PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #261

7 maart 2022

En wat er ook gebeuren zal… wij vieren altijd carnaval!’ Nou ja, vorig jaar dus niet maar dit jaar kon het weer. En hoe! De eerste carnaval in twee jaar was die eerste vrijdagmiddag na school best even wennen. Maar al snel voelde het als vanouds. De kinderen hadden enorm veel lol en dat was zo leuk. Een fijne manier om de carnavalsvakantie in te luiden. Maar voordat ik meer carnaval laat zien, gaan we even terug naar de week ervoor…

Toen ik nog een laatste keer ging sporten. Ik weet namelijk dat het er tijdens carnaval niet van komt. Het voelde wel goed om nog even een workout te doen voordat ik de teugels een paar dagen zou laten vieren 😉

We gingen die week ook nog snel even langs een feestwinkel, want in de laatste week voor de vakantie mochten de kinderen elke dag iets geks aan of op naar school. Gekke haren-dag, blauwe dag, pyjamadag sportdag en op vrijdag in carnavalskleding.

Voor gekke haren-dag kochten we voor Lise roze haarspray. Ik maakte allemaal kleine staartjes in haar haren, wat haar eigenlijk verrassend leuk bleek te staan. Het roze kleurde ook perfect bij haar jas 🙂

Tussen de drukke bedrijven van werk en carnavalsvoorbereidingen door nam ik een vriendin uit lunchen voor haar verjaardag. Gezellig om weer even bij te kunnen kletsen en deze focaccia bij Anne&Max was echt verrukkelijk!

Skeeleren en rolschaatsen in de woonkamer. Kan gewoon.

En toen brak carnaval echt aan! Normaal trek ik elke dag wel een ander pakje aan, nu bleef het beperkt tot deze zelfbedachte Ariél-outfit, mijn lekker warme apenjurk en een mooie carnavalsjas die ik kon lenen van vrienden toen we een middag buiten carnaval vierden. Voor volgend jaar wil ik graag zelf ook zo’n jas aanschaffen. Niet voor iedere dag, maar wel als ik van plan ben wat meer buiten te staan.

Carnavaleske confetti-koeken om te vieren dat carnaval is begonnen!

Met lieve vrienden heb ik een avond en de volgende dag nog een middag in Nuenen carnaval gevierd. Heel anders dan in Eindhoven en allebei heeft z’n charme, dus erg dankbaar dat het me elk jaar lukt om op beide plekken wat van het feest mee te krijgen.

Die middag in Nuenen waren de kindjes er ook bij en dat was zo gezellig! Een lekker zonnetje erbij en veel gezelligheid. We gingen met de bus weer terug naar Eindhoven en dat was vooral voor Quinn een feestje op zich.

Nog een avondje Eindhoven met een optreden van Lijn7! Ik wist eigenlijk niet dat ze zouden spelen, tot een van de bandleden me via Facebook op de hoogte bracht. Fijn dat ik deze nog kon meepakken. Ik volg ze denk ik al meer dan 10 jaar, maar hun optredens vervelen nooit.

Deze foto is van de allerlaatste carnavalsavond, op dinsdag. De avond met een afsluitend optreden van Lamme Frans, waarop ik me besefte dat het toch echt wel mooi was geweest voor dit jaar. Ik ben dankbaar dat we weer als vanouds een feestje konden vieren en hoop dat dit vanaf nu in verschillende vormen en op verschillende plekken mogelijk zal blijven. Een festival in de zomer lijkt me ook weer heerlijk en natuurlijk komt ook het stadionconcert van Guus Meeuwis eraan. Genoeg om naar uit te kijken!

De rest van de week heb ik gewoon gewerkt en ging ik samen met mijn ouders naar IKEA voor een nieuwe kledingkast. We besloten er meteen een ontbijtje aan vast te plakken. Simpel, maar zo gezellig!

Dit weekend was ik jarig en bracht ik door in een huisje aan de kust. Daarover volgende week meer. Nu op naar een fijne nieuwe werkweek met hopelijk net zoveel zon als afgelopen weekend 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.