PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #244

19 september 2021

Ik had me nog zo voorgenomen om de ontspannen modus van de vakantie door te trekken naar de weken daarna. Helaas viel dat plan al snel in het water. Er kwam opeens zoveel werk op me af dat ik flink aan de bak moest. Ik pakte zelfs vorig weekend een paar werkuurtjes terwijl mijn moeder en tante op de kinderen pasten. Dit moet natuurlijk geen gewoonte worden, maar zo kon ik de nieuwe werkweek met een beter gevoel beginnen.

De kindjes vermaakten zich meer dan prima met spelletjes doen en al het speelgoed laten zien.

Daarna waren ze toch wel moe en mochten ze even voor de tv. Ik kroop er gezellig naast want ik was ook wel toe aan wat ontspanning.

De volgende dag was het zondag en gingen we met z’n drietjes naar de bibliotheek. Boekjes uitzoeken, boekjes lezen, wat lekkers eten en drinken… Voor we het wisten was het tweeënhalf uur later. Ik hou echt van die plek.

Helaas werd Lise hoe langer hoe hangeriger en zei ze dat ze geen trek in eten had. O jee… Mijn plan was frietjes halen en toen ze zelfs daar geen zin in had werd me duidelijk dat ze niet lekker was. Samen met Quinn, die wel heel veel zin had in friet, ging ik op pad om ze te halen.

Maandag had Lise koorts, dinsdag was die weer verdwenen en dus kon ze woensdag weer gewoon naar school. Ze was al 24 uur klachtenvrij dus dat mocht gelukkig weer. Wel deden we nog even een thuistest voor de zekerheid, die gelukkig negatief was. Het samen buiten lunchen was gezellig, maar ze had na twee dagen ‘niksen’ woensdag wel echt weer zin om naar school te gaan. Er is natuurlijk ook weinig aan om thuis te zijn als je broertje op school zit en je mama gewoon moet werken…

Ik kocht een tijdje geleden een nieuwe koptelefoon met ‘noise cancelling’ en besloot die eens uit te proberen. Vind ‘m erg fijn om op te zetten als ik gefocust wil werken! Wel is het even wennen dat ik de deurbel niet (goed) hoor als ik het ding op heb en vind ik hem niet fijn om mee te bellen omdat ik mijn eigen stem dan nauwelijks hoor… Maar verder: top ding. Het is trouwens DEZE.

Na school aten we een snackje in het park tegenover ons huis. Ik moest wat foto’s maken voor een campagne, dus dat was de perfecte gelegenheid. Lise wilde ook wel even een foto maken van Quinn en mij 🙂

Startgesprek op school voor de kleine man. Hij mocht zijn klas laten zien en vertellen wat hij op een dag allemaal doet en wat hij het leukste vindt. Door alle aandacht ging hij een beetje de clown uithangen maar het is overduidelijk dat hij het enorm naar zijn zin heeft in deze nieuwe klas, met nieuwe juf.

Videocall met Kimberly over het redactiewerk dat ik ga doen voor haar nieuwe website. Gezellig om elkaar even te zien en meteen ook bij te kletsen. Het leven van een zzp’er lijkt misschien eenzaam, maar dit soort contactmomentjes zijn er genoeg en maken het heel leuk!

Lise had een uurtje naschoolse gym, dus brachten Quinn en ik samen met een andere moeder en haar kind door op het schoolplein, waar ook de bso-groepen aan het spelen waren. Met dit lekkere weer is dat geen straf.

Vrijdag kwam Quinn opeens hand in hand met een ander jongetje de school uit. ‘Mama mag ik afspreken?’ Ik wist niet wat ik hoorde. Quinn was er tot nu toe totaal niet mee bezig namelijk, maar dit jongetje had hem blijkbaar gevraagd of hij wilde spelen. Super leuk! Quinn wilde wel alleen bij ons thuis spelen en dat was prima. Ik ben wel benieuwd wanneer hij voor het eerst alleen bij een ander kindje thuis wil spelen. Overigens bestond het spelen nog vooral uit naast elkaar ipv met elkaar spelen, maar Lise vond het ook leuk om mee te doen. Het was een gezellige bende en een leuke afsluiter van de schoolweek.

Dit weekend geen kindjes over de vloer, wel een klein beetje werken, veel uitrusten en wat opruimen en schoonmaken in huis. Komende week wordt als het goed is minder rommelig en druk, omdat de startgesprekken van school nu achter de rug zijn en de kids (weer) fit. Eens kijken of ik dan ook weer tijd kan vinden voor een paar persoonlijke blogs. Er staat er ook nog eentje met cadeautips voor 8-jarige meiden op de planning!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.