PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #276

12 september 2022

De kop is eraf! De eerste schoolweek zit erop en om eerlijk te zijn voelt het eigenlijk alsof de kinderen alweer veel langer naar school gaan. Gek is dat altijd. Quinn is naar groep 3 en Lise naar groep 5 gegaan. Allebei naar een nieuwe ‘bouw’ en daarmee naar een compleet nieuwe klas. Dat komt bij hen op school maar eens in de twee jaar voor omdat ze in een combinatieklas zitten. Quinn ging dus van 1-2 naar 3-4 en Lise van 3-4 naar 5-6. Ze vonden hun eerste week allebei heel leuk en vooral Quinn is enorm enthousiast en staat iedere ochtend te springen naast zijn bed dat hij weer naar school mag. Hopelijk blijft dat zo 🙂

Met het nieuwe schooljaar zijn ook alle buitenschoolse activiteiten weer van start gegaan. Voor Quinn is dat zwemles en voor Lise korfbal. In de laatste week van de zomervakantie had ze al één keer getraind, maar nu begon het echt weer. Ze had er zin in!

Ook ik kwam weer in beweging. Ik heb in de vakantie veel gefietst en bizar veel gewandeld, maar van echt sporten is minder terechtgekomen dan ik eigenlijk van plan was. Tijd om het ritme er weer in te krijgen dus! Je kon op de sportschool wel merken dat iedereen terug was van vakantie, want het was erg druk. Ik had het zwaar tijdens de les Bodypump, maar het was wel weer heel fijn om bezig te zijn. Deze week staan er drie sportmomenten op de planning, dus ik hoop dat het me lukt ook alle drie de keren te gaan!

Meestal krijgen mijn kids gewoon boterhammen mee naar school, maar ik heb me voorgenomen dit schooljaar maar eens wat creatiever te gaan zijn. Wat je hier ziet is natuurlijk nog steeds niet heel spannend, maar ik was hier al best trots op en de kinderen konden het zeer waarderen. Ik ben benieuwd wat voor lunchtrommels ze aan het eind van dit schooljaar meekrijgen 😉

De lamp kreeg ik ooit in een perspakket, maar ik had geen armatuur waar hij goed in tot z’n recht kwam. Ik zocht wat online en kwam opeens dit prachtige groene glazen armatuur tegen. Helemaal niet duur en dus wel de gok waard, concludeerde ik. En ik vind ‘m nog leuker dan verwacht! Zo probeer ik beetje bij beetje meer sfeer in huis te brengen. Zeker nu het herfst wordt vind ik het leuk om daarmee bezig te zijn.

Ik sluit dit overzicht af met twee plaatjes van een hele fijne dag! Samen met mijn ouders en mijn broertje en schoonzus gingen we namelijk een dagje naar de Efteling! Helaas was er veel regen voorspeld, maar achteraf gezien was het tussen een paar (fikse) buien door toch het grootste deel van de dag droog. Daar hadden we mazzel mee dus. Iedereen genoot met volle teugen en de kinderen hielden het met gemak vol tot sluitingstijd zodat we om 20.15 nog de Aquanura show konden zien.

Dit jaar bestaat de Efteling 70 jaar en daarom wordt er elke dag om 16.00 uur een klein feestje gevierd in het park. Daarbij mogen vlaggetjes en feesthoedjes natuurlijk niet ontbreken. It’s all about de details en iedereen weet dat dat een van de dingen is waar de Efteling zo ontzettend goed in is.

Ondanks dat het een fantastische dag was moest ik stiekem wel een beetje aan het bijkomen van het vele lopen en alle prikkels en indrukken. De kinderen hadden een dag rust ook echt nodig om weer tot zichzelf te komen. Daar hebben we gisteren dus ook lekker de tijd voor genomen. Zo ben ik weer klaar voor een nieuwe werkweek en kunnen zij er vanaf vandaag weer lekker tegenaan op school!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.