PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #256

23 januari 2022

De tweede schoolweek van het nieuwe jaar is voorbij, maar de kinderen moeten nog steeds een beetje wennen aan het ritme. Vooral Quinn heeft in de ochtend moeite om zijn bed uit te komen en vraagt bijna elke dag of hij vrij is… Arm ding! Gelukkig vindt hij het, als hij eenmaal is opgestart, leuk om naar school te gaan en stapt hij zowel met een glimlach de school binnen als dat hij er weer uit komt. Het is dus vooral het opstarten in de ochtend wat nog een beetje moeite kost. Bij mijzelf trouwens ook hoor, laat die lente maar snel komen!

‘Mama morgenvroeg moet jij in bed blijven liggen en dan komen wij ontbijt brengen.’ Dus daar lag ik op zaterdagochtend geduldig te wachten op… niets. Ze waren het gewoon vergeten! Zelf hadden ze wel zitten ontbijten maar ze waren gewoon gaan spelen en hadden er niet meer aan gedacht wat ze eigenlijk van plan waren. Gelukkig kan ik ook heel goed zelf koffie zetten en een boterham smeren 😉 De volgende ochtend werd het trouwens ruimschoots goedgemaakt en kwam Quinn met een boterham met pindakaas en een kop koffie naar boven. Zo lief!

We gingen even langs bij opa en oma en Quinn wilde graag nog wat langer blijven om te spelen. Dat kwam op zich wel goed uit want ik had Lise beloofd samen naar de bieb te gaan om nieuwe boekjes uit te zoeken. Quinn had best meegekund, maar zo met z’n tweetjes is dat toch anders. Ze geniet dan van wat extra een-op-een aandacht. We vonden leuke boekjes dus ze kan weer vooruit!

In het weekend kijken we soms na het avondeten nog een film. Dit keer werd het Sjakie en de Chocoladefabriek. Blijft leuk! En daar horen dan natuurlijk chipjes bij. Het leek me wel handig als de kinderen van tevoren al hun pyjama aan zouden doen. Konden ze na de film meteen naar bed.

Als je vrij bent en je Pietenpak aan wil… tja, why not? We rommelden wat in huis en gingen daarna aan de slag met het in elkaar zetten van Lise’s kast op haar nieuwe kamer.

Tadaa! Het was een heel werk en de deuren zitten nog niet helemaal zoals ze moeten zitten, maar hij staat! Het regenboogkleedje kochten we bij Kwantum

Bel de krant, ik lees weer! Eindelijk kan ik de rust weer vinden om ’s avonds voor het slapen wat te lezen. Gisteren ging ik met de trein op pad en nam ik mijn boek zelfs mee. Ik neem me dit keer voor er niet meer mee te stoppen, want ik vind het zo fijn. O en mocht je het je afvragen, ik ben nog steeds bezig in de zeven zussen-serie. Ik ben bij deel 5: Maan.

Ja! We mochten weer naar de sportschool! Ik reserveerde een les Xcore op dinsdag en dat was weer zo fijn om te doen! Ik hoop de komende tijd een combinatie te maken van hardlopen, Xcore en Bodypump. De praktijk zal uitwijzen of dat haalbaar is. Ik schreef van de week een blog over mijn nieuwe sportroutine.

Well, hello 🙂 Mijn kerstcadeau aan mezelf arriveerde na anderhalve maand eindelijk. Mijn hoogbejaarde iPad mag nu eindelijk met pensioen en hopelijk ga ik van deze nog veel plezier hebben.

Na die fijne sportles op dinsdag ging ik donderdagochtend vol goede moed weer richting sportschool. Alleen waren tot mijn schrik alle kaartjes voor de groepsles al uitgedeeld en greep ik dus mis! Overrichter zake weer naar huis gaan vond ik ook zo wat, dus ik ben maar zelf gaan trainen in de fitness. Weer gemerkt dat dat niets voor mij is, dus volgende keer maar een vroeger tijdslot reserveren.

Deze jongen heeft ’s middags na school soms echt veel behoefte aan knuffels. En tja, wie ben ik dan om daar niet in te voorzien? Heerlijk hoor. Ik hoop dat hij dat nog heel lang blijft doen 🙂

Dit was ook prachtig. Ze speelden schooltje en besloten dat de vensterbank wel een mooie werkplek is. Ik geef ze geen ongelijk!

Dat was ‘m weer. Nu op naar een nieuwe week. Eentje waarin hopelijk weer wat versoepelingen worden aangekondigd, ik ben heel benieuwd.

Geniet nog van je zondag!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.