PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #260

21 februari 2022

Het was veel van dit de afgelopen week. De nageltjes van onze nieuwe huisgenoten in combinatie met het feit dat ze niet bepaald zindelijk zijn, maakten dat we vorig weekend snel naar de dierenwinkel gingen om deze twee ‘mandjes’ te kopen. Erg fijn, want zo kan Quinn de cavia’s ook wat makkelijker op schoot houden en ze zijn waterdicht, dus de kleren (en de bank) blijven in elk geval droog.

We hebben al veel ‘kraamvisite’ mogen ontvangen. Mijn ouders en tante kwamen even kijken en knuffelen, de buurvrouw werd enthousiast binnen geroepen en er zijn nog nooit zoveel (nieuwe) vriendjes van school komen spelen als de afgelopen tijd. Erg leuk! En bijkomend voordeel is dat ik de beestjes zelf ook leuk en gezellig vind. Als ik alleen thuis ben is er toch een beetje leven in de brouwerij.

Vorig weekend gingen we zwemmen! Dat had ik mezelf al zo lang voorgenomen omdat Lise nog helemaal niet vrij gezwommen heeft sinds ze alledrie haar zwemdiploma’s heeft en het voor Quinn wel lekker is als hij wat meer ‘watervrij’ is voor hij begint met zwemlessen ergens rond mei. Charlotte tipte me het zwembad waar zij werkt en dat was echt een prima plek! Niet groot, maar wel lekker overzichtelijk en voor de kinderen gewoon perfect.

Quinn vond het in het begin wat spannend, maar ontspande steeds meer.

En deze dame was het zwemmen gelukkig niet verleerd! Ze ging lekker vaak van de glijbaan en wist niet hoe snel ze het diepe in moest springen als het begon te golven. Erg leuk! Toen het dicht ging wilden ze eigenlijk niet mee naar huis. Een goede reden om dit snel weer eens te doen.

Thuis verschoonden we de kooi van de cavia’s en daarna maakten we zelf pizza’s. We hadden nog deeg over van oud & nieuw en dat bleek precies genoeg voor ons drietjes. Het smaakte nog prima 🙂

Yes! Sinds bekend is geworden dat er carnaval kan worden gevierd springen de supermarkten daar natuurlijk meteen op in. Ik moest even omschakelen want had het niet helemaal verwacht, maar ik ga toch ook wel een klein feestje vieren volgende week hoor!

Ik ben flink aan het opruimen en dacht dat de Duplo misschien wel weg kon, tot Quinn er bewust naar vroeg en er wel een uur lang zoet mee zat te spelen. Toen even later Lise ook begon te bouwen wist ik dat we de Duplo nog lang niet weg gaan doen 🙂

Dinsdag kwam ik er pas achter dat de kinderen donderdag een studiedag hadden… Oeps! Omdat ik een interview had konden ze gelukkig even bij opa en oma terecht. Daarna hebben we er een gezellige dag thuis van gemaakt.

Ik lees beide kinderen iedere avond voor. Bij Lise staan wat kinderboeken uit mijn eigen jeugd in de kast. Daar kozen we afgelopen week ‘Otje’ uit. Leuk om daar weer uit voor te lezen. Ze leest daarna zelf in bed altijd zelf nog even zelf in een van haar eigen boekjes.

Dacht ik deze week eindelijk weer een normale, volledige werkweek te hebben, blijkt er voor de groep van Quinn geen leekracht beschikbaar… In elk geval op maandag en dinsdag, dus dat wordt weer roeien met de riemen die we hebben. Komt wel goed hoor, maar zo net voor de carnaval(svakantie) komt het niet heel handig uit.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.