PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #246

4 oktober 2021

Een dagje later dan de bedoeling was, maar het is weer tijd voor een vers weekoverzicht! De afgelopen week markeerde voor mijn gevoel de overgang van de nazomer naar de herfst. Konden we aan het begin van de week nog met korte mouwen naar buiten, was het aan het eind van de week echt herfstig met een lagere temperatuur en vooral heel veel regen. Mijn kast is inmiddels helemaal herfstproof en die van de kids is deze week ook aan de beurt om eens goed uitgezocht en opgeruimd te worden. Ik vermoed dat er nog wel wat geshopt moet gaan worden…

Vorig weekend waren de kinderen zoals wel vaker al eerder beneden dan ik. Dit keer hoorde ik alleen allerlei geroezemoes. Ik bleef rustig liggen en opeens stond Lise in mijn kamer met een boterham met hagelslag en een glas water. Even later kwam ook Quinn naar boven met een zelf gezet kopje koffie. Ze hadden gewoon samen een ontbijtje op bed verzorgd. Hoe lief is dat?!

Vorig weekend gingen we appels en peren plukken in de Philips Fruittuin. Dit jaar moest je vooraf tickets kopen en een tijdslot reserveren. Helaas had ik niet goed opgelet en moesten we er al om 9.00 uur ’s ochtends zijn in plaats van de 12.00 uur die ik in mijn hoofd had. Maar gelukkig kwam ik daar op tijd achter.

Het was het laatste plukweekend dus ik was een beetje bang dat het meeste fruit al weg zou zijn, maar als je een beetje doorliep naar achteren hing er gelukkig nog genoeg!

Er waren zelfs nog pluizebollen! En een gigantisch maïsveld waar Quinn eigenlijk maïs wilde plukken en meteen opeten, maar dat ging helaas niet 🙂

We sloten een gezellige ochtend af met een tosti en drankje op het terras van de fruittuin. M zou eigenlijk meegaan, maar door de tijdsverwarring haalde hij het nog net om op het terras aan te sluiten.

Mijn ouders zijn de zolder aan het opruimen en mijn moeder vond een doos met knutselwerkjes van mijn peuterspeelzaal en kleuterklas. Deze kroon kreeg ik blijkbaar op toen ik voor het eerst naar de basisschool ging.

We kochten waterverf bij Action die heel veel kleur afgeeft. Lise is er helemaal blij mee! Mocht je het zoeken, het is van het merk Pelikan en ligt bij de kantoorspullen (bij onze Action dan tenminste).

Kijk, hier aten we dus nog lekker buiten!

‘Quinn, zal ik je voorlezen?’ Ik smelt toch iedere keer weer als ze zo samen zitten.

Ik ging even met een statief in de weer om outfitfoto’s te maken. Quinn mocht even model staan toen ik een proeffoto maakte. Lekker ding.

Nog steeds lekker weer, dus hop, naar buiten! Lise op haar skeelers en Quinn op zijn fiets. Het lukt hem nu om zelf te fietsen en te stoppen, alleen bij het wegrijden heeft hij nog een duwtje nodig. Maar: trots!

Alle ouders mogen opeens de school weer in. Een tikkeltje chaotischer dan het was, maar wel heel leuk om weer eens mee de klas in te kunnen en te zien hoe het er daar aan toe gaat. Lise en Quinn zitten op een Montessorischool, dus moeten altijd eerst hun plantje in de vensterbank zetten voor ze aan het werk gaan.

Kimberly was een middag in Eindhoven en ging met Charlotte lunchen en foto’s maken. Of ik zin had om ook even te komen? Tuurlijk! Ik legde mijn werk neer en fietste naar de stad. Het was gezellig en Charlotte heeft ook wat mooie foto’s van mij gemaakt.

Uitgeblust was ik een paar keer deze week. Daar gewoon aan toegeven is dan wat ik doe. Dus niet ’s avonds doorwerken of met de laptop op schoot verlanglijstjes maken. Nee, gewoon lekker op de bank liggen en First Dates kijken. Daar knapt een mens van op.

Het weerzien na school was erg intens deze week 🙂

Alweer lekker weer, dus weer naar het speeltuintje. Het is zo dichtbij dat we er zelfs heen kunnen als we maar een kwartiertje de tijd hebben. Echt heel fijn.

Met twee moeders van school met wie ik inmiddels bevriend ben geraakt ging ik een hapje eten op dinsdagavond. Bij restaurant 1910, waar ik nog nooit eerder geweest was. Het was gezellig en heel lekker. Hier kom ik vast nog vaker.

Ik bestelde drie jurkjes in de sale bij My Jewellery. Eentje gaat er terug, maar de andere twee zijn goedgekeurd!

Het was al een tijdje nodig, maar deze week stond dan eindelijk mijn afspraak bij de kapper gepland. De uitgroei is weer mooi geverfd en ook de lengtes heb ik wat bruiner laten kleuren.

Erg blij met het resultaat!

We reden de Lichtjesroute en gingen op de terugweg Lise’s nieuwe skeelers ophalen die ik tweedehands via Marktplaats scoorde. Haar mooie roze skeelers zijn helaas minder fijn omdat ze steeds los schieten. Met deze ‘nieuwe’ gaat het stukken beter, dus ze is er helemaal blij mee. Hopelijk kunnen we snel een keer samen een rondje maken.

Ook bij Lise mag ik ’s ochtends gewoon mee de klas in. Goed om te zien hoe ze haar plek heeft gevonden. Een van de meiden uit haar klas kwam haar een dikke knuffel geven toen ze binnenkwam. Zo leuk!

Deze jongen gaat opeens zo snel! Hij wilde wel Monopoly Efteling met me spelen. In opperste concentratie gooit hij dan de dobbelstenen en telt zorgvuldig met zijn vingertje het aantal ogen (en dat klopt dan dus ook nog eens altijd). Ik vind het bijzonder. Bijzonder leuk 🙂

En nu ga ik aan het werk, want een nieuwe werkweek is alweer begonnen! Ik hoop dat je een leuk weekend achter de rug hebt en met frisse energie deze nieuwe week in gaat.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.