PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #243

12 september 2021

Wat hadden we een heerlijke vakantie gehad in Zeeland. Deze biertjes kreeg ik van mijn ouders toen we thuiskwamen. Ze kochten ze bij de molen waar we een pannenkoek aten voor we aan de terugreis begonnen. Ik heb er nog geen van geproefd, dus dat moet ik binnenkort maar eens doen! Hele fijne herinneringen heb ik trouwens aan de vakantie, ondanks het tegenvallende weer. Aansluitend gingen de kinderen nog een week met M op vakantie. Ik boekte last minute een paar dagen een huisje in Zuid-Holland en wisselde daar ontspannen en werken met elkaar af.

Vorige week was ook weer de eerste repetitie van het nieuwe zangjaar van mijn koor. Het ziet ernaar uit dat we binnenkort zelfs weer voor publiek mogen zingen. Na anderhalf jaar nauwelijks live gezongen te hebben is dat heel gaaf en tegelijkertijd ook best spannend. We zijn nu bezig met het instuderen van ‘Fix you’ van Coldplay. Zo’n mooi nummer…

O, mijn schatjes kwamen thuis! Wat had ik ze gemist en wat was het heerlijk om ze weer te knuffelen en om me heen te hebben.

We hadden nog een stukje zondag over en omdat het zulk lekker weer was gingen we naar een kinderboerderij en speeltuin in Veldhoven: de Hazewinkel. De vorige keer dat we er waren was de kinderboerderij vanwege corona gesloten, maar nu konden we er wel in en vooral Quinn vond dat helemaal te gek. Lise ging helemaal los op de kabelbaan in de speeltuin (waar ze sinds de vakantie vanaf durft) en ik genoot nog even van het zonnetje.

Het allerlaatste avondeten van de zomervakantie moest iets speciaals zijn. Ik had de pizza’s van de plaatselijke pizzeria al eens afgehaald. Ik wist dus al dat ze prima smaken. Voor de kids leek het me leuk om het daar op te eten, dus dat deden we.

Maandagochtend was het dan echt zover: de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Ik schreef al een blog over de eerste schoolweek waarin je wat uitgebreider leest hoe het was. Maar beide kids deden het super en genieten dit weekend van hun welverdiende rust. Ik merk dat het toch wel impact heeft om weer 5 dagen in de week ‘in het gareel’ te zijn en van alles te moeten. Zelf vond ik het ook best pittig. Twee keer na school een speelafspraakje én een gemiste opvangmiddag omdat mijn ouders plotseling door omstandigheden niet konden oppassen.

Alsof de eerste schoolweek al niet druk genoeg was, hadden we ook nog een tandartsafspraak dinsdagmiddag. Zie je het heerlijke retro interieur van onze tandarts? Ik kom er al zolang als ik me kan herinneren en volgens mij is er behalve de stoel nooit iets aan veranderd 😉 Lise vond het erg spannend maar deed het enorm goed. Ze kreeg voor het eerst een fluorbehandeling. Quinn wilde nog niet alleen op de stoel, maar bij mij op schoot deed ook hij het perfect. ‘Goed gepoetst!’, zei de tandarts.

Heerlijk om in september nog lekker buiten te kunnen eten. Ik ben nog steeds zo blij met de nieuwe tuinset! Helaas is het weer inmiddels iets minder zomers, maar ik denk dat er nog wel een paar mooie dagen aankomen deze maand!

In de vakantie stond sporten op een laag pitje, dus het was deze week hoog tijd om het ritme weer op te pakken. Het ging beter dan verwacht, maar ik heb wel enorme spierpijn gehad. Een goede reden om gewoon weer trouw twee keer in de week naar de sportschool te gaan.

Lekker spelen in het speeltuintje bij ons in de straat! Met een vriendinnetje uit Lise’s klas die gezellig kwam spelen.

‘Mama, maak eens een foto!’ en dan dit koppie 🙂

Ik heb weer een leuke samenwerking met HelloFresh. Tijdens de vakantie had ik de boxen gepauzeerd, dus deze week kwam er voor het eerst weer een box binnen. Dit gerecht viel erg in de smaak bij ons alledrie. Het zijn wortelbroodjes met kipgehaktballetjes en chilimayonaise en een Mexicaanse salade. Mocht je het leuk vinden om HelloFresh ook eens te proberen, met de code ‘HELLOMONIQUE’ ontvang je in totaal 45 euro korting op je eerste 3 boxen.

Gisteren was een halve werkdag voor mij omdat ik de afgelopen week niet heb afgekregen wat ik af moest hebben. Gelukkig wilden mijn moeder en tante wel even op de kindjes komen passen. Vandaag (zondag) wil ik daarom zeker met de kindjes doorbrengen. Waarschijnlijk blijven we in de ochtend lekker thuis en als het ’s middags mooi weer is fietsen we even naar de bieb en zoeken we een speeltuin op. Nog even wat quality time met elkaar voor de nieuwe school- en werkweek van start gaat.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.