PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #257

30 januari 2022

O wat is het fijn dat het zonnetje zich weer wat vaker laat zien. Dat doet me zo verlangen naar de lente! De dagen worden ook langzaam weer wat langer en volgens mij doet dat echt iets met mijn energielevel. Over energielevel gesproken… Quinn moet er zo af en toe echt even uit en sinds kort vindt hij het heel leuk om rondjes te rijden om het parkje. Dit keer combineerden we het met een bezoekje aan de glasbak. Win-win!

Vorig weekend ging ik eindelijk weer eens op bezoek bij mijn vriendin in Nijmegen. Door drukke agenda’s en corona zien we elkaar veel minder dan we zouden willen, dus is het wel extra leuk en fijn als het weer zover is. Ik besloot dit keer met de trein te gaan. Lekker relaxed onderweg wat lezen, uit het raam staren en niet op de weg hoeven letten. De auto is sneller en minder gedoe, maar dit is toch ook wel heerlijk!

Ik ben nog steeds aan het hardlopen en ben inmiddels beland bij training 8. De vorige keer, tijdens de allereerste lockdown, kwam ik tot training 9. Dit keer gaat het me zeker lukken om lekker door te gaan. Hoewel ik nog niet het idee heb dat ik met gemak een half uur aan een stuk zou kunnen rennen, zit er toch echt wel vooruitgang in. En dat geeft een goed gevoel!

Speelgoed kan hier weken, soms maanden stof staan te vangen en dan opeens is het weer een dikke hit. Zo ook met Kapla. Lise bouwt er inmiddels indrukwekkende constructies mee. Ze wil het dan het liefst dagen zo laten staan, maar dat is vaak een onmogelijke missie gebleken.

Jaja, vorige week faalde ik nog jammerlijk in mijn poging weer een sportles bij te wonen. Dit keer reserveerde ik een tijdslot eerder waardoor de les nog niet vol zat en ik lekker mee kon doen. Dat was fijn!

Ik deed mezelf een ‘capsule wardrobe cursus’ cadeau. Hopelijk zorgt deze cursus ervoor dat ik alleen nog favorieten in mijn kast overhoud en daardoor meer overzicht en rust heb. En meer inspiratie voor nieuwe combinaties bovendien.

Een van de eerste onderdelen van de cursus is het tellen van AL je kleding. Nu is mijn echte zomerkleding niet binnen handbereik en heb ik alleen mijn herfst-/wintergarderobe geteld. Confronterend hoor! Maar ook nodig om te zien hoe bizar veel je hebt en hoe bizar weinig je daarvan eigenlijk (graag) draagt.

Lise’s haar was één grote ramp geworden. Er zaten zo’n grote klitten in dat ik ze er met geen mogelijkheid meer uit kreeg. Op aanraden van de kapper ben ik thuis eerst zelf met een schaar aan de slag gegaan om de echt grote knopen lichtjes in te knippen en uit elkaar te kunnen halen. Toen het ergste leed geleden was konden we naar de kapper en heeft zij het laatste stukje gefikst. Er is meteen een flink stuk af en we gaan nu elke ochtend en avond het hele haar goed doorborstelen, zodat dit nooit meer gaat gebeuren!

Quinn kocht van zijn kerstgeld een set Play Doh en doet dan graag op YouTube inspiratie op wat hij er allemaal mee kan maken. Zo schattig 🙂

Na Lise’s kamer komt ook Quinn’s kamer aan de beurt voor een mini-make over. Ik ga in elk geval twee kleurvlakken op de muur maken in deze mooie grijsblauwe kleur. Nu al benieuwd naar het resultaat!

Quinn speelt het allerliefst met LEGO en heeft ontelbaar veel setjes. Nu kun je in de LEGO-app een account maken en alle setjes daar invoeren. Dan kun je via die app de boekjes openen en dus de bouwinstructies volgen. Niet alleen handig, maar Quinn vindt dat ook heel leuk om te doen!

Wij gaan nog even genieten van ons laatste restje weekend en op naar een fijne nieuwe week met hopelijk net zoveel zon!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.