PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #249

14 november 2021

Het natuur is nu op haar mooist en dus gingen wij vorig weekend lekker de heide op met z’n drietjes. Van tevoren zocht ik een route uit waarvan ik inschatte dat de kinderen die wel zouden kunnen lopen. Het werd er eentje van 3 kilometer op de Strabrechtse Heide. Een mooi stukje natuurgebied hier vlakbij waar ik gek genoeg nooit kom. We trokken de laarsjes aan, stapten in de auto en een kwartier later waren we op de plaats van bestemming.

Lise maakte er een sport van om de mooiste herfstbladeren te vinden. Quinn vond het vooral te gek dat de route was aangegeven door middel van gele bordjes met een pijl en rende van bordje naar bordje om ons de weg te wijzen. Ze waren allebei op hun eigen manier enthousiast, heel leuk!

Het was vooral ook heel lekker om buiten te zijn vond ik. Niet al te koud, bijna continu droog en de lekker frisse boslucht om op te snuiven. Altijd als ik daar dan zo loop neem ik me voor het vaker te doen, maar gek genoeg komt het er toch maar weinig van. Druk was het ook niet trouwens. Op een paar mensen met honden na kwamen we niemand tegen.

Mijn papa was jarig, dus het was feest! Samen met mijn broertje en schoonzus en een oom en tante lunchten we bij mijn ouders en daarna werd de sjoelbak tevoorschijn gehaald. Quinn kan het ook al best goed!

Ik had ook een Zoom-afspraak met een klant zondag, maar die bleek dat helaas vergeten te zijn. Gelukkig was ik er niet speciaal voor thuis gebleven en hebben we de afspraak naar maandagochtend kunnen verplaatsen.

Lise was dinsdag niet lekker en bleef dus een dagje thuis bij mij. Gelukkig voelde ze zich ’s avonds weer oke en kon ik haar gezond en wel bij M afleveren. Zelf ging ik die avond naar de bioscoop met een vriendin. We zagen ‘Alles op tafel’, een zeer vermakelijke film wat ons betreft 🙂

M&M’s, popcorn… kortom: woensdag had ik genoeg reden om weer naar mijn sportles te rijden. Na zo’n les Power (krachttraining) heb ik alle energie om lekker te knallen met werk de rest van de dag.

’s Avonds ging ik even kijken bij lichtfestival GLOW. Bij mij om de hoek was namelijk ook het een en ander te zien.

Het was anders dan andere jaren, want de lichtkunstwerken waren dit jaar veel meer over de stad verspreid waardoor je onmogelijk alles in een avond kon zien. Maar ondanks dat vond ik het best de moeite waard.

Lise heeft op donderdag weer naschoolse gym en dat betekent dat Quinn en ik een uurtje quality time hebben nadat hij uit school is en voor we weer op het schoolplein moeten staan om Lise op te halen. De bieb is vlakbij en daarom zal dat de komende weken onze uitvalsbasis zijn. Even wat drinken, boekjes lezen en dan weer terug. Vinden we allebei fijn!

Het Sinterklaasjournaal is natuurlijk weer begonnen. Elke avond om zes uur móet de tv aan, want ze willen natuurlijk wel op de hoogte blijven 🙂

Toen de kindjes donderdagavond bij mij waren fietsten we nog even naar de GLOW kunstwerken hier vlakbij. Ze vonden het maar een kort rondje, dus we hebben het twee keer gedaan. Daarna was het echt bedtijd.

Vrijdagmiddag had ik opeens zin om Lise’s traktatie voor haar verjaardag in elkaar te zetten. We hebben ervoor gekozen papieren zakjes te vullen met een mini brownie, gelpen en gummetje. Lekker simpel dus, maar het ziet er feestelijk uit al zeg ik het zelf. De kinderen hielpen goed mee en alle 24 zakjes staan inmiddels klaar voor komende vrijdag, als Lise echt jarig is.

Er komt dus weer een drukke, feestelijke week aan. Vandaag heb ik nog wat geshopt voor haar verjaardagsoutfit, dus die ligt nu ook klaar. De cadeautjes zijn ook al binnen, maar moet ik nog wel inpakken. Vrijdag trakteert ze op school en zaterdag vieren we nog een kleinschalig feestje thuis.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.