PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #26

12 maart 2017

Er is gewoon alweer een week voorbij! De week waarin zowel M als ikzelf jarig waren. We begonnen de week op ons weekendje weg met z’n tweetjes. De rest van de week deden we thuis leuke dingen en hadden we een afspraak op het consultatiebureau voor Quinn. 

Zoals gezegd waren we vorig weekend samen twee nachtjes weg. We verbleven in Egmond aan zee. Helaas liet het weer het een beetje afweten, maar ondanks dat hebben we een heerlijk weekend gehad. In dit artikel kon je lezen wat we allemaal gedaan hebben. Bovenstaande foto is gemaakt op zondag, op mijn verjaardag zelf dus. We besloten in Haarlem een taartje te gaan eten om dat te vieren. Ik nam huisgemaakte carrotcake en oh my god… die was lekker!

Op maandag ging Lise zoals altijd spelen op de peuterspeelzaal. Ik haalde haar ’s middags op en samen deden we snel een rondje supermarkt voor we weer naar huis gingen. Toen ik zei dat we bananen nodig hadden reed ze er zo met haar winkelwagentje naartoe. Wat wordt ze dan groot hè?

We kochten bij de appie ook een pak rijstebloem voor Quinn. Dit gaan we gebruiken om zijn flessen iets ‘vullender’ te maken zodat hij er wat langer op kan teren. Het was wel even een momentje hoor. Het is in principe toch de eerste vaste voeding die hij binnenkrijgt. Mijlpaal! Hij dronk zijn eerste papfles prima leeg, dus dat is fijn.

Dinsdag was Lise bij de gastouder. Samen met Quinn had ik een productief dagje en daardoor geen tijd voor het maken van foto’s. Met beide kindjes weer terug naar huis wandelen is dan altijd zo gezellig!

Woensdagochtend was het weer tijd voor ons wekelijkse muzieklesje. We brachten Quinn naar opa en oma en verkleed als Roodkapje maakte Lise weer de grootste lol met de andere kindjes. Ze mochten nog verkleed komen omdat de ‘Carnavalsles’ wegens ziekte van de juf niet doorging. Lise grijpt elke kans aan om zich als Roodkapje te laten verkleden, dus ze had dit keer nog meer zin in de les dan anders.

’s Avonds aten we wraps. Waar Lise eerst alle ingrediënten los op haar bordje kreeg, wil ze nu net als papa en mama de wrap gevouwen eten. En dat gaat wonderbaarlijk goed! Ze kan er trouwens met gemak twee op en vraagt dan om nog meer…

Terwijl de kinderen even bij mijn ouders bleven, reed ik snel naar de supermarkt voor wat boodschappen. Ik glipte ook even HEMA binnen en zag daar dat ze nog een aantal moeder&baby shirts hadden liggen. Toevallig wist ik dat blogvriendin Nicole ze graag wilde hebben en dus appte ik of ik ze voor haar mee moest nemen. ‘JA GRAAG!’, was het antwoord en zo schitteren zij en haar babyboy straks ook in deze toffe shirts. Ik bestelde ze zelf al eerder online voor Quinn en mezelf.

Donderdag was M jarig! Hij had een vrije dag genomen, maar van luieren was geen sprake. We moesten namelijk eerst Lise naar de peuterspeelzaal brengen en vervolgens met Quinn door naar het consultatiebureau. Hij is weer gemeten en gewogen (67,5 cm en 7320 gram schoon aan de haak). Helaas was het ook weer tijd voor prikjes. Zo zielig altijd! Maar gelukkig voor een goed doel…

Nadat we geluncht hadden en Lise een beetje bijgekomen was van de speelzaal reden we richting de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve in Helmond. Daar was het heerlijk rustig en kon Lise lekker klimmen en klauteren. Omdat we nog geen plannen hadden voor het avondeten besloten we daar ook meteen te blijven eten. En dat was lekker!

Vrijdag was een stralend mooie dag. Ik had al tijden het plan om de kinderen eens mee de stad in te nemen, maar door de vele regen van de afgelopen weken was het daar nog niet van gekomen. Maar vrijdag was er perfect voor en daarom vertrok ik tegen het eind van de ochtend met de kinderwagen richting centrum. Ik vond het best een beetje spannend hoe beide kinderen zich zouden gedragen, maar het was heel gezellig en het lukte me zelfs om te slagen voor mijn verjaardagscadeau namens mijn ouders (een portemonnee) en wat kleding voor de kinderen. M kwam in zijn pauze naar ons toe en we lunchten samen. Quinn paste meteen even het petje dat ik voor hem kocht bij H&M. Is het niet TE schattig?

We spendeerden nog wat uurtjes bij de bibliotheek en toen we daarna naar huis liepen was Lise nog steeds vrolijk. Zo heerlijk! Ik besefte me trouwens maar weer eens hoe blij ik met onze Joolz en het meerijdplankje ben. Echt een uitkomst als je oudste nog niet zulke lange afstanden kan of wil lopen.

Zaterdagochtend had ik een zakelijke afspraak voor mijn blog. Ik kreeg namelijk een kleuradvies! In dit blogje lees je er al wat meer over, maar binnenkort volgt het artikel over de analyse zelf. Ik heb een duidelijker beeld gekregen over de kleuren die me goed staan en daar ben ik ontzettend blij mee!

’s Middags zijn we naar een verjaardagsfeestje geweest en zojuist hebben we de finale gekeken van ‘Wie is de Mol?’. Omdat ik gok dat er mensen zijn die het nog terug moeten kijken zal ik geen spoilers geven, maar zoals altijd vond ik de ontknoping erg leuk om te kijken. Ik kijk nu alweer uit naar een nieuwe reeks!

Wat zijn je plannen voor vandaag? Ik wens je alvast een hele fijne nieuwe, hopelijk zonnige, week toe!

1 reactie

  • Reply Nicole 12 maart 2017 at 08:30

    Ja heel erg blij met de shirts! Binnenkort maar eens afspreken samen, hebben nogal wat uit te wisselen 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.