PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #250

21 november 2021

Vorig weekend was de intocht van Sinterklaas! De kinderen waren bij M, maar toen ze ’s middags even op het Stadhuisplein naar het Sintfeestje gingen, sloot ik aan. Het was een andere intocht dan anders, want normaal gesproken komt Sint met de boot over het kanaal naar Eindhoven gevaren. Vanwege corona werd het dit jaar dus iets anders aangepakt en was er van alles te doen op het plein voor het stadhuis.

De kinderen vonden vooral de silent disco erg leuk, maar er kon ook worden geschaatst, er waren springkussens, steps om mee te stunten, circusacts en nog veel meer. De Sint zat ergens in het stadhuis. Om met de beste man op de foto te mogen moest je in een rij, maar ik hoorde al dat het meer dan anderhalf uur zou duren voor je dan aan de beurt was. Die sloegen we dus maar over. Op zich begrijpelijk dat ze wat verzinnen om te voorkomen dat er een grote groep mensen te dicht bij elkaar komt te staan, maar voor de kinderen was dit niet zo leuk. De Sint had best even op het bordes kunnen gaan staan om een algemeen praatje te houden en even te zwaaien, denk ik dan.

We dansten erop los bij die silent disco. Echt heel leuk!

Die avond mocht natuurlijk het schoentje worden gezet en tot Lise’s grote verrassing zat er ook meteen iets in! Nog geen cadeautje, maar wel iets om lekker op te snoepen.

Ik werkte veel en dat betekent standaard dat ik weinig foto’s maak. Hier had ik net een leuke kennismakings-call voor een nieuwe klus achter de rug.

Gelukkig was er ook genoeg tijd voor quality time met de kids. Quinn vindt Monopoly Efteling dus echt te gek! En het is stiekem heel leerzaam, want zo oefent hij met rekenen en leert hij de hoge getallen. Ik help hem nog wel hoor, met hoeveel hij moet betalen en welke briefjes dat dan zijn, maar hij pikt het snel op!

Vrijdag was de grote dag voor deze grote meid: Lise werd 8 jaar! Ze voelde zich ontzettend jarig en was al heel vroeg beneden. Daar kreeg ze haar eerste cadeautjes, trok ze haar feestoutfit aan en toen was het tijd om naar school te gaan.

We gingen met de auto in plaats van met de fiets vanwege dit grote krat vol met traktaties. Ze had een enorm leuke verjaardag gehad op school en kwam dus helemaal blij thuis. ’s Avonds kwamen mijn ouders en tante gezellig frietjes eten.

Toen de kinderen op school zaten deed ik de boodschappen voor het verjaardagsfeestje van Lise. We verwachtten niet zoveel mensen en dat maakte het eigenlijk nog lastiger om in te schatten wat ik dan allemaal in huis moest halen. Gelukkig zijn veel dingen wel even houdbaar en komen ze dus wel op 🙂

We reden even langs Lise’s beste vriend die als verrassing een cadeautje voor haar had! Een heel leuk setje van LEGO Friends. Schot in de roos.

Na het eten waren we allebei moe maar heel voldaan. Mijn ouders en tante legden de kinderen op bed en bleven zodat ik naar mijn koorrepetitie kon. Daarna kon je me écht opvegen 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.