PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #262

13 maart 2022

Tja, je wordt maar één keer 37 toch? Vorige week zaterdag was ik jarig. Speciaal daarvoor legde Charlotte mij een week eerder zeer feestelijk vast. Wat hadden we een lol tijdens deze mini fotoshoot! Misschien heb je al wat andere foto’s op Instagram voorbij zien komen. Eigenlijk heb ik een luxeprobleem, want Charlotte heeft teveel leuke foto’s gemaakt die ik nu allemaal niet meer kan delen. Hoewel ik natuurlijk een heel jaar lang 37 ben, dus misschien kan het prima!

Vieren deed ik mijn verjaardag vrijdag al, omdat de kindjes bij papa waren in de carnavalsvakantie en het weekend van mijn verjaardag. Ik nodigde ook mijn ouders en tante uit, kreeg leuke cadeautjes en samen maakten we er een gezellige ochtend van met een lekker stukje gebak. Er was zelfs nog tijd voor een spelletje!

Vorig jaar boekte ik een huisje in mijn ‘verjaardagsweekend’ omdat ik het vanwege corona toch niet kon vieren. Eind vorig jaar kwam dezelfde vette aanbieding weer voorbij en besloot ik het gewoon weer te doen. Lekker dicht bij de kust dit keer, in het Zuid-Hollandse Ouddorp. Dit was mijn heerlijke huisje.

Blij meisje met een (ondergaand) zonnetje op mijn gezicht. Even lekker tot rust komen in de natuur doet een mens zo goed!

De volgende dag genoot ik van het zonnetje, deed boodschappen, wandelde naar de zee, dook in mijn eigen (bubbel!)bad en keek een film.

Het weer was echt top! Weinig wind, veel zon. Nog niet heel warm natuurlijk, maar het voelde echt al lente-achtig aan. Zo fijn! Na dit wandelingetje reed ik naar Spijkenisse om een vriendin op te halen. Die kwam gezellig eten en een nachtje slapen!

Voor alles moet een eerste keer zijn. Ik had nog nooit zelf een houtkachel aangestoken, maar dat lukte dus best prima. Gezellig hoor, zo’n knapperend haardvuurtje.

Net als de rest van Nederland keken wij de finale van ‘Wie is de mol?’ met een lekker glaasje Prosecco en hapjes.

De volgende ochtend deden we boodschappen in Renesse, omdat er op ons ‘eiland’ geen winkel open was op zondag… En als je daar dan toch bent en de zon schijnt, is een kopje koffie en thee op een terras een prima plan!

Niet lang daarna kwamen twee vrienden langs. Het waaide wat harder en voelde dus een stuk kouder aan dan zaterdag. We hielden het dus kort en doken een strandtent in voor een borrel en een hapje.

Toen de vrienden weer huiswaarts waren at ik een salade en daarna dook ik het bad weer in. Tja, als je er zelf thuis geen hebt profiteer je daar natuurlijk even extra van!

De volgende ochtend checkte ik uit en nam ik nog even afscheid van de zee, om daarna weer naar Eindhoven te rijden. Ik ben toch zo blij dat ik dat nu zonder problemen doe en durf! Mijn rijangst heeft me er lang van weerhouden om (zeker in mijn eentje) lange stukken te rijden. Ik denk dat het heeft geholpen dat ik nu wel ‘moet’, want sinds de scheiding ging het echt met sprongen vooruit en inmiddels kan ik van angst al niet eens meer spreken.

Die avond kwamen mijn broertje en schoonzus eten ter ere van mijn verjaardag. Toen de kindjes in bed lagen deden wij dit escaperoom-spel dat ze me cadeau hadden gegeven. Erg leuk en precies uitdagend genoeg. Zo leuk als je opeens een creatief idee krijgt en dat nog het juiste blijkt om bij de oplossing te komen ook!

Knutselen voor papa’s verjaardag, want die is 4 dagen na mij jarig. Het kwam dit jaar wel mooi uit, want M was op woensdag jarig en dat is precies de dag dat de kinderen altijd bij hem zijn 🙂

Ik ging uit eten met twee moeders van school, die ik inmiddels eigenlijk wel als vriendinnen beschouw. Deze zalm teriyaki was goddelijk, het was gezellig, we hebben ontzettend gelachen en spontaan besloten dat we met z’n drieën een keer een weekend naar Parijs gaan.

Wie me op Instagram volgt zag laatst dat de postbode mijn brievenbus half gesloopt had. Eind deze week lag het binnenwerk er helemaal uit. Ik moet nu toch maar eens werk gaan maken van die klacht bij PostNL, want dit kan natuurlijk niet…

Ik kocht in oktober een nieuwe bank en eindelijk konden we hem vrijdag op gaan halen. We mochten deze bus lenen en ik was heel blij dat mijn vader mee kon om erin te rijden, want daar heb ik dan wél nog wat angst voor. Als het niet per se hoeft sla ik deze graag over 😉 De nieuwe bank show ik trouwens binnenkort!

Vrijdagmiddag luidde ik met Quinn het weekend in bij de bibliotheek. Lise zit weer op naschoolse gym en om dat uur te overbruggen gaan wij dan gezellig wat drinken en nieuwe boekjes kiezen. Dat soort ‘uitjes’ zijn goud waard.

Het zonnige weer geeft me weer meer energie om van alles te ondernemen. Ik merk wel dat, door het wegvallen van alle maatregelen, mijn agenda weer langzaam vol loopt. Is dat herkenbaar? Ik wil er wel voor waken dat mijn weken niet opeens overvol worden. Leuke dingen doen is super, maar ik hecht toch ook wel veel waarde aan lekker vrij zijn en spontaan dingen kunnen gaan doen. Op naar een mooie nieuwe week, met hopelijk ook weer veel zon!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.