PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #275

31 juli 2022

De zomervakantie is begonnen! Voor de kinderen dan, want ik heb de afgelopen week juist flink doorgewerkt terwijl zij bij papa waren. We duiken even twee weken terug in de tijd, want vorig weekend kwam het er niet van om een weekoverzicht te maken. We lunchten met zelfgebakken wafels. Als je het de kinderen zou vragen zouden ze roepen ‘ja, eindelijk!’ want de mix hadden we al tijden in huis en de wafelplaten voor het tosti-ijzer lagen nog ongebruikt in de kast. Maar nu dan toch. Het was veel makkelijker dan ik dacht en heerlijk zo met verse aardbeien. Dat gaan we vaker doen!

Twee weken geleden was de eindejaarsactiviteit van het koor. De dag ervoor had ik al afscheid genomen, maar dit laatste uitje mocht ik niet missen. We deden allerlei gekke opdrachten door heel Nuenen en sloten af met een gezellige borrel.

Het was prachtig weer, dus zondag reden we naar het water voor wat verkoeling. Heerlijk hoor! De kinderen vermaken zich daar prima, dus ik heb zelfs de tijd om een boek te lezen of gewoon even lekker niks te doen. Dat is weleens anders geweest! Natuurlijk vind ik het ook gezellig om samen met ze te zwemmen of een zandkasteel te bouwen. Het scheelt alleen dat het nu niet meer ‘moet’ 😉

De kinderen hadden hun laatste schoolweek en tijdens hun dag bij papa was ik bij mijn vriendin in Nijmegen voor een avond Vierdaagsefeesten en een dagje wandelaars aanmoedigen. Eigenlijk was dit jaarlijkse traditie, maar vanwege een vakantie en twee coronajaren was het nu gewoon vier(!) jaar geleden. En het was ook snikheet, maar dat kon me niks schelen. Met 38 graden reisde ik af naar Nijmegen.

Het bleef heel lang warm die avond, maar het werd steeds draaglijker. De gezellige sfeer op de verschillende pleinen, alle mensen die wel in zijn voor een feestje… ik had het gemist!

Roze woensdag, ’the day after’, was het qua temperatuur een stuk beter te doen en gelukkig maar, want we moesten aan de bak! De wandelaars komen bij mijn vriendin door de straat en kunnen wel wat aanmoedigende woorden gebruiken. Aan mij bovendien de eer om met een schaal fruit langs de weg te gaan staan 🙂

Woensdag laat in de middag was ik weer thuis. Even bijkomen en donderdag weer aan het werk en de kindjes uit school halen. Vrijdag was hun laatste schooldag voor de zomervakantie. We maakten even een foto van dit heuglijke moment. Vrijdagmiddag na school doken we met een aantal moeders en kids het park in voor een gezellige picknick. De perfecte start van de zomervakantie!

Hoewel ik zelf nog geen vakantie had, voelde het wel even zo. Vorig weekend ging ik namelijk met een vriendin naar Antwerpen! Dat is een van mijn lievelingssteden en ik vind dat je er heerlijk kunt shoppen. We proberen elk jaar te gaan als de ‘solden’ (uitverkoop) net van start is gegaan. Dat is stipt op 1 juli, maar dit jaar lukte het niet om eerder dan 23 juli te gaan. Je kon wel merken dat er al een hoop weg was, maar we zijn alsnog goed geslaagd allebei.

Dit was voor het eerst dat we er ook een overnachting aan vast plakten. Vorig jaar ging het op de terugweg jammerlijk mis toen we vergaten in Lommel uit de trein te stappen en daardoor op station Neerpelt een uur moesten wachten op een trein die ons weer terug kon brengen. ‘Dit nooit meer’, dachten we, en dus besloten we zaterdag te gaan shoppen, dineren en terrassen en zondag nog wat rond te wandelen (de winkels zijn dan dicht) en op ons gemak terug naar Lommel te reizen. Veel fijner en dit keer misten we het station niet 😉 Waarom we trouwens vanuit Lommel gaan? Daar kan je de auto makkelijk gratis parkeren. Het is dan nog een uurtje met de trein tot het centrum van Antwerpen. Ideaal, vinden wij!

Onze Airbnb zat aan de Handschoenmarkt. Echt pal in het centrum bij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Wel een rumoerig plekje zoals je kunt bedenken, maar omdat we ’s avonds zelf toch niet thuis waren en niet op tijd hoefden te slapen hadden we daar eigenlijk geen last van.

We dineerden bij Okoz, een Japans streetfood restaurant op de Nationalestraat. Echt een aanrader!

Zondag wandelden we langs de Schelde en gingen onder de tunnel door naar de Linkeroever. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht op de stad en het is een fijne plek om even te ontsnappen aan alle hectiek. We hebben best lang op dat bankje zitten kletsen. Zo lang dat onze reep chocola was gesmolten en mijn schouders serieus begonnen te branden. We namen de gratis pont om weer terug naar de overkant te gaan.

Ik ging naar de bieb en haalde alvast wat leesvoer voor Lise en mezelf. Voor Quinn wist ik het niet zo goed, dus hij moet komende week zelf nog even wat boekjes uitzoeken. Gelukkig vinden we het alledrie leuk om naar de bieb te gaan, dus prima om nog eens te gaan!

De rest van de week bestond eigenlijk alleen maar uit werken, dus dat levert niet echt interessante foto’s op. Wel heerlijk om even ongestoord meters te kunnen maken zonder rekening te hoeven houden met schooltijden en andere verplichtingen. Al miste ik de kinderen wel natuurlijk.

Ik ben er jaren geleden ooit geweest en daarvoor en daarna eigenlijk nooit meer, maar ik ging een avondje naar de Tilburgse kermis. Ik was vergeten wat voor gigantisch evenement dat eigenlijk is. Leuk ook, dat het door verschillende straten van het centrum loopt en je dus ook gewoon op terrasjes kunt neerstrijken. Hier in Eindhoven maken ze er ook altijd wel wat leuks van met Park Hilaria, maar dat is nog niets vergeleken met de kermis in Tilburg. Eens kijken of ik volgend jaar een dag/avond met de kinderen kan gaan.

Komende week zijn de kindjes gezellig bij mij en gaan we van hieruit wat leuke dingen doen. Werken staat even op een (heel) laag pitje, Vrijdagmiddag gaan ze met papa een week op vakantie naar Zeeland en ik reis een week later met mijn ouders ook die kant op en neem ze daar over. Onze vakantie-adresjes liggen redelijk bij elkaar in de buurt dus dat is ideaal!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.