PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #266

24 april 2022

Hopelijk heb je een lekker paasweekend achter de rug! Het mijne was perfect. Zaterdagavond optreden met het koor. Daarna een dagje lekker wandelen, genieten van het mooie weer, een muur verven in huis en wat werken en op Tweede Paasdag gezellig met de kindjes en familie brunchen. Ik moest er nog aan denken dat dat vorig jaar allemaal niet kon en hoe fijn het is dat we nu eindelijk weer gewoon samen kunnen komen als we dat willen.

Zie hier de geverfde muur. Ik moet nog een foto maken nu het droog is en alles weer op z’n plek staat. Dan kan ik de ‘voor’ en ‘na’ beter laten zien. Maar ik ben erg blij met de kleur. Het geeft de zithoek meteen een knussere uitstraling. Precies zoals ik wilde.

Ik wilde graag scones als ontbijt maar kon geen kant-en-klare vinden in de supermarkt. Wel een bakmix. Ik vergat bloem te kopen en daardoor plakte het deeg erg aan mijn handen. Ze zijn dus wat ‘ruwer’ van vorm, maar dat deed niets af aan de smaak. Ze waren erg lekker! Zo beaamde ook de familie tijdens de paasbrunch. Ik serveerde ze met aardbeienjam, lemon curd en een eigen versie van ‘clotted cream’ die ik vond via Laura’s Bakery.

Ik keek de nieuwste aflevering van De Mol België en het was weer fantastisch. Echt iedereen die ook maar een beetje fan is van onze eigen Wie is de Mol, raad ik aan deze Belgische variant te kijken.

Er werden nog druk eitjes versierd op Tweede Paasdag. We versierden allemaal een ei. Oma maakte er een waar kunstwerk van 🙂

Daarna was het natuurlijk tijd om de eitjes, vakkundig verstopt door mijn broertje en schoonzus, in de tuin te gaan zoeken! Wij verstoppen trouwens alleen echte eieren. Volgens mij doen de meesten het tegenwoordig met chocolade-eieren. Ik vind dit pure nostalgie. Vroeger liep ik zelf ook met een mandje eitjes door de tuin.

Toen alle eieren waren opgeduikeld konden we aan tafel. Er staat dan zoveel dat ik keuzes moet maken, omdat alles proeven eigenlijk teveel is. Ik kan hier echt van genieten.

Zelf had ik amper tijd om te sporten deze week, maar Lise was goed bezig! Via Kies je Sport en Kuns, een initiatief vanuit de gemeente, kunnen kinderen zich inschrijven op een of meerdere sport(en) of hobby(‘s) die ze leuk lijkt. Vorig jaar heeft Lise voetbal en scouting geprobeerd. Die werden het allebei niet. Dit jaar ging ze voor korfbal en klimmen. Voor die laatste staat ze nu op een wachtlijst, bij korfbal kon ze direct terecht. Ze heeft deze week meteen twee keer getraind en vindt het leuk! Even afwachten of dat zo blijft, maar ik ben blij dat ze een leuke (team)sport heeft gevonden waar ze goed op haar plek lijkt.

Het was voor mij vooraal heel veel van dit de afgelopen week. Ik heb het ontzettend druk qua werk en dat is natuurlijk alleen maar fijn maar maakt wel dat ik zoveel mogelijk tijd aan werk heb besteed, met de naderende meivakantie in het achterhoofd. De kindjes zijn de komende week bij mij en de week erop bij M dus de focus ligt qua werk vooral op de tweede week. Komende week doe ik wat tussen de bedrijven door en als ze een dagje bij opa en oma zijn en ga ik verder vooral heel erg genieten van hen om me heen.

Een fotootje op de laatste schooldag voor de vakantie. Wat vindt hij het leuk op school, maar wat is hij ook toe aan even niets. Hij sprong een gat in de lucht doen ik vertelde dat hij niet twee dagen vrij is – zoals normaal in een weekend – maar wel veertien! We gaan lekker Koningsdag vieren en verder staat er nog niet zoveel op de planning, maar dat is eigenlijk wel lekker. Dan kunnen we van dag tot dag bekijken waar we zin in hebben.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.