PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #242

22 augustus 2021

Vorig weekend was het perfect weer voor een mooi feestje! Mijn vriendin uit Nijmegen vierde de liefde met haar man en dochtertje. Het feest vond plaats bij de rooftopbar van hotel Nimma. Echt een toffe plek! Hoewel ik na dit weekend nog een week moest werken tot mijn eigen vakantie echt kon beginnen, was dit een perfect voorproefje.

Op de heenweg ging ik even in een parkje zitten om lippenstift op te doen. Met de mondkapjesplicht in het ov leek het me verstandig daarmee te wachten tot ik buiten was. Op de terugweg in de trein realiseerde ik me dat dit misschien wel de laatste keer was dat ik met een mondkapje in het ov zat. Al kan ik het me nog moeilijk voorstellen en ben ik ergens bang dat ze alle voorgenomen plannen weer gaan wijzigen als blijkt dat het aantal besmettingen toch weer oploopt richting de herfst…

Op het station in Nijmegen was het compleet verlaten en het was pas zeven uur ’s avonds. Ook best bijzonder… Ik kreeg een vaasje bloemetjes mee van de feestdecoratie, omdat ze die toch niet allemaal mee konden nemen.

Zondag was weer een prachtige warme zomerdag. We gingen op bezoek bij vrienden en na de lunch doken de kinderen het zwembad in. Het water was best koud, maar ze vermaakten zich er prima. En wij ook, langs de kant met een wijntje 🙂

Nu de kinderen vakantie hebben is het een uitdaging om mijn sportmomentjes te vinden. Ze zijn de ene week bij M en de andere week bij mij. Deze week waren ze bij papa en daarom kon ik ’s avonds even gaan sporten. De laatste workout voor de vakantie!

Tijdens een heerlijke dag in de sauna met Charlotte merkte ik tijdens het drinken van een smoothie (gek genoeg) dat er een stuk van mijn eerder gevulde verstandskies was afgebroken. Of het alleen de vulling was of ook een stukje tand wist ik niet, maar gelukkig stond er voor de volgende dag toch een controle bij de tandarts gepland. Meteen maar even naar laten kijken.

De wachtkamer van de tandarts is sinds de jaren ’90 niet meer veranderd. Ik maak er altijd grapjes over. Dat ik altijd een stapje terug ga in de tijd als ik naar de tandarts ga 😉 Er bleek trouwens inderdaad wat te zijn afgebroken. Gelukkig kon het direct worden gerepareerd. Hij begon al te boren zonder dat ik me realiseerde dat dat nodig was. Niet heel fijn. De nieuwe vulling bleek bovendien veel te hoog en na heel wat geslijp dacht ik dat het goed was. Alleen had ik er bij thuiskomst nog steeds last van. Alsof ik op een hard stuk kauwgom beet elke keer als ik mijn tanden op elkaar zette. De volgende ochtend belde ik voor de zekerheid even op en mocht ik langskomen om er nog wat meer af te laten slijpen. Daarna voelde het meteen ‘normaal’ gelukkig. Erg blij mee, want de vakantie stond nu echt voor de deur en er is niets zo vervelend als op vakantie last hebben van je gebit.

Deze risotto was de Hello Fresh topper van de week. Echt zo lekker! Ik heb mijn boxen nu even gepauzeerd en na de vakantie loopt het dan weer verder.

Aangezien de kinderen niet thuis waren, kon ik Lise’s bed gebruiken om alle kleding en spullen op uit te stallen die mee moesten. Voor het eerst maakte ik voor ons alledrie kant-en-klare kledingsetjes zodat ik daar op vakantie verder niet over na hoefde te denken. Omdat de weersvoorspelling niet heel positief was, moest ik wel voor verschillende weertypen kleren inpakken. Maar dat is in Nederland – en zeker deze zomer – eerder regel dan uitzondering.

Inmiddels zijn we lekker op vakantie. Het volgende weekoverzicht wordt dus weer een ‘Snapshot Holiday’ vol leuke vakantiefoto’s! Ben jij ook (nog) op vakantie of heb je de vakantie alweer achter de rug?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.