PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #252

12 december 2021

Vorige week kwam er geen weekoverzicht online, dus ik vat vandaag gewoon de afgelopen twee weken samen. De eerste week stond nog in het teken van Sinterklaas, maar na het weekend was het tijd om de kerstboom in huis te halen. Nadat we allemaal met Corona in quarantaine hadden gezeten, waren we blij dat we daar vlak voor 5 december weer uit mochten. De kinderen hebben allebei de Sinterklaasviering op school nog kunnen meepikken en pakjesavond kon gelukkig doorgaan zoals gepland. We werden allemaal flink verwend!

Nadat ik op zaterdagochtend vroeg naar de teststraat was geweest genoot ik nog heel even van het stille witte landschap. Daarna bleef ik netjes binnen tot de uitslag. En na die uitslag nog veel langer, want we weten inmiddels dat die positief was.

Ik begon me die dag ook steeds slechter te voelen en heb dan ook vrijwel het hele weekend in bed doorgebracht. Zonder schermpjes in het donker want de hoofdpijn was op sommige momenten bijna ondraaglijk. Paracetamol nam ik wel maar leek niets te doen. Ik raakte ook mijn reuk en smaak volledig kwijt, dus toen was de ellende wel zo’n beetje compleet.

De kinderen bleven een dagje langer bij papa omdat ik me maandag nog heel slap voelde. Die avond kwamen ze thuis. De dagen daarna begon ik me gelukkig steeds wat beter te voelen. De kinderen hadden nergens last van, dus Lise kon gewoon thuis aan haar schoolwerk en Quinn speelde er lekker op los. Heel af en toe haalden we even snel een frisse neus in het parkje tegenover ons huis. Misschien niet de bedoeling, maar een energieke kleuter moet er op een dag gewoon echt even uit.

We speelden ook veel spelletjes. Nog steeds speelt Quinn graag Efteling Monopoly, maar sinds Sinterklaas heeft hij een nieuw spelletje aan zijn favorietenlijstje toegevoegd: Keer op Keer Kids! Sommige kids-varianten van spelletjes vind ik zelf snel vervelen, maar dit is echt een leuke variatie op het gewone Keer op Keer!

De dag van 5 december was – vooral voor de kinderen – eindelijk aangebroken. Waar Quinn de afgelopen weken niets moest weten van zijn Pietenpak, wilde hij het die dag per se aan. Zo leuk 🙂 Ze hadden er zin in!

Omdat het nog wel even duurde voor het bezoek zou komen, besloot ik met ze naar het tuincentrum te rijden. Met de kerstshow, een indoorspeeltuin en wat lekkers te eten en drinken hebben we ons daar een paar uur kunnen vermaken. Daarna thuis nog een beetje opruimen en toen kon het gezellig avondje beginnen.

Het was een ontzettend fijne Sinterklaas met veel cadeautjes, verrassingen, leuke gedichten en gezelligheid. De dag erna hadden de kinderen studiedag en ging ik ’s middags met Lise op jacht naar een mooie kerstboom. We hadden al snel een prachtexemplaar gevonden.

En die paste nét in onze niet al te grote Opel Corsa. Lise paste er gelukkig ook nog net bij 😉

Na drie weken zonder sport vanwege het Corona-gedoe ging ik afgelopen week weer voor het eerst naar de spotschool voor een lesje Bodypump. Het ging gelukkig best goed, maar de dagen erna voelde ik wel dat het even geleden was. De komende weken hoop ik gewoon weer lekker 1 of 2 keer in de week te kunnen gaan zodat ik een beetje in het ritme blijf.

Het was tijd om mijn kerstpresentjes naar het postkantoor te brengen. Vanuit mijn tekstbureau stuurde ik al mijn vaste klanten en opdrachtgevers een zelf gedrukt kaartje en wat lekkers voor de feestdagen. Het is voor het eerst dat ik dat heb gedaan maar ik vind het zo leuk dat ik het vanaf nu elk jaar wil doen. Ik heb er al leuke reacties op gekregen!

De boom stond al even, maar met de lampjes en versiering wachtte ik tot de kinderen bij M waren. Lise heeft haar eigen kerstboom versierd en Quinn interesseert het (nog) niet zoveel. Ik versier mijn eigen boom tocht het allerliefst zelf. Bovendien loop ik daardoor het minste risico dat mijn kostbare glazen ballen kapot vallen.

Dit is ‘m dan: de boom! Over de verdeling van de lampjes ben ik niet helemaal tevreden, maar ik heb nu geen zin meer om ze eruit te halen en opnieuw te rangschikken. Het is wel goed zo 😉 Ik hoop heel erg dat de boom niet zo snel uitdroogt als onze boom vorig jaar. Toen stond hij vlakbij de verwarming, dus daarom heb ik er dit jaar voor gekozen de boom een plekje middenin de kamer te geven. Op hoop van zegen!

Eind deze week nam Lise haar beste vriend mee naar huis. Ze speelden zo leuk samen met het nieuwe speelgoed dat ze van Sinterklaas had gekregen. Echt genieten vind ik dat. Blij dat het normale leven weer is begonnen en we het ritme van school/werk/sport en andere bezigheden weer hebben opgepakt. Nu op naar de kerstvakantie. Ik ben heel benieuwd wat het kabinet ons dinsdagavond gaat vertellen over het wel of niet vroegtijdig sluiten van de scholen… Wat denk jij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.