PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #251

28 november 2021

Dit wordt misschien wel het meest inspiratieloze weekoverzicht ooit. Ho wacht, voor je stopt met lezen, ik heb er echt wat leuks van geprobeerd te maken. Wij zaten afgelopen week in quarantaine en het ziet er naar uit dat we ook de komende week nog (deels) zoet zijn met het virus. Tja, het is wat het is en waar heel veel gezinnen mee te maken hebben of hebben gehad. We hebben 20 maanden lang de dans ontsprongen. Lange tijd leek het mij zelfs een ver-van-mijn-bed-show. Maar zo zie je maar, je kunt er opeens middenin zitten.

Hier nog uitgelaten en blij want vorige week vrijdag was Lise jarig! We waren van plan haar achtste verjaardag zaterdag met een bescheiden groepje mensen te vieren. Maar toen we hoorden dat Lise’s vriendje met een positieve test thuis zat besloten we iedereen in te lichten en kwam er – begrijpelijkerwijs – niemand meer. Zo sneu voor Lise, maar we gaan dat over een tijdje echt nog inhalen!

Thuis maakten we er toch een klein feestje van. Quinn deed het prima als barman 😉

Lise en Quinn moesten zich maandag allebei laten testen en in afwachting van de uitslag moest Lise thuis aan de slag met schoolwerk. Haar eigen klas was niet in quarantaine, maar een andere middenbouwklas wel en de juf was zo slim om haar daaraan te koppelen zodat ze gewoon mee kon doen met de online uitleg. Een beetje spannend vond ze het wel met allemaal onbekende kinderen, maar het heeft het thuisonderwijs echt makkelijker gemaakt.

Ze vond het testen van tevoren weer erg spannend, maar achteraf viel het best mee. Ze was blij met weer een dik verdiend dapperheidsdiploma. Quinn deed het ook erg goed, dankzij de enorm goede aanpak van de meneer van de GGD die rustig de tijd nam om zijn vertrouwen te winnen.

Het was veel van dit de afgelopen week. Lekker bouwen met LEGO, wat langer in pyjama rondlopen en proberen er het beste van te maken. Dat viel het altijd mee geef ik toe, maar ik was allang blij dat we geen klachten hadden.

Verhalen schrijven vindt Lise het leukst om te doen, dus dat bewaren we meestal tot het laatst of om een wat minder leuke taak te onderbreken. Als Quinn dan ook even bezig was kon ik zelfs mijn laptop even openklappen en wat mail wegwerken. Echt productief werken deed ik in de avonduren en op woensdag, toen de kinderen bij M waren.

Het was dus heel veel van dit deze week. Op vrijdag mocht Lise even videobellen met haar eigen klas en dat was zó leuk. De kinderen mochten vragen stellen en ze zat helemaal te glunderen van alle aandacht.

Dit gaat natuurlijk ook gewoon door. Gelukkig had Sinterklaas op tijd inkopen gedaan, dus de schoentjes konden gewoon gevuld worden…

Officieel mag dit misschien niet, maar kleine kinderen moeten er gedurende de dag gewoon echt even uit. En heel eerlijk gezegd kan ik dan zelf ook wel een frisse neus gebruiken. We gingen alleen als er niemand anders in het parkje was en kwamen we mensen tegen dan hielden we netjes afstand. Niks mis mee lijkt me zo.

Voor Quinn hadden we vrijdagmiddag nog een rapportbespreking via Zoom. Hij heeft een geweldig rapport en helemaal zijn draai gevonden in zijn nieuwe klas. Dat maakt me zo trots! Ik was even boven gaan zitten voor dat gesprek, maar hij kwam er gezellig bij zitten en dacht er zelfs aan dat we de juf de login van de online omgeving moesten vragen. Nu kan hij zelf ook werkjes doen op de computer, net als Lise 🙂

Lise’s test begin deze week was positief en gelukkig heeft zij haar quarantaine er nu bijna op zitten. Ik heb inmiddels ook een positieve test en hoewel Quinn eerst negatief testte, had hij nu toch een positieve zelftest. We zijn er dus nog niet vanaf. Het ergste is nog wel dat ik me ondertussen zwaar beroerd voel. Het voelt als de zwaarste verkoudheid die ik in jaren heb gehad en dat gecombineerd met hoofdpijn. Even dacht ik dat me het verlies van reuk en smaak bespaard bleef, maar inmiddels proef en ruik ik amper nog iets. De kindjes zijn er nu niet dus ik ga goed proberen uit te rusten en hoop dat dit vervelende virus snel weer uit mijn lijf is…

2 Comments

 • Reply Vivianne 28 november 2021 at 07:11

  ??? Is je ex-man dan ook in quarantaine??
  Dat de kindjes daar wel naartoe gaan.

 • Reply G.T. 1 december 2021 at 22:46

  Beterschap voor jullie!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.