PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #25

5 maart 2017

Het is weer zondag en dus tijd voor een nieuwe terugblik op de week. Een week die een beetje anders was dan anders. Hij bestond namelijk voor een groot deel uit Carnaval vieren. Daarna was het weer even wennen thuis, om vervolgens de kinderen naar opa en oma te brengen voor een weekendje weg met M… 

Zondag kwamen we na een leuk avondje rustig op gang. We gingen even bij mijn ouders langs om de kinderen te knuffelen en Quinn te voeden en fietsten toen weer naar de stad. Daar ontmoetten we vrienden uit Nijmegen, die speciaal vanwege Carnaval deze kant op reisden. Ze waren iets eerder in de stad dan wij en stonden als volleerd Carnavalvierders al een drankje te drinken op de Markt. Zo zien we het graag!

Op de Markt was nog niet zoveel te beleven en dus waagden we ons op het Stratumseind. Waar het wel enorm druk was vanwege de jaarlijkse ‘Stropdassenkroegentocht’. Maar ondanks de drukte hebben we ons er goed vermaakt!

En toen was het tijd voor een hapje. We scoorden voor het luttele bedrag van 11 euro 11 een burger met frietjes en een halve liter bier bij Sizzling. Lekker! Helaas voelde een van mijn vriendinnen zich daarna niet zo lekker en hielden ze het niet lang daarna voor gezien. Wij zijn nog even teruggegaan naar de Markt maar besloten dat het ook weleens fijn was een avond niet al te laat thuis te zijn. We hadden immers nog twee dagen Carnaval voor de boeg. En zodoende waren ook wij voor twaalven thuis.

Maandagmiddag waren we weer even bij mijn ouders en namen toen Lise mee naar onze wijk voor Kindercarnaval. In een tent waren allerlei Oudhollandse spelletjes opgesteld, inclusief Rodeostier (zie ook het filmpje dat ik op Instagram postte!). De Stadsprins bracht er ook een bezoekje en zodoende stonden we zomaar met ‘d’n prins’ op de foto! Lise vond de spelletjes trouwens enorm leuk en heeft ook even lekker staan dansen. Daar gaan we dus volgend jaar weer naartoe!

Ik besloot die middag mijn koeienjurkje aan te trekken. Dat is net wat warmer dan mijn andere outfits en dat leek me wel lekker in die tent. Het pakje is trouwens nieuw en kon ik bestellen doordat ik bij Marlieke shoptegoed bij een online feestwinkel won. Erg leuk! ’s Avonds ben ik trouwens wel weer als Roodkapje naar de tent gegaan, omdat het druk beloofde te worden. De maandagavond is altijd erg gezellig en het werd dus behoorlijk laat…

En toen was het dinsdag. De laatste dag en stiekem was dat maar goed ook. Al stond ons nog wel een hele leuke avond in de tent te wachten. ’s Middags gingen we weer even bij de kindjes kijken. Ik vond het beeld dat M Quinn de fles gaf in zijn tovenaarspak zo grappig dat ik er wel een foto van moest maken.

Samen met een vriendin aten we frietjes bij RPEL. Echt een aanrader als je in Eindhoven bent. Snel, lekker en niet duur.

En een leuke avond werd het! Mijn broertje was er ook gezellig bij. We zagen hoe de prins de sleutel, en daarmee de leiding over de stad, symbolisch weer teruggaf aan de burgemeester. Een mooie afsluiter van een gezellig Carnaval.

En dinsdag was deze vrolijke jongen alweer 4 maanden oud! Ik schreef al een update over zijn ontwikkeling, maar man man wat gaat het hard. Ik was woensdag blij hem en Lise weer lekker thuis te hebben. De rest van de dag hebben we vooral besteed aan opruimen en schoonmaken. Dat was er de dagen ervoor niet echt van gekomen en daardoor was het echt een enorme bende overal, haha. Gelukkig was M nog een dagje vrij!

Donderdag was een enorm grijze dag. Maar ik merkte dat Lise er graag even uit wilde en dus besloot ik Quinn in de draagzak te doen en Lise op haar loopfiets mee te nemen naar het schoolplein van de basisschool waar ook haar peuterspeelzaal zit. Dat terrein is van de gemeente en daardoor gewoon vrij toegankelijk. Ook wanneer het zoals afgelopen week vakantie is. Alleen begon het net toen we vertrokken te druppelen en dat werd alleen maar erger. Met als gevolg dat er niets te spelen viel (alles was immers nat) en ik Lise enorm teleurgesteld weer mee naar huis moest nemen. Bij thuiskomst kon ik het met ‘Finding Dory’ op Netflix gelukkig toch nog een beetje goedmaken…

Vrijdag stond weer in het teken van opruimen, maar nu moesten er ook spullen worden ingepakt. Voor mijn verjaardag hadden M en ik namelijk een weekendje Egmond aan zee geboekt. Dat hadden we gedaan voordat we ons realiseerden dat het het weekend na Carnaval was. Niet helemaal ideaal dus, aangezien we nu weer een weekend zonder kinderen zouden zitten maar het was even niet anders.

De kindjes hebben het gelukkig wel prima naar hun zin bij opa en oma en zij vinden het ook gezellig als ze komen. Daar hoef ik me dus absoluut geen zorgen om te maken. Kijk Quinn eens lekker bij oma zitten 🙂

M en ik reisden naar Egmond, maar kwamen middenin de vrijdagmiddagspits terecht. Net voor we de file in zouden rijden, kozen we ervoor in Haarlem een tussenstop te maken en even wat te eten. Beste idee ooit! We aten heerlijke tapas en konden daarna zonder problemen in een half uurtje naar ons hotel rijden.

Over het weekend zelf ga ik denk ik nog een apart artikel maken, dus die foto’s hou je nog even tegoed. Ik ben inmiddels ook al een half uur jarig (ja, zo laat is het inmiddels) dus het is hoog tijd om lekker te gaan slapen.

Heb jij ook Carnaval gevierd de afgelopen week, of andere bijzondere dingen gedaan? Ik wens je een hele fijne zondag toe en een goede nieuwe week!

7 Comments

 • Reply Nicole 5 maart 2017 at 06:52

  Jeeeh van harte gefeliciteerd! En wat lekker zeg dat de kids een aantal dagen naar opa en oma konden zodat jullie Carnaval konden vieren. Dat zou hier niet zo makkelijk gaan denk ik haha..

 • Reply Joyce 5 maart 2017 at 08:24

  Wat ziet Carnval er leuk uit! hier kennen wij dat eigenlijk niet, alleen kindercarnaval op school haha!

 • Reply Olga // Daar Was Eens 5 maart 2017 at 08:59

  Van harte gefeliciteerd 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 5 maart 2017 at 10:11

  Heerlijk carnaval en lekker weekendje weg. Niet ideaal maar ach wel heel erg lekker

 • Reply Jessica 5 maart 2017 at 11:32

  Wat een lekker mannetje is Quinn, en gefeliciteerd!! Maak er een mooie dag van.

 • Reply Charlotte 5 maart 2017 at 12:38

  Wat een feestweek haha. Veel plezier nog vandaag!

 • Reply Bregje 5 maart 2017 at 22:03

  Heerlijk die carnavalsfoto’s! Het lijkt alweer zo lang geleden! Ook hier nog een keer gefeliciteerd met je verjaardag,fijn dat jullie genoten hebben dit weekend! ❤

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.