PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #254

9 januari 2022

Twee weekenden die in het teken stonden van de feestdagen en opeens is het einde van de kerstvakantie daar. Dit weekoverzicht gaat over de afgelopen drie weken. De eerste week als ‘extra kerstvakantie’ en de twee weken reguliere vakantie daarna. Op de laatste dag dat winkels en horeca open mochten zijn gingen wij even de stad in en ‘uit eten’ bij Mc Donald’s. We waren niet de enige met dat plan, dus het was (eigenlijk veel te) druk, maar wat hebben we genoten. Het voelde een beetje als het laatste uitje voor de lockdown, en was het misschien eigenlijk ook wel.

Er volgden weken van veel thuis zijn. Daar het beste van maken lukte gelukkig best goed. We speelden veel spelletjes, ik ruimde op en we genoten vooral van het samenzijn. De kinderen waren blij met een week extra vakantie, ik was vooral blij dat er vanuit school geen thuisonderwijs geregeld was en het dus gewoon echt vakantie was. Dat gaf rust.

We gingen ook zoveel mogelijk naar buiten. Een rondje fietsen, steppen en spelen in de speeltuin.

En toen stond er toch opeens een echt uitje op het programma! Samen met Charlotte en haar meisjes gingen we met de trein naar Roermond voor de Tover Route. Nog voordat we elkaar zagen had Char al koffie geregeld voor onderweg. Bonuspunten!

Wat hadden we een gezellige dag! Het was stralend weer en de kids genoten van het samen spelen en alle toverpunten die ze met hun toverstokje konden activeren. Het was na dagen thuis zitten volgens mij wat iedereen even nodig had.

Vlak voor kerst opperde een vriendin en de moeder van Lise’s beste vriend het plan om een kinder-kerstborrel te organiseren bij haar thuis. Ik wilde niet met lege handen aankomen en maakte daarom kerstboom-pannenkoekjes. Die bleken veel lastiger te maken dan gedacht, dus dat was iets van eens maar nooit weer 😉 Ze waren wel erg in trek, dus dat verzachtte de pijn een beetje.

Quinn genoot van alle hapjes (ook de gezonde!) en trok zich hier even terug terwijl de andere kinderen speelden om ze van een afstandje te aanschouwen. Zo goed dat hij dat doet! Ondertussen trokken wij een flesje bubbels open, want ook voor de mama’s was het immers bijna kerst 🙂

Kerstavond at ik bij M en de kindjes. We hadden voor allebei nog een cadeautje onder de boom gelegd. Het was een fijn begin van kerst.

Op eerste kerstdag keek ik Love Actually. Het is jaarlijkse traditie, maar normaal heb ik hem in de weken voor kerst allang een keer op gezet. Dit keer niet en ik vond het heerlijk om deze film eens tijdens te kunnen kijken. Handig ook, dat hij gewoon op Netflix staat.

Tweede kerstdag kwamen de kindjes weer bij mij en maakten we ons klaar voor een kerstfeestje bij mijn broertje en schoonzus. Quinn vond dit shirt vreselijk, maar als ik beloofde dat niemand er iets over zou zeggen wilde hij het wel aan houden. Gelukkig, want ik vind het hem zo ontzettend schattig staan…

Twee blije feestkindjes klaar voor het kerstdiner! We aten stoofvlees met bijgerechtjes en ik bracht de spullen mee voor het dessert: een mango tarte tatin met ijs. Erg lekker allemaal!

De ‘echte’ kerstvakantie was begonnen. De eerste week waren de kinderen bij mij, de tweede bij papa. Op een ochtend was Lise heel rustig alleen boven op haar kamer aan het spelen. Toen ik kwam kijken zag ik dat ze haar hele Playmobil-verzameling op haar bed had opgebouwd en uitgestald. Heerlijk toch?

Een vriendin kwam langs en bracht een heerlijke high tea mee van Muffin & Scone. Dat was smullen! De high tea is nu beschikbar in boxen die je kunt afhalen of laten bezorgen. Woon je in de omgeving Eindhoven-Valkenswaard en zou je dit eens willen proberen? Stuur me dan even een berichtje via Instagram, dan vertel ik je er meer over en deel ik een fijne kortingscode!

Een week na kerst is het natuurlijk oud & nieuw! Ik had met vrienden bij mij thuis afgesproken, omdat de kinderen bij mij waren. We hadden heel oudjaarsdag zoveel zin in de avond! Ik trok mijn feestelijkste kleding aan en maakte het beneden gezellig.

Wij waren er klaar voor!

Die lieve vrienden van mij deden de boodschappen en zorgden voor bubbels en oliebollen. Ik regelde de pizzarette en dat we met z’n allen aan de tafel pasten. Normaal spreken we meestal af zonder de kindjes erbij dus ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar het was zo enorm gezellig!

Eigenlijk was het de bedoeling dat de kinderen gewoon naar bed zouden gaan en ik ze rond half twaalf zou wakker maken. Maar de gezelligheid maakte slapen onmogelijk en dus bleven ze gewoon op tot na twaalven. Quinn was helemaal weg van het vuurwerk en de sterretjes die hij zelf mocht vasthouden. Wat een heerlijke herinnering.

Wij bleken gewoon een uur buiten te hebben gestaan met onze bubbels. Ondanks het vuurwerkverbod werd er hier in de wijk genoeg vuurwerk afgestoken. Misschien niet de bedoeling, maar het maakte het wel een écht oud & nieuw.

Het nieuwe jaar ben ik alvast goed begonnen, want ik heb het hardlopen weer opgepakt! Natuurlijk met de (app van) Evy. De eerste training zit erop en vandaag staat de tweede gepland. Ik moet er echt weer even in komen en merk dat mijn lichaam het lopen totaal niet meer gewend is, maar ik ben wel van plan dit vol te gaan houden. Ik wil in elk geval trainen tot de 5 km en zie dan wel weer verder.

Zo, dat was ‘m dan! Ik hoop dat ook jij fijne feestdagen en een leuke kerstvakantie hebt gehad. Ik ga nu aan de klus en later vandaag nog dat rondje hardlopen. Vanaf morgen weer gewoon aan het werk. Ergens wel jammer dat de vakantie voorbij is, maar ik heb toch ook wel weer behoefte aan wat meer structuur in de dagen 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.