PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #241

15 augustus 2021

Wat een heerlijke ongestructureerde, drukke, gezellige, hectische en liefdevolle week was het weer. De kindjes waren vanaf maandag weer bij mij en wat was het fijn om ze weer om me heen te hebben. Ik liet mijn werk weer vallen en we deden oneindig potjes Monopoly, gingen maar liefst twee keer een dagje weg en genoten vooral van het niks moeten. Want dat is waar vakantie om draait.

Ik kook weer drie keer per week met Hello Fresh en afgelopen week was deze Gado Gado een van de gerechten. Echt enorm lekker en ook best fotogeniek al zeg ik het zelf 🙂 Bij een gerecht als dit mis ik het trouwens ook totaal niet dat er geen vlees/vis/vleesvervanger bij zit. Dit is gewoon precies goed! Het recept heb ik bewaard zodat ik het op een later moment zelf nog eens kan maken.

Soms komt er heel onverwacht opeens speelgoed op tafel waar al weken niet naar om is gekeken. Play-doh bijvoorbeeld. Heel zoet zaten ze hier dik een half uur samen pizza’s te maken.

We gingen naar Avonturenboerderij Molenwaard in Groot Ammers. Voor ons best een eindje rijden, maar het was echt dubbel en dwars de moeite waard. Wat hadden we een heerlijke dag! Het weer was in het begin nog wat wisselvallig, maar al snel brak de zon door en werd het lekker warm!

De ‘fruitbaan’, ofwel traptreintjes, waren een dikke hit. Al is het in de bochten best hard trappen om nog een beetje vooruit te komen hebben wij gemerkt!

Hoe je kinderen leert hoe je afval moet scheiden? Nou zo dus, onder andere. Lise wist precies wat waar in moest, dus haar valt op dit gebied niet veel meer te leren.

Samen in een bootje varen! Eerst vonden ze het te spannend, maar na enige twijfel wilden ze toch. En we gingen niet alleen met het bootje heen, maar na afloop ook weer terug. En eigenlijk wilde Quinn nóg een keer, maar toen kon het helaas niet meer…

Dit vond mijn kleine tuinier trouwens ook helemaal geweldig. Zelf een boontje planten. Het staat hier inmiddels op de vensterbank en krijgt dagelijks water, liefde en aandacht.

Ze kunnen zo lief zijn… Maar bewezen deze week ook dat ze elkaar flink in de weg kunnen zitten. Gelukkig is dat altijd maar van korte duur en heb ik ze ook heel vaak lief samen zien spelen.

Na veel koele dagen en regen konden we deze week eindelijk weer eens lekker buiten eten. Lunchen, in dit geval. Met parasol, zodat de boter niet meteen smelt of de kaas begint te zweten. Maar heerlijk hoor! Nog steeds enorm blij met de nieuwe tuinset.

Een tijdje lag ‘ie ongebruikt in de kast, maar opeens is de Vtech Vloggercam weer een dikke hit. Samen selfies maken, filmen en hij gaat sowieso mee als we er op uit gaan…

Vorig jaar stond het al op de to do list, maar kwam het er niet van. Dit jaar lukt het wel om het maïsdoolhof bij de Brandevoortse Hoeve in te gaan. Je betaalt 5 euro per kind en mag als volwassene gratis mee. Om de kids te helpen, of, zoals ik, om net zo hard als een kip zonder kop rond te lopen. We deden echt ons best maar vonden maar 5 van de 7 dieren. Toen het mooi geweest was kregen de kids gelukkig wel hun welverdiende limonade, ijsje en verrassing en kon ik nog even genieten van een koel drankje op het terras.

Het was wel enorm leuk om te doen en ook echt tof als je dan eindelijk een dier vindt!

Beide kinderen gingen deze week een nachtje logeren. Lise bij haar oom en tante en Quinn bij opa en oma. Wat een feest! Hij mocht mee naar opa’s volkstuin en hielp daar met het plukken (en vooral opeten) van het rijpe fruit. Voor hem is dit dus echt een geweldig uitje. Hij mocht ook de nieuwe plantjes water geven en pruimen hoog uit de boom plukken terwijl opa hem optilde.

De dag erna namen Quinn en ik bij het logeeradres van Lise een duik in het zwembad. Echt heerlijk en stiekem wil ik er nu zelf ook een. Misschien volgende zomer 🙂

De bestemming van het tweede dagje uit was Ouwehand’s Dierenpark in Rhenen. We gingen met mijn ouders en waren er alle vijf nog nooit geweest, maar wat een leuk park is dat!

Het meest bijzondere vond ik de panda’s, die je in Nederland nergens anders in een dierentuin kunt bewonderen.

Maar check ook even deze gave binnenspeeltuin waar ook heerlijk met water gespeeld kan worden. Verderop was nog een veel groter ‘bad’ waar je met een vlotje van de ene naar de andere kant kan. De kinderen gingen er zo in op dat de kleren binnen de kortste keren nat waren. Quinn had ik net op tijd tot op zijn onderbroek uitgekleed, maar Lise’s korte broek was zo nat geworden dat we die op de terugweg naar huis maar niet meer aan hebben getrokken. Oeps… Zwemkleding meenemen is voor dit dierenpark dus geen overbodige luxe!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.