PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #258

7 februari 2022

Wat is het fijn dat er weer meer dingen mogen en kunnen! Vorig weekend waren Lise en ik in het Parktheater voor de voorstelling Sneeuwwitje de Musical. Ik heb er deze week al een blog over geschreven, dus voor alle ins en outs en wat we van de voorstelling vonden verwijs ik je graag daarnaar. De week vloog voor mijn gevoel voorbij, met speeldates, werk en de voorbereidingen op twee nieuwe gezinsleden…

Ergens in december kocht ik een bakpakket voor koekjes met gesmolten sneeuwmannen erop. Het plan was eigenlijk ze in de kerstvakantie te maken, maar daar was het niet van gekomen. Vorig weekend leek me daarom een prima moment om onze bakkunsten weer eens tevoorschijn te toveren.

Ik gebruikte denk ik een wat grotere vorm dan de bedoeling was, want in plaats van 12 koekjes hadden we er 10. Er zat meer dan genoeg fondant in het pak voor de wortelneuzen van de sneeuwman. Lise deed haar best om het over de 10 koeken te verdelen, met als resultaat wel HEEL grote neuzen 🙂 Ze waren erg lekker!

We kregen het spel ‘Biggen’ opgestuurd. Mocht je het niet kennen, het is het simpelste spel ooit. Je gooit de biggen en de manier waarop ze terechtkomen (liggend op de zij, rechtop, op z’n kop, etc) bepaalt hoeveel punten je krijgt. Wie het eerst bij de 100 punten is, wint het spel. Echt zo’n spelletje wat je meeneemt op vakantie om even tussendoor te doen. Ook erg leuk met vrienden en een drankje gok ik zo. Check hier het spelletje op Bol.com.

Over spelletjes gesproken… Lise wil na het eten soms nog een spelletje met mij doen. Deze week haalde ze opeens Perudo tevoorschijn. Ik heb dit spel jaren geleden best veel gespeeld, maar wist even niet meer precies hoe het ging. ‘Vanaf 8 jaar’, staat er op de doos dus samen met Lise vogelde ik uit hoe het ook weer moest. Het bleek een succes! Het is in feite een kwestie van kansberekening, dus nog leerzaam ook.

Na Lise’s kamer was de slaapkamer van Quinn toe aan een verfbeurt. Hij wilde heel graag lichtblauw op de muren. Ik koos er net als bij Lise voor om een lambrisering te schilderen. Maar waar Lise mooie vlakke muren heeft, hebben die van Quinn structuur en dat bleek toch een stuk moeizamer verven.

Na een paar uur zwoegen was dit het resultaat. Erg blij mee (en Quinn ook)!

Ik ging weer lekker sporten deze week. Helaas is het hardlopen er niet van gekomen (ga ik vandaag doen!), maar Bodypump kan ik wel afvinken. Wat een heerlijke les blijft dat toch.

Ik ben flink aan het opruimen en bracht een hele hoop kleding naar de Kledingbank. Ik vind het een fijn idee dat de kleding terechtkomt bij mensen uit de buurt die het goed kunnen gebruiken.

Ik kreeg dit lekkere perspakketje toegestuurd. Een nieuw bier van Lowlander: Love ale. Inmiddels heb ik het geproefd en ik ben echt blij verrast. Een heerlijk fris bier met een zoetje. Er zit ook roos in en dat ruik en proef je ook heel licht. Tipje voor Valentijn wellicht, gewoon verkrijgbaar bij HEMA 🙂

Het was al feest omdat we pannenkoeken aten, maar het werd nog feestelijker toen het vriendje van Lise mocht blijven eten. Ik had dat eigenlijk nog nooit gedaan zo doordeweeks, maar toen ze het vroegen dacht ik ‘waarom ook niet?’ en zo geschiedde. Het was heel gezellig!

De nieuwe week is inmiddels alweer begonnen. Ik heb mijn sportmomenten (2 x Bodypump en 2 x hardlopen) gisteren gepland en hoop ze allemaal netjes te kunnen afvinken.

O, en vraag je je al de hele tijd af over welke ‘gezinsleden’ ik het in de intro heb? Sinds gisteren wonen er twee cavia’s hier in huis. De kindjes weten nog van niks want ze waren dit weekend bij papa. Ze worden dus verrast als ze vanmiddag uit school komen. Ik ben zo benieuwd naar hun reactie! Lise vraagt er al meer dan een jaar om en eindelijk is het dan zover 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.