PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #274

17 juli 2022

Het was kermis in Nuenen en in een spontane bui besloot ik dat we daar op de laatste dag naartoe gingen. Lise had die avond eigenlijk korfbaltraining, maar omdat het toch de een na laatste van het seizoen was, kon ze die wel missen. We bleven niet lang, maar het was leuk! Voordeel van zo’n dorpskermis vind ik dat het allemaal lekker overzichtelijk en niet zo enorm druk is. Dat is hier in Eindhoven bij Park Hilaria wel anders. Ook leuk hoor, maar wel anders.

Donderdag was de laatste korfbaltraining voor de zomerstop. Ik zat noodgedwongen achter mijn laptop omdat ik nog heel wat opdrachten heb af te ronden voor de vakantie, maar gelukkig kon ik vanaf die plek ook de training volgen.

Vorige week lukte het me niet mijn weekoverzicht te maken, dus er komen ook wat foto’s voorbij van twee weken terug. Toen gingen we naar IKEA om eindelijk een kastje voor op Lise’s kamer te kopen. En een boekenkast voor mijn kantoor zodat ik eindelijk alle mappen en boeken netjes kan neerzetten. Zij is blij met haar kastje, ik met het mijne. Ik kocht trouwens ook nog een nieuwe plant voor in de woonkamer. Op hoop van zegen dat deze het wel gaat overleven, want de laatste tijd heb ik niet heel veel succes met planten in leven houden.

Tijdens Quinn zijn zwemles ontdekten we in de kantine van het sportcentrum van de TU deze fietsen. Lise moest natuurlijk even uitproberen of ze bij de trappers kon. Dat lukte… net niet helemaal. Nog even doorgroeien 🙂

Over groeien gesproken. Lise’s schoenen werden te klein, dus het was hoog tijd voor nieuwe. Ze had eerst een paar zwarte sneakers aan, toen ik deze zag en zei: ‘En die blauwe? Die zijn ook leuk!’. Niet wetende dat er lampjes in zitten. Toen ze dat eenmaal had gezien was ze verkocht en tja, ik natuurlijk ook. Want zeg nou zelf… als je 8 bent wil je dit gewoon. Gelukkig kun je de lampjes wel met een knopje aan en uit zetten. Dat scheelt.

Al sinds ik hier woon ben ik stukje bij beetje bezig om het huis op te knappen. Tot nu toe waren het vooral kleine klusjes zoals het schilderen van een muur en het ophangen van nieuwe gordijnen. Maar binnenkort staat er een grotere verandering te wachten: ik heb namelijk een nieuwe keuken gekocht! Superleuk en ook wel spannend, want ik moest 39455 keuzes maken en knopen doorhakken. Maar het is gelukt. Na heel wat getwijfel over welke kraan, welk werkblad, welke fronten en welke indeling (uiteindelijk blijft die precies hetzelfde als in mijn huidige keuken, want daar is niets mis mee), is de keuken nu besteld en in oktober wordt hij geleverd. Hierboven zie je de kleur van de fronten en het werkblad. Ik kijk niet bepaald uit naar het slopen van de oude keuken en het een week lang zonder keuken zitten, maar als ik denk aan het eindresultaat is het dat dubbel en dwars waard.

Ik ging biertjes proeven op het Van Moll Fest. Helaas ontdekte ik dat veel kleine brouwerijen momenteel bijna alleen maar IPA’s en NIPA’s maken en daar ben ik geen heel groot fan van. Gelukkig was er ook wat lekker witbier te vinden en proefde ik een ‘stout’, dat is bier met wel 10-12% alcohol.

Een barbecue met vrienden is altijd een goed idee. Ik ging een beetje uit mijn comfortzone en maakte een soort ‘kip saltimbocca’. Dat is kipfilet gevuld met prosciutto en salie. Dat bleek dus echt enorm lekker! Net als aubergine met een topping van ui, walnoot en knoflooksaus. Volgende keer ga ik nog wat meer experimenteren, want ik hield het voor de rest nu bij speklapjes, een broodje hamburger en wat salades. Lekkere biertjes en wijntjes maakten het af. Doe mij nog maar veel meer van die gezellige zomeravonden!

Als ik één ding moet noemen waar Quinn dolgraag mee speelt is het Lego. Toen ik bij H&M zag dat er een speciale Lego-collectie was gelanceerd, wist ik dat ik daar in elk geval iets van wilde hebben. Ik ging voor het t-shirt en man wat is hij er blij mee. Ik kocht het in twee maten en mag de grotere niet terugsturen want die wil hij volgend jaar aan 🙂

Kijken jullie ook? Ik zit iedere doordeweekse avond te smullen van B&B Vol liefde. Ik was vorig jaar al fan en keek enorm uit naar die nieuwe seizoen. Voor wie het nog niet kent: elke ma t/m vrij om 20.30 uur op RTL 4. Thank me later 😉

Lise had op school Gorgels gemaakt van klei en die moest ik even komen bewonderen. Zo leuk! Ze hebben er van stof zelfs een jasje bij gemaakt.

Nog een weekje school en dan gaat ook hier in het zuiden de zomervakantie eindelijk van start. We kijken er allemaal naar uit. Na de vakantie gaat Quinn naar groep 3 en Lise naar groep 5. Dag kleuterperiode, ik ga je missen… Het gaat zo snel.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.