemaal rennend vol. Superknap!

Na afloop bleven we nog even langs de kant staan om de lopers van de 5 km aan te moedigen. Lise wil misschien volgend jaar met mij die afstand gaan lopen. Ik denk dat we dat wel kunnen, maar dan moeten we wel echt goed gaan trainen van tevoren.

Toen werd mijn nieuwe keuken geleverd en stond de hele benedenverdieping vol met dozen en spullen.

Ik at die week noodgedwongen bij mijn ouders en dat was allesbehalve vervelend. Ze kookten de lekkerste dingen, waaronder deze pan mosselen!

Mijn moeder en tante gaf ik een high tea voor hun verjaardagen cadeau. We gingen naar Brownies & Downies. Ik had daar al eerder een high tea gehad en die was superlekker. Het was wel even geleden dus de hapjes waren anders, maar zeker niet minder lekker. We hebben echt genoten met z’n drieën.

Geen keuken meer hebben betekent afwassen in de badkamer. Heel onhandig, maar gelukkig was het niet zo lang nodig.

Heerlijk om voor het slapen nog even te kletsen en voor te lezen. Lise kan daar echt van genieten, en ik ook!

Tijdens de korfbaltraining van Lise gingen Quinn en ik een rondje wandelen. Supergezellig en natuurlijk goed om in beweging te zijn. We hadden echt de leukste gesprekjes zo samen. Hij geniet dan zichtbaar van de een-op-een aandacht.

We gingen de verjaardag van de dochter van een van mijn vriendinnen vieren en daar hoorde ook een gin-tonic bij. Lekker!

Quinn vindt de zwemles erg leuk, maar het helpt wel als we zelf ook geregeld gaan zwemmen. Het is niet mijn allergrootste hobby, maar dit keer was het echt heel leuk! Helemaal niet druk en de kinderen vermaakten zich prima.

Lise vindt het leuk om in het diepe te zwemmen en van de glijbaan te gaan, maar speelde ook heel fijn samen met Quinn. Ik kon hier gewoon even langs het bad zitten om naar ze te kijken.

En toen was ik opeens op Schiermonnikoog! Met het koor waar ik kortgeleden afscheid nam gingen we vijf dagen naar dit mooie eiland. Normaal is er jaarlijks een reisje van een weekend en blijven we een beetje in de buurt, maar eens in de vijf jaar gaan we langer en verder weg. Ondanks dat ik dus voor de zomer al afscheid had genomen, mocht ik nog mee en dat vond ik heel fijn!

Het eiland is niet heel groot, maar als je het meeste te voet moet doen (alleen met vergunning mag je er met een auto op) leg je toch flinke afstanden af! Het uitzicht vanaf dit punt was echt prachtig en je kon hier aan beide kanten van het eiland de zee zien. Zo bijzonder!

Normaal gesproken is er elke avond wel een kampvuur, maar dit keer was er alleen op de afsluitende avond gelegenheid voor. Dat maakte het dan wel weer extra speciaal en gezellig!

Vlak voor vertrek maakte ik deze foto vanaf de plek waar de veerboot aanmeert. De weidsheid en schone lucht mis ik echt nu ik weer terug ben in Eindhoven.

Terug aan wal zochten we de auto weer op, maar voordat we aan de drie uur lange terugrit begonnen maakten we nog even een stop bij de Theefabriek in Houwerzijl. Echt een leuk plekje met museum, theetuin en -winkel – een aanrader voor theeliefhebbers!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.