PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #253

19 december 2021

We beginnen maar met een vrolijke foto vandaag, want poeh hee… We moeten er weer aan geloven met z’n allen. Drie weken kerstvakantie zonder activiteiten buiten de deur, al is er vast wel wat coronaproofs te bedenken. Ik had kappersafspraken staan voor volgende week en zou met Lise en haar beste vriend en moeder naar de bioscoop gaan. Dat kan dus allemaal niet meer. Proberen positief te blijven en er het beste van maken, blij zijn met wat wel is en kan, is het enige wat we kunnen doen. Deze gezellige foto is trouwens van afgelopen week toen ik met Charlotte even een park in ging om foto’s te maken voor samenwerkingen. Dat werden onverwacht nog heel mooie foto’s ook waar ik enorm blij mee ben. Je ziet ze binnenkort vast voorbij komen.

Vorig weekend gingen we met het koor nog met een positief gevoel verder met het repeteren van ons kerstrepertoire. Optreden voor publiek was al niet meer mogelijk, maar we hadden afgesproken vandaag allemaal in kerstkleding te komen en liedjes op te nemen en video’s en foto’s te maken voor onze socials. Ook dat gaat nu dus niet door en daar baal ik echt van.

Diezelfde dag racete Max zichzelf naar de titel wereldkamipoen. Ik heb niets met Formule 1, maar toen ik eenmaal zat te kijken wilde ik het helemaal zien ook. Daarom begon ik iets later dan gepland aan een klusje…

Ik schilderde namelijk een muur van wat Lise’s nieuwe zolderkamer gaat worden.

Het eindresultaat! Het is een vlakke muur, dus het ging vrij makkelijk en snel. Bij daglicht zie je de kleur trouwens beter, maar het is de kleur ‘oudroze’ van Flexa.

Van Sinterklaas kreeg ik een kleurboek voor volwassenen. Nu heb ik die wel vaker gehad, maar dit is ‘kleuren op nummer’. Echt heel leuk, want het zijn inimini hokjes die je moet inkleuren en gaandeweg zie je pas wat je eigenlijk aan het maken bent. Ik vind het heel ontspannend om te doen, echt een aanrader. Je scoort het boek hier, mocht je nog een leuke lockdown-hobby zoeken 🙂

Kijk, dit is het idee. Ik heb hier nog geen enkel idee wat ik aan het kleuren ben.

Lise is ook graag creatief bezig. Zij kreeg van Sinterklaas een knutselsetje om sleutelhangers te maken van strijkkralen. Ook al zo leuk. Het vosje hebben we inmiddels af, het volgende project is een regenboog.

Weet je nog, die ene ochtend dat er een halve cm sneeuw lag toen je wakker werd? Ik bedacht me ineens hoe ik vorig jaar nergens meer aan snowboots kon komen toen er serieuze sneeuwval was. Daarom ging ik meteen op zoek en vond ik bij Bristol een paar met dikke korting in Quinn zijn maat. Meteen besteld dus en nu zijn we aan het wachten op de sneeuw.

De afgelopen week was enorm hectisch. Omdat we dinsdagavond pas hoorden dat de kerstvakantie een week eerder zou beginnen werden alle kerstplannen voor school naar voren gehaald. Voor de kinderen wilde iedereen het jaar toch feestelijk afsluiten. Daarom waren we donderdagmiddag druk met hapjes maken. Quinn vond het leuk om te helpen!

Voor Quinn moesten er hapjes voor de klas worden gemaakt, Lise nam gewoon een eigen lunch mee, maar dan wel met een feestelijk tintje. Zij mocht ook een gezelschapsspel meenemen en ze hebben in de klas een kerstfilm gekeken. Ze hadden allebei een hele leuke laatste schooldag.

Natuurlijk trokken we ook de kerstoutfits uit de kast.

Voor Lise moest ik eigenlijk nog wat feestelijks kopen, maar ze wilde het liefst haar kersttrui aan. Ook helemaal prima en leuk natuurlijk!

Quinn vond het allemaal wat spannend en wilde niet het shirt aan dat ik eigenlijk in gedachten had (met giletje en strikje). Dit werd het compromis. Lise was zo lief om een van haar kerstspeldjes af te staan om zijn outfit nog wat op te leuken. De juf vond het helemaal geslaagd!

De juf start na de kerstvakantie helaas in een andere klas en ik bedacht me dat het wel leuk was om nog een kleinigheidje te geven en een kerstkaart. Dat dus ook nog last minute geregeld voor ik de kinderen weer uit school moest halen.

De laatste weken waren hectisch en druk, dus ik hoop dat deze lockdown er ook voor zorgt dat we even in ons eigen ritme kunnen bijkomen. Al zal het thuiszitten met twee energieke kids niet altijd meevallen. Af en toe eruit en een wandeling maken of een stukje fietsen gaan we sowieso doen. Het sluiten van de sportscholen vind ik trouwens ook echt een domper. Mijn sportroutine lag stil toen ik corona had en had ik net weer lekker opgepakt. Ik zit er nu over te denken om maar weer te beginnen met hardlopen. Dat heb ik nooit echt leuk gevonden, maar is misschien wel goed om ‘bezig te blijven’ en ook nog wat extra frisse lucht te pakken.

Wij maken er maar weer wat van. Ik hoop jullie ook. Hou je taai!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.